Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Kasiek fajną gromadkę różyczek nazbierałaś ;:306 to ja siebie mogę rozgrzeszyć bo nie dobiłam jeszcze do 300 :;230
Lovely Green też mi się zachciało i siedzi sobie teraz w doniczce i kto wie, może już tam zostanie na zawsze ;:173
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Kasiu, życie mi wracasz ;:333 Skoro tyle róż pomieściłaś to i ja jakoś zmieszczę (kiedyś :roll: ).
Widzę, że to poważny temat jest i nie mogę się powstrzymać, żeby nie podpytać dalej ;:224 Trawnik masz, bo na zdjęciach widziałam, iglaki też jakieś i hortensje też... Ile w takim razie miejsca zajmują te 342 róże? I, Kasiu, czy one są rabatowe czy krzaczaste? Jakie są Twoje różane faworytki? Co byś posadziła w ciemno jeszcze raz albo więcej razy? Sypnęłam pytaniami hurtem, a na swoje wytłumaczenie mam tylko to, że dalej trwam w szoku liczby 342 ;:oj
;:196 Elwi (postanowiłam ujednolicić nazewnictwo bo już sama nie wiedziałam jak się nazywam :wink: )
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Kasiulek ty pewnie wybierasz się na nowe zakupy kwiatuchowe ciekawego co znowu przytargasz ;:7
Czytam że masz 342 szt tych różanych cudowności ;:oj ja ledwo z wiosennymi zakupkami jakieś 50 szt i cieszę się jak głupia
Vanilke tez mam ale u mnie kilka razy przesadzana dopiero teraz trafiła już na docelowe miejsce i mam nadzieję że pokarze na co ja stać :D

Miłego dnia życzę :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu co słychać? Byłaś już na tej giełdzie? Co ciekawego kupiłaś?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Kasiu jak zakupy weekendowe?Pozdrawiam.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu ;:196 fajnie było sobie pochodzić po giełdzie i popatrzeć i ponakupować, no nie? :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Wczorajszy wypad na giełdę bardzo udany! Przywiozłam upragnione donice, w tym skorupę na mini-sadzawkę :D
W marcu zamówię lilie i będę działać ;:65 Kupiłam też nawozy i trochę dekoracji wiosennych, z których zrobiłam kompozycje i wianki. Zaprosiłam wiosnę do domu, teraz czekam na tą w ogrodzie!
Pogoda w weekend wymarzona jak na luty - słoneczko i ok. 8 stopni, więc bardzo przyjemnie! Przedwiośnie w pełni, zielone kiełki wychodzą z ziemii, ptaki śpiewają i widziałam klucze gęsi ;:138
Korzystając z pogody, posiedziałam na tarasie z kawką i przyjemną lekturą, zrobiłam porządki na rabacie cebulowej i posadziłam dalię do donicy :D

Martuś, było super, trzeba to powtórzyć :wit
Jonatanko, zakupy bardzo udane :-) Jestem spłukana, ale szczęśliwa :lol:
Madziu, relacja powyżej :wit
Ula, hortensja bardzo szybko przyrasta, ale musi mieć dobrą glebę i stanowisko. Moja zwiększa objętość co roku, mimo że tnę ją dosyć nisko co roku. Pozdrawiam!
Elwi, poza różami pomieściłam jeszcze sporo innych chabazi :lol:
A tak serio, to róże mam rozmieszczone w różnych miejscach ogrodu, w różnych konfiguracjach, więc trudno ocenić ile zajmują miejsca. Pnące róże mam przy pergolach, altanie, ogrodzeniu i przy obeliskach na rabatach. Poza tym ramblery, wielokwiatowe, parkowe, rabatowe, floribundy, okrywowe i kilka wielkokwiatowych. O różanych faworytkach pisałam już wiele razy, a jest ich całkiem sporo. W ciemno sadziłabym angielki, wszystkie które mam są rewelacyjne. Z pnących moje ulubione to Eden i New Dawn - obie mam w dużej liczbie (ponad 10). Niezawodne są też rabatówki (Pastella, Aspirin) i okrywowe (Fairy).
Majutku, jesteś rozgrzeszona ;:170 Lovely Green nadaje się do donicy, wydaje mi się, że to taki różany rodzynek?ale drugi raz bym jej nie kupiła.
Aniu, witaj! Hortensje bukietowe są bardzo wdzięczne. Szybko rosną, długo kwitną i nie wymagają wielu zabiegów pielęgnacyjnych. Vanilla Fraise to moja ulubiona odmiana. Pozdrawiam!
Ewa, posiałaś? Ja dzisiaj wysiałam kobeę, sadzonki pelargonii już rosną od jakiegoś czasu :uszy
Pogoda dzisiaj dopisała u Ciebie? U mnie czuć wiosnę w powietrzu ;:138
Nifredilku, VF posadziliśmy 2 lata temu, ale to był już psory egzemplarz. Generalne szybko rosną, nawet mały krzaczek zachwyca po 2-3 latach.
Martuś, ;:196
Iwonko, nie o ilość chodzi Iwonko, naprawdę. Cieszyłam się tak samo z każdej jednej, która zakwitła i zdrowo rosła?.a że tyle się uzbierało... ;:131 Mam nadzieję, że będziesz miała ze swoich dużo pociechy i radości!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Sierpnia ciąg dalszy :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Kasiu, co za wspaniała seria zdjęć na niedzielny wieczór! Twoja Pastella kwitnie jak szalona. Sweet Memoires wygląda jakoś tak smakowicie, kojarzy mi się z czymś jadalnym i słodkim. :D A hortensja cudownie się pyszni masą kwiatów. Widok jest aż nierzeczywisty, ta liczba kwiatostanów i ten kolor, ten sam etap ich kwitnienia.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To ja wykładam się na hamaczku i bujam w obłokach. :wink:
Czyli rozpoczęłaś już sezon na całego.
Wczoraj tak słonecznie a dzisiaj już pochmurno.
Ale najważniejsze, że od kilku dni nie ma mrozu.
Więc ;:3 i ciepła Ci życzę. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pogoda w weekend była naprawdę wiosenna :D Jeszcze nie ogrodowa, bo ziemia zmarznięta i leżą resztki śniegu, ale nastrajała optymistycznie :D Przebiśniegi wyszły, krokusy też, ale one pokazały się jeszcze przed opadami śniegu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu bardzo ciekawa jestem Twoich zakupów..... pokażesz donice i wiosenne dekoracje???
Vanillka cudo....ależ krzaczor ;:oj .... mam nadzieję, ze i moje będzie taka piękna.... jak na razie, to nie do końca mnie zachwycała.... inne odmiany bardziej przypadły mi do serca.... głównie Limelight i Phantom :D
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Och Kasiu- jak ja kiedyś bardzo chciałąm mieć taki leżaczek ;:224 !
Bardzo się ucieszyłam ze zdjęć Vanilki- mam jedno miejsce, w którym planuję posadzic 2 krzewy.. Jest to stanowisko ze słońcem rano i późnym popołudniem- myślisz, że mam szansę na takie przebarwione kwiaty..? Pędy VF się chyba nie pokładają pod ciężarem kiści kwiatów- przynajmniej na foto nie doszukałam się podpór- U Ciebie stoją same na baczność..?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”