Moje różne zakątki....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje różne zakątki....
Aniu, podziwiam zawsze te brzozowe obrzeże gdzie rosną hosty. Bardzo ładnie to wygląda, ja takie klimaciki uwielbiam. A długo ją masz? Nic się nie dzieje? Czy wymieniasz corocznie?
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
No i ślicznie
Piękny widoczek z tarasu - tzn z miejsca leżakowego.
Nic, tylko marzyć, że trawa się sama kosi a chwasty na dobre zapomniały o tym miejscu
Piękny widoczek z tarasu - tzn z miejsca leżakowego.
Nic, tylko marzyć, że trawa się sama kosi a chwasty na dobre zapomniały o tym miejscu
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja swojego dyptama, pomimo jego wielkiej urody, niestety wyprosiłam ze swojego ogrodu. Kilka razy się nim poparzyłam i w końcu powiedziałam dość Żałuję, ale musieliśmy się pożegnać.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu jak cudnie kwitną drzewa owocowe, bez, to najpiękniejszy, pachnący czas, uwielbiam maj
- mirekjm
- 200p
- Od: 20 gru 2011, o 16:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu ślicznie u Ciebie jak zawsze ;),widać u Ciebie wiosnę w pełni,zachwyciła mnie Twoja hosta taka ząbkowana,jeszcze takiej nie mam ,poproszę o nazwę.
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Aniu, ależ bujnej roślinności u Ciebie. Jest czym oczy nacieszyć. Zachwyciłam się powojnikami. Cieszę się ze nadchodzi ich czas. Teraz co chwile będą rozwijać się kolejne.
Tulipanów masz ogrom. Pięknie prezentują się na rabatach wiosną. To prawda, czas ich powoli się kończy, ale ogród zapełni się innymi roślinkami i pusto nie będzie.
Tulipanów masz ogrom. Pięknie prezentują się na rabatach wiosną. To prawda, czas ich powoli się kończy, ale ogród zapełni się innymi roślinkami i pusto nie będzie.
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, cudownie kolorowo na Twoich rabatach Pięknie kwitną lilaki, wyobrażam sobie jaki musi być przy nich zapach Podsadzanie host tulipanami to świetny pomysł, tym bardziej, że ich liście zasłonią żółknące tulipany
Aniu, wiesz, że te tulipany mają wirusa?
Powinnaś jak najszybciej je wykopać i wyrzucić, żeby nie zaraziły Ci innych, zdrowych cebul. Jest to wirus pstrości tulipana TBV, nie ma na niego żadnego lekarstwa, niestety. Ja też mam kilka zawirusowanych, tych z ubiegłego roku
Aniu, wiesz, że te tulipany mają wirusa?
Powinnaś jak najszybciej je wykopać i wyrzucić, żeby nie zaraziły Ci innych, zdrowych cebul. Jest to wirus pstrości tulipana TBV, nie ma na niego żadnego lekarstwa, niestety. Ja też mam kilka zawirusowanych, tych z ubiegłego roku
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, ślicznie, tulipanowo u Ciebie Coraz więcej kolorowych kwiatów na rabatach, a kwitnące jabłonie
Ciekawa jestem jakie angielki kupiłaś? Zdradzisz ich nazwy?
Ciekawa jestem jakie angielki kupiłaś? Zdradzisz ich nazwy?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
marpa-Maryniu Ok, posłucham się ciebie,I po przekwitnięciu floksika przesadzę w inne miejsce
Hosty porosły, owszem,Od 3 lat i tak sa sporo dzielone.Ale i tak za gęsto maja , to można dzielić.
Ale wczoraj była burza, zlewa i grad na działce Z jednej strony domku ścięło mi hosty. Wyglądają strasznie
nie zrobiłam zdjątka, bo smutny widok.Ale cóz dobrze,że drugiej strony są całe.I te małe w nowym ogrodzie .I innych roślin jest sporo., to będzie na co popatrzeć
PEPSI-Małgosiu Ten brzozowy płotek ma z jednej strony 6 lat i zaczyna się sypać.Trzeba go odnowić, wymienić .Mi też on bardzo się podoba.
Z drugiej jest o rok młodszy i ten jeszcze trzyma się dobrze
Beaby-Beatko Ale zaserwowałaś mi piękne marzenia.
Iwonko1 Na dyptama , czyli na dotykanie liści,Trzeba uważać w czasie upałów ,w godzinach południowych.a tak wszystko jest ok.
Ja go zostawię
Iwonko0042 Tak, ja tez lubię ten czas kwitnących drzew, krzewów,Jak nasz świat wokół pokryje się soczysta zielenią.Kolorami kwiatuchów w ogrodzie.
a coraz ich więcej i piękniej mamy .Tylko kurcz, komary już sie pojawiają
mirekjm-Mirku Witaj! Dzięki za miłe słowa.Ta hosta z falbanką to War Paint .została mocno wczoraj poszatkowana przez grad
Byłam u ciebie masz pięknie. Domek się buduje.I ta piękna studzienka Zaczynam chorować na coś takiego.
Do mojego domku pasowałaby, prawda ??:)
tulipanka-Wiolu Dzięki Ja też uwielbiam powojniki.Sporo mam wielkokwiatowych.
