Roślinnik balkonowy
Re: Roślinnik balkonowy
Moniko dziękuję, skalniaczki też lubię, już mam plan ich renowacji, ale niestety pogoda nie pozwala
Beato to są głównie różne rojniki, kupisz je chyba w każdym dziale ogrodowym w marketach, u mnie bywają też w kwiaciarniach. Powodzenia w szukaniu
A moje najnowsze zakupy czekają na lepszą pogodę, bo na razie nie mam jak na balkon wyjść i ich wsadzić,taka zimnica
Pięknej pogody!
Beato to są głównie różne rojniki, kupisz je chyba w każdym dziale ogrodowym w marketach, u mnie bywają też w kwiaciarniach. Powodzenia w szukaniu
A moje najnowsze zakupy czekają na lepszą pogodę, bo na razie nie mam jak na balkon wyjść i ich wsadzić,taka zimnica
Pięknej pogody!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
Wreszcie się udało! Trochę słońca i ciężkiej pracy i jest piękniej (na żywo, bo zdjęcia takie sobie
A dzisiaj już tylko przez szybę mogę tęsknie popatrzeć, taka wichura
A dzisiaj już tylko przez szybę mogę tęsknie popatrzeć, taka wichura
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeny ty już masz prawie na gotowo balkonik a ja jeszcze w proszku
W pokoju mam ze setkę roślin pogoda nas nie rozpieszcza w tym roku
W pokoju mam ze setkę roślin pogoda nas nie rozpieszcza w tym roku
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
Witaj Marto skorzystałam z Twojej rady pochodziłam i znalazłam różne skalniaczki już nie długo zrobie sobie mała kompozycje na balkon.Podziwiam Twóje roślinki są śliczne.
Pozdrawiam Beata
Moniko miło, że wpadłaś do mnie, wierz mi, że do gotowego balkonu jeszcze daleko, fotografuję tylko miejsca nadające się do pokazania i ciągle coś dokupuję
Beatko cieszę się, że udało Ci się znaleźć wymarzone skalniaczki, bardzo jestem ciekawa Twojej kompozycji!
Na przekór pogodzie
Roślinki zakupione w sobotę na targach w Starym Polu nadal czekają na posadzenie, czyli na lepszą pogodę
I rzut oka na całość, jeszcze nienadającą się do pokazywania
Róża rośnie jak szalona
Spełnione "chcenia": ciemiernik Double Ellen i powojnik alpejski:D
Beatko cieszę się, że udało Ci się znaleźć wymarzone skalniaczki, bardzo jestem ciekawa Twojej kompozycji!
Na przekór pogodzie
Roślinki zakupione w sobotę na targach w Starym Polu nadal czekają na posadzenie, czyli na lepszą pogodę
I rzut oka na całość, jeszcze nienadającą się do pokazywania
Róża rośnie jak szalona
Spełnione "chcenia": ciemiernik Double Ellen i powojnik alpejski:D
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
Witaj emko po rocznej przerwie! Przepiękny powojnik, wzdycham do zdjęcia własnie.
Widzę, że nie próżnowałaś, tyle wysiewów... i już cały roślinnik zielony... wiosna w pełni! Podziwiam i będę zaglądać. I chciałam Cię od razu zapytać o ten szczęślin ugandyjski - co to za roślina i gdzie udało Ci się ją nabyć? Bo pierwszy raz widzę takie cudo.
Pozdrawiam!
Widzę, że nie próżnowałaś, tyle wysiewów... i już cały roślinnik zielony... wiosna w pełni! Podziwiam i będę zaglądać. I chciałam Cię od razu zapytać o ten szczęślin ugandyjski - co to za roślina i gdzie udało Ci się ją nabyć? Bo pierwszy raz widzę takie cudo.
Pozdrawiam!
Ewo, witaj, miłe są takie powroty szczęślin czyli clerodendron, kupiłam w zeszłym roku od przemiłej Ani forumowiczki, jak na razie jest bezproblemową roślinką, może dlatego, że u mnie robi za kwiat parapetowy, dopiero przymierzam się do wystawienia go na balkon, zimę przetrwał wzorcowo (w przeciwieństwie do paru kolegów gałązki ucięte w ramach nadawania mu jakiegoś znośnego kształtu puściły korzenie bez problemu i teraz czekam na pączki i nowe kwitnienia, zobaczymy jak z nimi będzie. Ja jestem zadowolona
Roślinnik wieczorową porą i zielsko nadal czekające na posadzenie
I nowe oblicze skalniaka, jeszcze nie idealne, ale zmierzam w dobrym kierunku malusie doniczki czekają na jutrzejsze zakupy w Kolibkach byle tylko pogoda dopisała!
