Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu :wit

Jestem, zaglądam i podczytuję. :D ;:215

Po tak intensywnych pracach, jak nic potrzebne Ci oderwanie się na jakiś czas od codziennych obowiązków. :D

Pozdrawiam serdecznie . ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam w cudowny wiosenny dzień!

Jest wszystko śpiew ptaków, pianie kogutów, słońce, zieleniejąca się trawa i pierwsze wspaniałe kolory wiosny!
W taki dzień wszystko w człowieku się cieszy :D

Martusiu widzę że też chwyciłaś bakcyla rehabilitacji! i bardzo mądrze :D Oj trudny czas przed Tobą....przede mną inny, ale też nie jest łatwo :wink: Mam nadzieję, ze w tym zabieganiu znajdziemy wszystkie dzień na wspólne spotkanie bo to jest bardzo ważne w naszym hobby! Wspaniałego weekendu i wypij kawkę na swojej ławeczce ;:196

Beatko Kochana mam nadzieję, że czujesz się dobrze, bo jakoś mało radości w Twoich wpisach, może to zmęczenie. Oderwanie od obowiązków wszystkim nam potrzebne obojętnie w jaki sposób ;:168
Życzę zdrowia i cudownej wiosny ;:196

Parę wiosennych widoczków, bo zaraz znikam w ogrodzie i pewnie znowu będę tu późno wieczorem ;:219

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tu mam ustawioną ławeczkę ;:219
Obrazek

Miłej soboty!
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu
O matko, ależ łany żonkili, będzie pięknie jak zakwitną.
Nie dziwię się, że masz tam ławeczkę :)
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, ławeczka z widokiem na żonkile?! ;:oj Cuuuudnie!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu na ławeczce wśród żonkili możesz sie czuć jak w Londyńskim parku :D Pozostałe wiosenne kwiacety też super, a te różowe mini kwiatuszki, to co to ?
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Maryś, w 'prima aprilisowym' dniu! ;:196
Nie będę jednak ściemniać, napiszę samiusieńką prawdę, a ona jest taka, że zaskoczyła mnie Twoja kwitnąca już sasanka, piękny różowy pełnokwiatowy pierwiosnek, oczywiście ząbkowany takoż (bardzo mi się te ząbkowane podobają), także błękitne jak dzisiejsze niebo przylaszczki i czerwona miodunka (moja też zakwitła). ;:138 ;:138 ;:138
Jednak na szczególną uwagę zasługuje poletko żonkili, które już zaczynają rozwijać pąki. ;:333 ;:333 ;:333
Siąść sobie na ławeczce wśród takich ślicznotek to sama radość. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam po dniu spędzonym w ogrodzie, bo dzień taki piękny że szkoda czasu siedzieć w czterech ścianach :D
Kolejne skrzynie obrobione ta z czosnkiem, w której skiełkowała pszenica nie zjedzona przez kury i wraz z kurzeńcem zasiliła grządki :;230 Parę ząbków dosadziłam, ale bardzo niewiele wypadło przez zimę. Druga skrzynia stała się szparagowiskiem. Dosypałam piasku i wsadziłam niestety tylko siedem maleńkich siewek z tego jedna wydała mi się wątpliwa.
Zaczęłam porządkować kolejną skrzynię, ale nie byłam pewna co w niej posieję więc pracę przerwałam. Popracowałam za to w tunelu siejąc bardzo dużo roślin. Oczywiście nie wszystko, ale te najpilniejsze. Po południu posiedziałam na ławeczce i pospacerowałam po szaliczku napawając się pięknem wiosny :D

Obrazek

Witam Cię serdecznie Kasiu łan żonkili to bonus do starego domu a właściwie nagroda, że zostawiłam Kraków na rzecz wsi ;:215
Pozdrawiam Cię i zapraszam serdecznie ;:180
Niektóre żonkile tworzą jakby nowe odmiany :D

Obrazek

Basiu jak przekwitną żonkile zakwita aronia, a ona ma maleńkie ale takie śliczne kwiatuszki ;:167
W innym miejscu zakwitły inne odmiany żonkili!

Obrazek

Ewuniu mam bardzo dużo żonkili w ogrodzie, bo co przesadzam kępę to parę cebulek małych zostaje i rozrastają się ;:306 i mam je oczywiście różne ale niektóre odmianowe albo się przepylają albo znikają ;:oj
Różowe bądź czerwone kwiatuszki to miodunka...o te chodzi?

