Moje różne zakątki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje różne zakątki....

Post »

Aniu, podziwiam zawsze te brzozowe obrzeże gdzie rosną hosty. Bardzo ładnie to wygląda, ja takie klimaciki uwielbiam. A długo ją masz? Nic się nie dzieje? Czy wymieniasz corocznie?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No i ślicznie ;:303
Piękny widoczek z tarasu - tzn z miejsca leżakowego. ;:172
Nic, tylko marzyć, że trawa się sama kosi a chwasty na dobre zapomniały o tym miejscu ;:170
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja swojego dyptama, pomimo jego wielkiej urody, niestety wyprosiłam ze swojego ogrodu. Kilka razy się nim poparzyłam i w końcu powiedziałam dość ;:218 Żałuję, ale musieliśmy się pożegnać.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu jak cudnie kwitną drzewa owocowe, bez, to najpiękniejszy, pachnący czas, uwielbiam maj ;:167
Awatar użytkownika
mirekjm
200p
200p
Od: 20 gru 2011, o 16:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ślicznie u Ciebie jak zawsze ;),widać u Ciebie wiosnę w pełni,zachwyciła mnie Twoja hosta taka ząbkowana,jeszcze takiej nie mam :),poproszę o nazwę.
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, ależ bujnej roślinności u Ciebie. Jest czym oczy nacieszyć. Zachwyciłam się powojnikami. Cieszę się ze nadchodzi ich czas. Teraz co chwile będą rozwijać się kolejne.
Tulipanów masz ogrom. Pięknie prezentują się na rabatach wiosną. To prawda, czas ich powoli się kończy, ale ogród zapełni się innymi roślinkami i pusto nie będzie. :D
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, cudownie kolorowo na Twoich rabatach ;:180 Pięknie kwitną lilaki, wyobrażam sobie jaki musi być przy nich zapach ;:170 Podsadzanie host tulipanami to świetny pomysł, tym bardziej, że ich liście zasłonią żółknące tulipany ;:215
Aniu, wiesz, że te tulipany mają wirusa?
Obrazek

Powinnaś jak najszybciej je wykopać i wyrzucić, żeby nie zaraziły Ci innych, zdrowych cebul. Jest to wirus pstrości tulipana TBV, nie ma na niego żadnego lekarstwa, niestety. Ja też mam kilka zawirusowanych, tych z ubiegłego roku :(
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, ślicznie, tulipanowo u Ciebie ;:138 Coraz więcej kolorowych kwiatów na rabatach, a kwitnące jabłonie ;:167
Ciekawa jestem jakie angielki kupiłaś? Zdradzisz ich nazwy?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

marpa-Maryniu Ok, posłucham się ciebie,I po przekwitnięciu floksika przesadzę w inne miejsce ;:108
Hosty porosły, owszem,Od 3 lat i tak sa sporo dzielone.Ale i tak za gęsto maja , to można dzielić.
Ale wczoraj była burza, zlewa i grad na działce :twisted: Z jednej strony domku ścięło mi hosty. Wyglądają strasznie ;:145
nie zrobiłam zdjątka, bo smutny widok.Ale cóz dobrze,że drugiej strony są całe.I te małe w nowym ogrodzie .I innych roślin jest sporo., to będzie na co popatrzeć :wink:
PEPSI-Małgosiu Ten brzozowy płotek ma z jednej strony 6 lat i zaczyna się sypać.Trzeba go odnowić, wymienić .Mi też on bardzo się podoba.
Z drugiej jest o rok młodszy i ten jeszcze trzyma się dobrze :wink:

Beaby-Beatko Ale zaserwowałaś mi piękne marzenia. ;:306
Iwonko1 Na dyptama , czyli na dotykanie liści,Trzeba uważać w czasie upałów ,w godzinach południowych.a tak wszystko jest ok.
Ja go zostawię :wink:
Iwonko0042 Tak, ja tez lubię ten czas kwitnących drzew, krzewów,Jak nasz świat wokół pokryje się soczysta zielenią.Kolorami kwiatuchów w ogrodzie.
a coraz ich więcej i piękniej mamy .Tylko kurcz, komary już sie pojawiają :twisted:

mirekjm-Mirku Witaj! Dzięki za miłe słowa.Ta hosta z falbanką to War Paint .została mocno wczoraj poszatkowana przez grad ;:145
Byłam u ciebie masz pięknie. Domek się buduje.I ta piękna studzienka Zaczynam chorować na coś takiego.
Do mojego domku pasowałaby, prawda ??:)
tulipanka-Wiolu Dzięki ;:196 Ja też uwielbiam powojniki.Sporo mam wielkokwiatowych. ;:167
One dopiero pomału będą zaczynać.Fajnie,że ty tez je lubisz i masz. Będziemy oglądać ;:108 ;:108
Tak tulipanki odchodzą.a inne roślinki już się szykują do pokazania swojej urody w całej okazałości ;:173
Elwi-Elu Też tak myślę,że to dobry pomysł na obsadzeni rabaty hostowej tulipankami. Kolorowej ,ładniej i nie będzie pusto długo na wiosnę :)
Oj zmartwiłaś mnie ta wiadomością o wirusie tulipanków.Te pstre są w nowym ogrodzie. :roll:
Dorotko350 Tak, coraz piękniej już jest.Zielono. kolorowo, pełno, pięknie ;:167
Mąż wracał z trasy i na moją prośbę wstąpił( trochę km zboczył,ale co sie nie robi dla żony- jak to powiedział, ha, ha, haaa :-D
) do Końskowoli do Floribundy .Tam już po moim telefonie i zamówieniu.przyszykowali i wybrali róże.
Kupiłam: Leander ,CHIPPENDALE i PASTELLA :heja
Obrazek
Obrazek
I Pastella już ma pączka kwiatowego :tan
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tulipan Zielonokwiatowy Green Wave
Obrazek
Tulipanek czarny- Queen of Night
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Kamasja Kusika
Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne tulipany a róże będą tak stały w donicach :?:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Jak zwykle wpadam podziwiać Twoje kwiaty i zawsze trafię na coś, czego nie znam i mnie bardzo ciekawi :) Ładnie proszę o nazwę ostatniej ślicznoty, tego hiacyntopodobnego kwiatka?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Aniu ślicznie u Ciebie jak zawsze! :wit
Tulipany w hostach-świetny pomysł.
Kolorowych kwiatków nigdy dosyć.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu dawno nie zaglądałam :)
Te Twoje hosty ;:167 Kiedy sprzedajesz sadzonki? Latem będę zakładała rabatę przed tarasem i w jej zacienionym boku planuję różne hosty, marzą mi się takie falistolistne, duże. Jesienią będziesz miała jakieś sadzonki?
Róż tak jak rododendronów nie rozumiem i nie umiem uprawiać, tym bardziej więc podziwiam u innych; piękne odmiany kupiłaś
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”