One dopiero pomału będą zaczynać.Fajnie,że ty tez je lubisz i masz. Będziemy oglądać
Tak tulipanki odchodzą.a inne roślinki już się szykują do pokazania swojej urody w całej okazałości
Elwi-Elu Też tak myślę,że to dobry pomysł na obsadzeni rabaty hostowej tulipankami. Kolorowej ,ładniej i nie będzie pusto długo na wiosnę
Oj zmartwiłaś mnie ta wiadomością o wirusie tulipanków.Te pstre są w nowym ogrodzie.
Dorotko350 Tak, coraz piękniej już jest.Zielono. kolorowo, pełno, pięknie
Mąż wracał z trasy i na moją prośbę wstąpił( trochę km zboczył,ale co sie nie robi dla żony- jak to powiedział, ha, ha, haaa
) do Końskowoli do Floribundy .Tam już po moim telefonie i zamówieniu.przyszykowali i wybrali róże.
Kupiłam: Leander ,CHIPPENDALE i PASTELLA
I Pastella już ma pączka kwiatowego
Tulipan Zielonokwiatowy Green Wave
Tulipanek czarny- Queen of Night
Kamasja Kusika
Hosty porosły, owszem,Od 3 lat i tak sa sporo dzielone.Ale i tak za gęsto maja , to można dzielić.
Ale wczoraj była burza, zlewa i grad na działce Z jednej strony domku ścięło mi hosty. Wyglądają strasznie
nie zrobiłam zdjątka, bo smutny widok.Ale cóz dobrze,że drugiej strony są całe.I te małe w nowym ogrodzie .I innych roślin jest sporo., to będzie na co popatrzeć
PEPSI-Małgosiu Ten brzozowy płotek ma z jednej strony 6 lat i zaczyna się sypać.Trzeba go odnowić, wymienić .Mi też on bardzo się podoba.
Z drugiej jest o rok młodszy i ten jeszcze trzyma się dobrze
Beaby-Beatko Ale zaserwowałaś mi piękne marzenia.
Iwonko1 Na dyptama , czyli na dotykanie liści,Trzeba uważać w czasie upałów ,w godzinach południowych.a tak wszystko jest ok.
Ja go zostawię
Iwonko0042 Tak, ja tez lubię ten czas kwitnących drzew, krzewów,Jak nasz świat wokół pokryje się soczysta zielenią.Kolorami kwiatuchów w ogrodzie.
a coraz ich więcej i piękniej mamy .Tylko kurcz, komary już sie pojawiają
mirekjm-Mirku Witaj! Dzięki za miłe słowa.Ta hosta z falbanką to War Paint .została mocno wczoraj poszatkowana przez grad
Byłam u ciebie masz pięknie. Domek się buduje.I ta piękna studzienka Zaczynam chorować na coś takiego.
Do mojego domku pasowałaby, prawda ??:)
tulipanka-Wiolu Dzięki Ja też uwielbiam powojniki.Sporo mam wielkokwiatowych.
One dopiero pomału będą zaczynać.Fajnie,że ty tez je lubisz i masz. Będziemy oglądać
Tak tulipanki odchodzą.a inne roślinki już się szykują do pokazania swojej urody w całej okazałości
Elwi-Elu Też tak myślę,że to dobry pomysł na obsadzeni rabaty hostowej tulipankami. Kolorowej ,ładniej i nie będzie pusto długo na wiosnę
Oj zmartwiłaś mnie ta wiadomością o wirusie tulipanków.Te pstre są w nowym ogrodzie.
Dorotko350 Tak, coraz piękniej już jest.Zielono. kolorowo, pełno, pięknie
Mąż wracał z trasy i na moją prośbę wstąpił( trochę km zboczył,ale co sie nie robi dla żony- jak to powiedział, ha, ha, haaa
) do Końskowoli do Floribundy .Tam już po moim telefonie i zamówieniu.przyszykowali i wybrali róże.
Kupiłam: Leander ,CHIPPENDALE i PASTELLA
I Pastella już ma pączka kwiatowego
Tulipan Zielonokwiatowy Green Wave
Tulipanek czarny- Queen of Night
Kamasja Kusika
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne tulipany a róże będą tak stały w donicach
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Jak zwykle wpadam podziwiać Twoje kwiaty i zawsze trafię na coś, czego nie znam i mnie bardzo ciekawi Ładnie proszę o nazwę ostatniej ślicznoty, tego hiacyntopodobnego kwiatka?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Aniu ślicznie u Ciebie jak zawsze!
Tulipany w hostach-świetny pomysł.
Kolorowych kwiatków nigdy dosyć.
Tulipany w hostach-świetny pomysł.
Kolorowych kwiatków nigdy dosyć.
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Aniu dawno nie zaglądałam
Te Twoje hosty Kiedy sprzedajesz sadzonki? Latem będę zakładała rabatę przed tarasem i w jej zacienionym boku planuję różne hosty, marzą mi się takie falistolistne, duże. Jesienią będziesz miała jakieś sadzonki?
Róż tak jak rododendronów nie rozumiem i nie umiem uprawiać, tym bardziej więc podziwiam u innych; piękne odmiany kupiłaś
Te Twoje hosty Kiedy sprzedajesz sadzonki? Latem będę zakładała rabatę przed tarasem i w jej zacienionym boku planuję różne hosty, marzą mi się takie falistolistne, duże. Jesienią będziesz miała jakieś sadzonki?
Róż tak jak rododendronów nie rozumiem i nie umiem uprawiać, tym bardziej więc podziwiam u innych; piękne odmiany kupiłaś