Różyczka i inne choroby ogrodowe - część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe - część 3

Post »

Aj tam, nakłanianie zajmuje troszkę czasu. Czasem nerw. Ale gdy potem mają wyjść takie cuda...Kamienie można poprawić. I tak to wszystko wygląda rewelacyjnie. Marzenia ściętej głowy.
Szok, przeprowadzka? No jak na lepsze to superowo. Wiesz, czasami mam marzenie żeby mieszkać w domu. Ale potem sobie myślę, że lubię życie takie jakie mam. I swoje mieszkanie. Dobrze się czuję na swoim osiedlu. Są tu też domki jednorodzinne więc ewentualnie... Ale nie. Zaniedbałabym swoją działkę gdybym miała ogród pod nosem. Bo wyjeżdżać z ogrodu do ogrodu.. nie chciałoby mi się tam już tak dbać. Moja działka to moja ojcowizna. A wiem ile dla mojego Taty znaczyła jego ojcowizna. Dlatego zapłakałabym się gdybym miała się stamtąd przenosić. Dlatego chylę czoła za odważną decyzję i mocno trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko. ;:215
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo wreszcie jesteś ;:196 przeprowadzka??? na większą działkę?? :D a jak tam twoje zwierzaki??
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Ewuniu nacieszyłam swoje oczy pięknymi zdjęciami z Twojego ogrodu.
Piękne i dorodne te Twoje kwiaty. ;:4
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Kochani...jeśli jeszcze ktoś tu zajrzy... :roll:

Jestem Wam z pewnością winna wyjaśnienie mojej długiej nieobecności - nie zdawałam sobie nawet sprawy, że aż tak długiej. Ostatnio pisałam, że nasz ogród i domek pójdą za pewien czas na sprzedaż, tymczasem dokonało się to dużo szybciej - od połowy września mieszka tam już kto inny.
Jak to się stało?
Mniej więcej rok temu podjęliśmy decyzję, że sprzedajemy nasze miejskie mieszkanie - trafił się kupiec za dobrą cenę - i budujemy całkiem nowy domek, w mieście. Dlaczego nowy, dlaczego w nowym miejscu? Nasz wiejski domek wymagałby naprawdę gruntownej przebudowy, gdybyśmy się zdecydowali tam mieszkać na stałe, a ciągłe dojazdy do miasta zaczęły nas już męczyć. Kupiliśmy więc działkę, trochę okazyjnie i wczesną wiosną zaczęliśmy budowę (zimę spędziliśmy na wsi i to zresztą nas upewniło w słuszności decyzji o wyniesienia sie stamtąd...).
Wszystko poszło tak szybko, że trzeba było wcześniej sfinalizować sprzedaż, żeby mieć pieniądze na skończenie domu; tak się też stało i teraz jesteśmy praktycznie w przededniu wprowadzenia się. Dom jest nieduży, parterowy - w sam raz dla nas - i ma też ogród :) A raczej - będzie miał. Działka ma 1250 m2 i rósł na niej stary sad - niestety prawie wszystkie drzewa trzeba było wyciąć - udało się uratować duże 3 jabłonie. Czeka mnie więc mnóstwo pracy już na wiosnę, ale...to już całkiem nowa historia :)
Być może również nowy wątek ogrodowy... :?:
Ale na razie proszę o zamknięcie tego wątku. Dziękuję!
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Chciało by się powiedzieć , powodzenia na nowej drodze życia ;:138
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Ewuś, powodzenia i czekamy na ten całkiem nowy wątek. ;:167 ;:100
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Ewa, czasami zaglądam do KMRE i dopinguję Waszym zmaganiom.
Pisałaś, że zabierzesz parę różyczek ze starego miejsca. Ciekawa jestem co wybrałaś i czy nowy właściciel się nie rozmyślił.
Zazdroszczę zakładania ogrodu z taką wiedzą, jaką już posiadasz. Ile błędów można uniknąć. ;:215
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Ewcia jeszcze zdążyłam, moderatorzy się zdrzemneli a ja wykorzystałam ;:306
Jestem na bieżąco z Twoimi zmaganiami budowlanymi i sprzedażowymi. Fajnie, że wszystko ułożyło się w jedną całość.
Widziałam już domek wewnątrz i jest ;:215 a ogród też pójdzie łatwo, masz już doświadczenie i wiesz na pewno co w nim chcesz mieć.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu ;:196 ;:196 ;:168 życzę dużo zdrowia,pomysłów na ogród i sił do pracy.Fajnie,że będziesz mieć nowy ogród.Serdecznie was pozdrawiamy. ;:333 ;:cm ;:cm Fajnie było Cię poznać ;:63 ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”