Trzy rabatki adamanny

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Trzy rabatki adamanny

Post »

:wit Pogoda prawdziwie wiosenna to całą sobote i część niedzieli spędziłam na działce - w sobotę ciężko pracowałam i nie powiem czuje do dziś wszystkie kości , wychodzi zimowe lenistwo i brak kondycji ;:131 ale w niedziele było już lepiej więc pojechałam po ziemię oraz zobaczyć co w ogrodniczych sklepach jest do kupienia i jak to ja nie wyszłam z pustymi łapkami, choć musiałam się bardzo ograniczać w zakupowym szaleństwie przynajmniej do czasu, aż upchnę wszystko to co jeszcze czeka na wsadzenie do ziemi...
Ale coś niecoś wlazło do koszyka i wyjść nie chciało...... a potem żeby nikt nie widział i bardzo się nie dziwił, że w niedzielę - szybciutko posadziłam w ogródku..... a oto moje nowości ;:224 Tych skalniaczków było więcej gatunków i teraz żałuje że nie kupiłam innych , bo jeszcze by się zmieściły , ale nic straconego psice kończą worek karmy to znowu będzie okazja pojechania do sklepiku ;:7

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anetko u Ciebie już posprzątane po zimie a my dopiero zaczynamy ....
Oj przydałaby mi się z jedna para rąk :D
Lubię ciemierniki - u Ciebie dość intensywny kolor ale czasami płatki z zewnątrz są ciemniejsze a wnętrze jaśniejsze. Skalniaki dobrze przezimowały , moje ... tak sobie bo lepiej im jak śpię pod śnieżną pokrywą wtedy mniej strat.
Wiosnę masz piękną - oby cały sezon był taki czego Ci życzę z całego serca ;:196
Radość wiosenna udziela się też psom co widać na zdjęciach.
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit Skalniaczki z ostatnich fot to nowy zakup , ale te które sadziłam w ubiegłym roku nawet ładnie przetrwały nie mogę narzekać :D Pracy jeszcze dużo bo nie wszystko jeszcze uprzątnięte po zimie , ale cały czas coś wychodzi jeszcze z ziemi więc czekam aż podrośnie bo czasami to zupełnie nie wiem czy to roślinka czy chwasty i mam obawy czy sobie z rozpędu nie wyplewiłam kwiatów ;:223
Ciemiernik faktycznie ciemniejszy od zewnątrz w środku jaśniejszy, a szkoda bo taki ciemny bardziej mi się podoba , ale może jeszcze na nie zapoluję :D
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna już u Ciebie wiosna :D
Ten bordowy irysek, zakochałam się w nim i będę go szukała ;:167 ;:oj :D
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit Iryski kupiłam w ogrodniczym, w razie jak nie znajdziesz to kupie Ci jesienią i podeśle :D
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Fajnie, dzięki :D
Oczywiście pieniążki zwrócę, ale postaram się najpierw sama je znaleźć.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Kocham takie mikruski ;:167
Takie śliczne,malutki,kochaniutkie Obrazek
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit No ja mam we łbie namieszane jak u przekupki w tobołku - poszła baba do sklepu po zakupy codzienne i co ???? wróciła z wierzbą mandżurską i teraz się martwię gdzie ja biedulkę posadzę , na dokładkę rododendrony mnie napaść chciały - ale tym się jakoś z bólem serca oparłam - pewnie do następnej wizyty w sklepie :;230
Jakby nie patrzeć całkiem zdrowa to ja nie jestem - a moja mania ogrodnicza zaczyna się kwalifikować do leczenia ;:224
Tylko eMowi się dziwię bo on był rozsądniejszy w zakresie roślinnych zakupów, a tu słyszę - no fajna to ta kręcona ? a to weź ;:oj I bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze i zrozum faceta ;:306 Ech za babą też nie trafi bo z jednej strony to się ciesze że nie marudzi a z drugiej czasem potrzebny taki zewnętrzny glos rozsądku ;:131
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

;:306 jak bym siebie widziała i mojego mężusia, bo najdalej jak wczoraj wraca ten mój facecik z pracy i wynosi z bagażnika cudeńka do ogródka ooooooooo mateńko moja my oba już waryjaty jesteśmy i kwalifikujemy się pod opiekę specjalistyczną, czytaj psychiatra ;:306 potem u mnie pokażę, co ten facecik nazwoził ;:306
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit U nas pierwszy wiosenny deszczyk, powietrze tak pięknie pachnie wiosną , a w oddali słychać jak grzmi, teraz to dopiero wszystko zabierze się do życia :tan niestety chwasty też ;:223
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit Uff lilie posadzone.... no prawie bo zapomniałam o tych w piwnicy ;:131 wiosna coraz ładniejsza , zakwitają kolejne wiosenne kwiaty

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy ktoś może mi powiedzieć co rośnie na ostatnim zdjęciu??? no cosik wetknęłam w ziemie i nie wiem co :roll:
Nie obyło się bez strat - jedna kępka tulipanów stała się śniadaniem nornicy - znowu koloru nie zobaczyłam ;:145
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj. :wit
Wydaje mi się, że to szachownica perska jest. :wink:
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Ogród pięknieje z dnia na dzień. Teraz ochy i achy się wyrywają na każdym kroku. Jestem w fazie oczarowania narcyzami i szafirkami.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”