Miłego balkonowania
Roślinnik wieczorową porą i zielsko nadal czekające na posadzenie
I nowe oblicze skalniaka, jeszcze nie idealne, ale zmierzam w dobrym kierunku malusie doniczki czekają na jutrzejsze zakupy w Kolibkach byle tylko pogoda dopisała!
Miłego balkonowania
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Marto
Ale masz fajne coś na pierwszym zdjęciu po lewej - ten jasny pojemnik. Nie miałaś tego w zeszłym roku, prawda? To jest jakaś specjalna doniczka/osłonka?
Ale masz fajne coś na pierwszym zdjęciu po lewej - ten jasny pojemnik. Nie miałaś tego w zeszłym roku, prawda? To jest jakaś specjalna doniczka/osłonka?
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Hej Marto
Wpadłam z rewizytą ale nie taką zwykłą, kurtuazyjną
Obejrzałam sobie Twój balkon i powiem że jestem pod wrażeniem. Fajny jest ten regał do piętrzenia roślin.
Zmieściłaś na balkonie sporą kolekcję i fajnie Ci to wszystko rośnie
Życzę Ci powodzenia w nowym sezonie i super pogody dla roślin
Wpadłam z rewizytą ale nie taką zwykłą, kurtuazyjną
Obejrzałam sobie Twój balkon i powiem że jestem pod wrażeniem. Fajny jest ten regał do piętrzenia roślin.
Zmieściłaś na balkonie sporą kolekcję i fajnie Ci to wszystko rośnie
Życzę Ci powodzenia w nowym sezonie i super pogody dla roślin
Witam wszystkich odwiedzających, dziękuję za wasze zainteresowanie roślinnikiem
Madziu to jasnoniebieskie to taka gumowa/plastikowa torba na zakupy od paru sezonów robi za moją rabatkę liliową, wygodnie się w niej sadzi, bo jest wysoka i bardzo pojemna, mimo że dosyć wąska. Po sobotnich zakupach wygląda tak:
Oprócz widocznych roślinek powoli wychodzą tam spod ziemi lilie
Aga dzięki za rewizytę
I parę innych sobotnich widoczków do wspominania, dziś rano roślinnik był zasypany śniegiem który już się topi na szczęście.
Madziu to jasnoniebieskie to taka gumowa/plastikowa torba na zakupy od paru sezonów robi za moją rabatkę liliową, wygodnie się w niej sadzi, bo jest wysoka i bardzo pojemna, mimo że dosyć wąska. Po sobotnich zakupach wygląda tak:
Oprócz widocznych roślinek powoli wychodzą tam spod ziemi lilie
Aga dzięki za rewizytę
I parę innych sobotnich widoczków do wspominania, dziś rano roślinnik był zasypany śniegiem który już się topi na szczęście.
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Widzę że Twój roślinnik mrozu się nie boi
Dużo tego posadziłaś, ten pomysł z torbą zakupową bardzo mi się podoba.
Dużo tego posadziłaś, ten pomysł z torbą zakupową bardzo mi się podoba.
Trochę roślinnikowych widoczków na szybko
Moja aktualna wielka miłość, wieczornik damski, ten zapach!!
"Ciapatka" czeka na przyznanie miejscówki
Tak kwitł ubiorek zanim przekwitł
Busz wokół róży, ma już pączki
Roślinnikowa sałatka
Pięknej pogody wszystkim Balkonowym Ogrodnikom życzę!
Moja aktualna wielka miłość, wieczornik damski, ten zapach!!
"Ciapatka" czeka na przyznanie miejscówki
Tak kwitł ubiorek zanim przekwitł
Busz wokół róży, ma już pączki
Roślinnikowa sałatka
Pięknej pogody wszystkim Balkonowym Ogrodnikom życzę!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Ale u Ciebie jest już kolorowo. Pięknie