Witam

Pogoda jak zwykle paskudna tylko wiatr i śnieg na przemian z deszczem. Śnieg trochu zebrało i szkoda bo tak ładnie było, ale może jeszcze sypnie. Papryki, bakłażan i biedny seler jakoś rośnie mimo z braku słońca jakoś się trzyma. Jedna papryka z dwóch co zakupiłam nie wykiełkowała, a to już dwa tygodnie czekałam. Zrobiłam eksperyment z tych nasion co zostały namoczyłam najpierw w szklance z rumiankiem kilka godzin bo chciałam wiedzieć czy nasiona opadną na dno szklanki jak zaczęły opadać posadziłam je, a 3 nasiona dałam na wacik też z rumiankiem do kiełkowania jak na razie cisza. Czekam dalej.
To moje papryczki mini słodka i Violet sparkle
A to bakłażan Long purple
i seler strasznie biedny posiałam jeszcze wczoraj do kubeczka może będzie lepszy i cos z tego wyjdzie jak nie to czeka mnie zakup sadzonek choc bardzo tego nie chce jak dwa lata temu kupiłam korzeniowy a sprzedano mi naciowy i to w sklepie ogrodniczym.
Aniu witaj

dziękuję trzymaj kciuki może to coś pomoże w tym banku lecą z nami w kulki, a my tracimy już nadzieję ile można czekać, trwa to już bardzo długo aż 4 miesiące. My z mężem to przynajmniej jesteśmy na swoim tylko, że w blokach mam też drugie mieszkanie po rodzicach, ale to też bloki to tej pory tylko działka jest taką odskocznią od tych murów. Fajnie by było zamieszkać w domu, a mieszkania wynająć i mieszkać razem z córką i moimi ukochanymi wnukami. W gorszej sytuacji jest córka bo jest na wynajem w sumie mogła zamieszkać w mieszkaniu po moich rodzicach, ale zięć wynajął już wcześniej i tam zostali do czasu póki nie pójdą na swoje. Szafirki już widziałam w sprzedaży też są śliczne. Pozdrawiam życzę miłego dnia
Witaj
Hanno
Też tak czytałam o tym rumianku więc zastosowałam je do nasion papryki jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi zastanawiam się też nad manganianem do pomidorów, ale to zobaczymy. Czy to wacik czy wacek to i tak wiadomo o co chodzi grunt, że odkaża, masz rację. Śmiesznie to wyszło, ale taki humorek jest wskazany na pochmurny szary dzień. Miłego dnia i

Ci życzę pozdrawiam
Witaj
Tomku, ale mnie rozbawiłeś

dzięki za polepszenie humoru. Miłego dnia pozdrawiam.
Witaj
Danusiu dzięki, od tej cioci nie jedno wpada mi w gratisie za darmo, a jak tam jadę to mogę kupić ze zniżką więc się też opłaca. Ostatnio nie mam czasu tam jechać, ale by się przydało. Pierwiosnki widziałam w Biedronce nie są drogie, a takie śliczniutkie nawet zastanawiałam się nad nimi, ale z braku miejsca musiałam odpuścić bo na jednym oknie sadzonki na drugim hiacynty. Zaczął się czas siania nie ma rady. Pozdrawiam życzę miłego dnia.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie życzę miłej środy