@ Drako ? wstyd się przyznać, ale mnie się często zdarza iść na żywioł, bez odrabiania pracy domowej?
@ Madziagos ? zasadniczo mam tak samo jak Ty?
@ Anida ? no ale takie właśnie są biologiczne fakty? i nie chce być inaczej? :-P Sery pleśniowe uwielbiam? We Francji tego mają tyle, że zawrotu głowy można dostać? Owcze, kozie, krowie, z pleśnią na zewnątrz, przerośnięte pleśnią, czasem i jedno i drugie? zresztą te niepleśniowe też są pyszne i niesamowicie różnorodne? I pomyśleć, że jako dziecko myślałem, że są dwa rodzaje sera: żółty i biały?

Co do ciemierników ? ten biały u mnie już od dwóch sezonów wygląda jak trzy ćwierci do śmierci, o czym zresztą wspominałem, nie wiem czy w ogóle zakwitnie w tym roku? Za to te wschodnie w kropki obsypane pąkami? Zapowiada się prawdziwy festiwal kwiatów? Ciekaw jestem także nowych nabytków ? też już mają pąki? A jeśli chodzi o odmiany, przyznam szczerze, że też nie przywiązuję do tego wielkiej wagi?
@ Pelagia ? w sumie po co ktoś miałby łapkę do takiego koronawirusa przykładać? Co to komu da? Kto na tym skorzysta i w jaki sposób? Chęć odwrócenia uwagi od tego, co dzieje się np. w Hong-Kongu? Wątpię, przecież z przyczyn ekonomicznych i tak nikt nigdy nie odważa się upominać o przestrzeganie praw człowieka w Chinach? Broń biologiczna, która uciekła z labu? Kiepska to broń, jeśli śmiertelność wynosi tylko 2-3% (a prawdopodobnie nawet mniej, bo podejrzewa się, że część przypadków daje objawy podobne do przeziębienia i nikt się nigdy nawet nie orientuje, że to był jednak akurat 2019-nCov)? Wersja o tym, że przeskoczyło toto z dzikich zwierzaków wydaje mi się najbardziej prawdopodobna? A co do specyficznej kawy ? zgadzam się? Jeśli chodzi o to, co piszesz o miodzie spadziowym ? dobre, dobre, teraz rano udając się do toalety po wypiciu kawy będę żonie mówił, że idę wyprodukować lepką wydzielinę?

Ciemiernik rzeczywiście ładny ? i w dodatku ewidentnie mu się u mnie podoba, bo co roku bardzo bujnie kwitnie? Do zimy nie tęsknię i jak dla mnie mogłaby się już zacząć wiosna? Choć w sumie podejrzewam, że jeszcze w lutym sypnie śniegiem i przymrozi?
Pozdrawiam!
LOKI