Obrazek

Lucynko jakoś coraz mniej osób wokół mnie pamięta o Prima Aprilisie ;:oj i ja też zapomniałam.
Zarówno sasanka jak i ten pierwiosnek pełny to zakup niedawny, natomiast ząbkowany to prezent z północy a dokupiłam sobie biały i ciekawa jestem czy się przyjmie ;:131
Dzisiaj żonkile w słońcu rozwijały się na wyścigi, ale między nimi rosną fiołki i w słońcu tak cudnie pachniały ;:224 także miałam ucztę wizualną i zapachową :D
i zakwitło mi jeszcze takie maleństwo

Obrazek

Lilie martagony spieszą się bardzo ( w tyle jest druga)

Obrazek

zakwitną posadzone jesienie puszkinie

Obrazek

kwitną kokorycze

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, to pole żonkilowe jest niesamowite. Co tam potem rośnie, jak czas żonkili się kończy?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Marysiu !!!
Piękne poletko żonkilowe - jeszcze chwila i już będzie pełnia szczęścia , ławeczka przy nich to wspaniały pomysł .
Miodunka czerwona , pierwiosnki , sasanka śliczne ;:333
Czytam że kurek Ci przybyło i dobrze skoro zostały same bez właściciela a Ty na pewno o nie zadbasz odpowiednio .
Nadal gonisz , nic nie odpoczywasz ?? u mnie tez cieplutko i słoneczko ale ja jakaś bezsilna , wracam z działki i padam .
Już niedługo wyjazd , dobrze bo trochę odpoczniesz a M zajmie się ogrodem i kurkami :D
Bardzo serdecznie pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu....chyba myśl o sanatorium dodaje ci energii, ja z działeczki wracam zblazowana ;:306 . Żonkile przyprawiają o zawrót głowy, wiedziałaś gdzie ławeczkę ustawić..też bym tak chciała. ;:oj U mnie pogoda także dopisuje, dziś to prawie upał..zaczyna robić się sucho a wody nam jeszcze nie puścili. :wink: Pewnie będę czekać na deszcz. ;:oj Pozdrawiam ;:128
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu zaglądam i co widzę wiosna,a może lato. Cudne żonkile rozwijają pąki w oczach rano jeszcze zamknięte a w południe już powiędnięte przynajmniej u mnie ;:223 szkoda bo nie zdążymy się nacieszyć ich urodą ;:145
Hodowla kurek się rozrasta, ;:215
Cieplutkiej niedzieli ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu po przekwitnięciu chwilę jest brzydko (liście więdną), ale niedługo wjeżdżam z kosiarkę i w międzyrzędziach mam róże i rugosę, morwę (niedużą), brzoskwinie, tamaryszka i goji, a nad poletkiem króluje aronia!

Witaj Tereniu ;:168 kwiatuszki cieszą i codziennie wypatruję nowych :D
Kurki nie są młode i dość zapasione, bo te moje to ruchliwe takie strzygi a tamte matrony ;:306
Trochę odpoczywam, szczególnie wieczorem jak już jestem umęczone, a czekam żeby panienki poszły spać :D ...drugi raz nie chce mi się wychodzić ;:306
Tereniu wiesz jak jest z tym zastępowaniem...jestem pełna obaw, mój M inaczej zachowuje się w ogrodzie, a poza tym marnie z jego kręgosłupem, dzisiaj był na tomografie to się wszystko okaże ;:oj
Życzę zdrówka i sił, bo wiosną to bardzo potrzebne ;:196 ;:196

Zuziu wiały wiatry to wywiały wilgoć, ale u mnie na szczęście jeszcze ziemia dobra! ...podobno znowu idę deszcze, to ruszy trawa i chwasty :;230 Dlaczego wracasz ze swoje ukochanej działki zblazowana? Ściskam ;:4

Julciu jak tam zmęczona po całym dniu, popracowałaś? Masz racje rośliny nie przywykły do takiego ciepła i mogą szybko przekwitnąć, a krokusy w szczególności. Niedługo będą tulipany i żonkile to może one nas dłużej pocieszą ;:215 Hodowla jak hodowla, ale dom opieki ;:306 Miłej niedzieli Julciu ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

No pięknie, Marysiu! ;:138
Coraz więcej kwiatków i coraz to nowe rośliny pędzą do słoneczka. ;:3 I tak ma być. :tan
Włąśnie sobie uświadomiłam, że nie widziałam dzisiaj kokoryczy, którą mi przysłałaś. :oops:
Nie jestem pewna, jutro muszę spokojnie sobie obejrzeć rabatkę, na której rosła, ale jakoś tak w pamięci mi jej brakuje.
Psignat! ;:145 Prawdopodobnie znowu złodziej był na działce. ;:202

Dobrej niedzieli, Maryś. ;:196
Odpocznij sobie, bo nie dojedziesz tam, gdzie się wybierasz, jeśli co dzień będziesz się tak przepracowywała. ;:108 ;:108
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko ona całą zimę była zielona i nie martw się mam w doniczkach, a co niej dodam inne ;:215
Może jednak jest tylko się ukryła przed Tobą, bo akurat ja by wykopał?
Nie martw się dojechać dojadę najwyżej z walizką będę kłopoty, ale coraz cieplej to będzie coraz lżejsza :;230
Buziaczki ;:196
jagusia111

Post »

Marysiu nie zamartwiaj się tak. Kurki to nie niemowlęta ;:306 pieluch zmieniać nie trzeba, kąpać, ani gotować. M na pewno da radę :D . A nawet jeśli przez trzy tygodnie nie będą tak dokładnie zadbane to też przeżyją ;:306. Pańskie oko konia tuczy, ale wiadomo, że od czasu do czasu i najlepszy gospodarz musi wziąć wolne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”