Ogród dewuka
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko, piwonie genialne i bajeczne.
Czy znasz może nazwy odmian?
Ta anemonowa, jak marzenie, a ostatnia - podobna do mojej ( mam czerwoną).
Współczuję choroby śliwki, ale tu niczego nie wymyślę, nie znam się na tym kompletnie
Ale otuchy do walki wirtualnie Ci dodaję i trzymam kciuki za walkę zwycięską !
:P
Czy znasz może nazwy odmian?
Ta anemonowa, jak marzenie, a ostatnia - podobna do mojej ( mam czerwoną).
Współczuję choroby śliwki, ale tu niczego nie wymyślę, nie znam się na tym kompletnie
Ale otuchy do walki wirtualnie Ci dodaję i trzymam kciuki za walkę zwycięską !
:P
- dewuka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2008, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu - nazw odmian piwonii niestety nie znam. Były już na mojej poprzedniej działce w Poznaniu. Były tam strasznie maltretowane przez złodziei - rok w rok. Udało sie je przesadzić do nowego ogrodu ( 2 lata temu) i w tym roku wreszcie pięknie zakwitły. Najbardziej cieszy mnie to, że nie muszę ich ciąć jak tylko pokazały się pąki - tylko po prostu mogą spokojnie kwitnąć na krzakach.
Dorotko u Ciebie jak w raju wszystko zadbane i takie piękne i kolorowe
Mnie w tym roku też wzięło na rojniki, bo mam taki murek podtrzymujący ziemię, bo u mnie teren na działce jest nierówny ten murek ma małe otworki i w te otworki wsadziłam rojniki ale Twój pomysł z plastrem drewna jest fantastyczny, u kogoś w ogrodzie widziałam w takie plastry drewna wsadzone funkie i też mnie to zachwyciło i tak muszę zdobyć drewno, by ukraść wasze pomysły
Mnie w tym roku też wzięło na rojniki, bo mam taki murek podtrzymujący ziemię, bo u mnie teren na działce jest nierówny ten murek ma małe otworki i w te otworki wsadziłam rojniki ale Twój pomysł z plastrem drewna jest fantastyczny, u kogoś w ogrodzie widziałam w takie plastry drewna wsadzone funkie i też mnie to zachwyciło i tak muszę zdobyć drewno, by ukraść wasze pomysły