ABC- cebula z nasion,rozsada cz.2
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ABC- cebula z rozsady cz.2
Minęło siedem dni od kiedy wysiałem dwie skrzynki cebuli Exhibition.Wszystko wskazuje na to że zdolność kiełkowania nasion będzie bardzo dobra.W ciągu zaledwie paru godzin sporo wyszło z ziemi naraz,więc i pozostałe przez najbliższe dwa dni powinny wzejść.
Ciepły grzejnik też zrobił swoje.
Ciepły grzejnik też zrobił swoje.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Witajcie! Ja dopiero zaczynam przygodę z większością warzyw i o wielu sprawach nie mam pojęcia. Kupiłam dymkę i mam też cebulę w nasionach. Czyli dymkę sadzę do gruntu, a nasionka wysiewam do rozsadnika. Którą z tych cebul będę mogła konsumować już w tym sezonie?
- rebeko
- 200p
- Od: 6 sty 2015, o 17:37
Obie będą do jedzenia w tym sezonie. Z nasion możesz zrobić rozsadę, albo siać prosto do gruntu. Jaką masz odmianę ?
Ja dzisiaj dosiałam do jeszcze następnej kuwetki nasiona cebuli Ailsa Craig zachęcona Waszymi zdjęciami. Poprzedni wysiew udał się średnio ze względu na podłoże, ale dała radę. Drugi rzut mam nadzieję będzie lepszy.
Ja dzisiaj dosiałam do jeszcze następnej kuwetki nasiona cebuli Ailsa Craig zachęcona Waszymi zdjęciami. Poprzedni wysiew udał się średnio ze względu na podłoże, ale dała radę. Drugi rzut mam nadzieję będzie lepszy.
- rebeko
- 200p
Piękna Mam nadzieję, że moja też taka będzie. Swoją drogą, jak wschodzi to już widać, że będzie z niej cebula nie byle jaka. Nie tam jakieś niteczki szczypiorku. Cieszę się, że skusiłam się na wysiew tej odmiany.
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Ja też się cieszę, bo tyle się naczytałam o tej odmianie, że musiałam ją mieć
Iza
- rebeko
- 200p
Moja jest w typie Exibition, czyli Ailsa Craig. Ciekawa jestem czy i jak bardzo będą się różniły.
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Rebeko
Ja niestety ekspertem nie jestem. Pierwszy raz robię rozsadę, po tym jak przez 3 ostatnie lata nie wychodziła mi cebula z dymki. Postawiłam sobie za punkt honoru wyhodowanie własnej cebuli bez oprysków chemicznych. Co roku mam problem ze śmietką i innymi robalami.
Ja niestety ekspertem nie jestem. Pierwszy raz robię rozsadę, po tym jak przez 3 ostatnie lata nie wychodziła mi cebula z dymki. Postawiłam sobie za punkt honoru wyhodowanie własnej cebuli bez oprysków chemicznych. Co roku mam problem ze śmietką i innymi robalami.
Iza
- rebeko
- 200p
To tak, jak ja
- toldi
- Od: 15 wrz 2015, o 11:42
Dalej czekamy aż urosną, teoretycznie grubości ołówka. A potem do gruntu.
Pozdrawiam. Jacek
-
- 50p
- Od: 14 cze 2013, o 17:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje się kładą i mam obawy, co dalej. Na zewnątrz 5 stopni, chyba za zimno żeby wynieść. Parapet południowy, ale słońca brak Kiedy bedzie wiosna..