Podobnie Faworyt. Co jest tego przyczyną? Pierwszy raz mam taki przypadek.

Ten rok wiele nas uczy.
Będziesz tak miła i zdradzisz co dokładnie jest potrzebne do przyrządzenia tego specyfiku i w jakich proporcjach?anulab pisze:Szczerze powiedziawszy , ja polecam zrobić własny octan na occie
jabłkowym.
A kreda to taka ogrodnicza czy np skolna i w jakich proporcjach,jokaer pisze:
atymtym
Jedni robią sami, inni kupują. Ja nie umiem powiedzieć jak jest z tym kupnym, bo robiłam.
Chodziło również o ocet jabłkowy, który jest zobojętniony kredą. No i ta kreda musi być kredą.
Nastąpi reakcja z wydzieleniem CO2
A nie lepiej gips budowlany rozmieszać z wodą ? kilka sekund i mamy to też dobry sposób aby borówkom podać takie papu .atymtym pisze:A kreda to taka ogrodnicza czy np skolna i w jakich proporcjach,jokaer pisze:
atymtym
Jedni robią sami, inni kupują. Ja nie umiem powiedzieć jak jest z tym kupnym, bo robiłam.
Chodziło również o ocet jabłkowy, który jest zobojętniony kredą. No i ta kreda musi być kredą.
Mam kredę dla dzieciaków kupioną ale widziałem też w sklepie ogrodniczą.
Pewnie jest gdzieś na forum przepis jak to zrobić ?
Może ktoś podpowie gdzie szukać to nie będę się rozpisywać
A nie lepiej od razu workowany beton B20?berthold61 pisze: A nie lepiej gips budowlany rozmieszać z wodą ? kilka sekund i mamy to też dobry sposób aby borówkom podać takie papu .
whitedame pisze:Pierwsze grono z reguły jest źle zbudowane i wykształcone. Z tego powodu nie powinniśmy pobierać materiału siewnego z pierwszego grona. Dlaczego tak się dzieje?
Pierwsze grono tworzy się w dość niekorzystnym momencie, jeszcze w fazie rozsady. Rośliny męczą się w kubeczkach, przeżywają szok przy podlewaniu i przesychaniu, oraz przy dużej rozpiętości temperatur między nocą a dniem.
A w tym sezonie duże różnice temperatur utrzymują się cały czas więc podobnych anomalii na tle fizjologicznym może być więcej.