Trzy rabatki adamanny
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Trzy rabatki adamanny
Pogoda prawdziwie wiosenna to całą sobote i część niedzieli spędziłam na działce - w sobotę ciężko pracowałam i nie powiem czuje do dziś wszystkie kości , wychodzi zimowe lenistwo i brak kondycji ale w niedziele było już lepiej więc pojechałam po ziemię oraz zobaczyć co w ogrodniczych sklepach jest do kupienia i jak to ja nie wyszłam z pustymi łapkami, choć musiałam się bardzo ograniczać w zakupowym szaleństwie przynajmniej do czasu, aż upchnę wszystko to co jeszcze czeka na wsadzenie do ziemi...
Ale coś niecoś wlazło do koszyka i wyjść nie chciało...... a potem żeby nikt nie widział i bardzo się nie dziwił, że w niedzielę - szybciutko posadziłam w ogródku..... a oto moje nowości Tych skalniaczków było więcej gatunków i teraz żałuje że nie kupiłam innych , bo jeszcze by się zmieściły , ale nic straconego psice kończą worek karmy to znowu będzie okazja pojechania do sklepiku
Ale coś niecoś wlazło do koszyka i wyjść nie chciało...... a potem żeby nikt nie widział i bardzo się nie dziwił, że w niedzielę - szybciutko posadziłam w ogródku..... a oto moje nowości Tych skalniaczków było więcej gatunków i teraz żałuje że nie kupiłam innych , bo jeszcze by się zmieściły , ale nic straconego psice kończą worek karmy to znowu będzie okazja pojechania do sklepiku
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko u Ciebie już posprzątane po zimie a my dopiero zaczynamy ....
Oj przydałaby mi się z jedna para rąk
Lubię ciemierniki - u Ciebie dość intensywny kolor ale czasami płatki z zewnątrz są ciemniejsze a wnętrze jaśniejsze. Skalniaki dobrze przezimowały , moje ... tak sobie bo lepiej im jak śpię pod śnieżną pokrywą wtedy mniej strat.
Wiosnę masz piękną - oby cały sezon był taki czego Ci życzę z całego serca
Radość wiosenna udziela się też psom co widać na zdjęciach.
Oj przydałaby mi się z jedna para rąk
Lubię ciemierniki - u Ciebie dość intensywny kolor ale czasami płatki z zewnątrz są ciemniejsze a wnętrze jaśniejsze. Skalniaki dobrze przezimowały , moje ... tak sobie bo lepiej im jak śpię pod śnieżną pokrywą wtedy mniej strat.
Wiosnę masz piękną - oby cały sezon był taki czego Ci życzę z całego serca
Radość wiosenna udziela się też psom co widać na zdjęciach.
- adamanna
- Kontakt:
Skalniaczki z ostatnich fot to nowy zakup , ale te które sadziłam w ubiegłym roku nawet ładnie przetrwały nie mogę narzekać Pracy jeszcze dużo bo nie wszystko jeszcze uprzątnięte po zimie , ale cały czas coś wychodzi jeszcze z ziemi więc czekam aż podrośnie bo czasami to zupełnie nie wiem czy to roślinka czy chwasty i mam obawy czy sobie z rozpędu nie wyplewiłam kwiatów
Ciemiernik faktycznie ciemniejszy od zewnątrz w środku jaśniejszy, a szkoda bo taki ciemny bardziej mi się podoba , ale może jeszcze na nie zapoluję
Ciemiernik faktycznie ciemniejszy od zewnątrz w środku jaśniejszy, a szkoda bo taki ciemny bardziej mi się podoba , ale może jeszcze na nie zapoluję
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna już u Ciebie wiosna
Ten bordowy irysek, zakochałam się w nim i będę go szukała
Ten bordowy irysek, zakochałam się w nim i będę go szukała
- adamanna
- Kontakt:
Iryski kupiłam w ogrodniczym, w razie jak nie znajdziesz to kupie Ci jesienią i podeśle
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajnie, dzięki
Oczywiście pieniążki zwrócę, ale postaram się najpierw sama je znaleźć.
Oczywiście pieniążki zwrócę, ale postaram się najpierw sama je znaleźć.
Kocham takie mikruski
Takie śliczne,malutki,kochaniutkie
Takie śliczne,malutki,kochaniutkie
- adamanna
- Kontakt:
No ja mam we łbie namieszane jak u przekupki w tobołku - poszła baba do sklepu po zakupy codzienne i co ???? wróciła z wierzbą mandżurską i teraz się martwię gdzie ja biedulkę posadzę , na dokładkę rododendrony mnie napaść chciały - ale tym się jakoś z bólem serca oparłam - pewnie do następnej wizyty w sklepie
Jakby nie patrzeć całkiem zdrowa to ja nie jestem - a moja mania ogrodnicza zaczyna się kwalifikować do leczenia
Tylko eMowi się dziwię bo on był rozsądniejszy w zakresie roślinnych zakupów, a tu słyszę - no fajna to ta kręcona ? a to weź I bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze i zrozum faceta Ech za babą też nie trafi bo z jednej strony to się ciesze że nie marudzi a z drugiej czasem potrzebny taki zewnętrzny glos rozsądku
Jakby nie patrzeć całkiem zdrowa to ja nie jestem - a moja mania ogrodnicza zaczyna się kwalifikować do leczenia
Tylko eMowi się dziwię bo on był rozsądniejszy w zakresie roślinnych zakupów, a tu słyszę - no fajna to ta kręcona ? a to weź I bądź tu człowieku mądry i pisz wiersze i zrozum faceta Ech za babą też nie trafi bo z jednej strony to się ciesze że nie marudzi a z drugiej czasem potrzebny taki zewnętrzny glos rozsądku
jak bym siebie widziała i mojego mężusia, bo najdalej jak wczoraj wraca ten mój facecik z pracy i wynosi z bagażnika cudeńka do ogródka ooooooooo mateńko moja my oba już waryjaty jesteśmy i kwalifikujemy się pod opiekę specjalistyczną, czytaj psychiatra potem u mnie pokażę, co ten facecik nazwoził
- adamanna
- Kontakt:
U nas pierwszy wiosenny deszczyk, powietrze tak pięknie pachnie wiosną , a w oddali słychać jak grzmi, teraz to dopiero wszystko zabierze się do życia niestety chwasty też
- adamanna
- Kontakt:
Uff lilie posadzone.... no prawie bo zapomniałam o tych w piwnicy wiosna coraz ładniejsza , zakwitają kolejne wiosenne kwiaty
Czy ktoś może mi powiedzieć co rośnie na ostatnim zdjęciu??? no cosik wetknęłam w ziemie i nie wiem co
Nie obyło się bez strat - jedna kępka tulipanów stała się śniadaniem nornicy - znowu koloru nie zobaczyłam
Czy ktoś może mi powiedzieć co rośnie na ostatnim zdjęciu??? no cosik wetknęłam w ziemie i nie wiem co
Nie obyło się bez strat - jedna kępka tulipanów stała się śniadaniem nornicy - znowu koloru nie zobaczyłam
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj.
Wydaje mi się, że to szachownica perska jest.
Wydaje mi się, że to szachownica perska jest.
- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Ogród pięknieje z dnia na dzień. Teraz ochy i achy się wyrywają na każdym kroku. Jestem w fazie oczarowania narcyzami i szafirkami.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2