Moje małe roślinki - zaczątki ogrodu => camellia
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje małe roślinki - zaczątki ogrodu => camellia
Lista imponująca Kilka odmian też u nich zamówiłam niedawno.
Coś rzeczywiście piszą o zniżce przy zamówieniach powyżej 200 zł.
Pewnie się załapiesz
Coś rzeczywiście piszą o zniżce przy zamówieniach powyżej 200 zł.
Pewnie się załapiesz
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Książki przydadzą się w sezonie.
Moje też przez zimę leżą a potem...
Każdy dzień na ogrodzie spędzam z nimi pod pachą
Moje też przez zimę leżą a potem...
Każdy dzień na ogrodzie spędzam z nimi pod pachą
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Oliwko pewnie się załapię, oby
Aniu, ja książki wertowałam całą zimę, sporo też czytałam w internecie i mam przez to dziwne wrażenie, że ten sezon wcale się dla mnie nie skończył... Zwłaszcza, że od października aż do końca czerwca to mam "ogród na odległość" , więc czytam i oglądam zdjęcia. W tym roku nie zapowiada się lepiej, być może będę miała jeszcze mniej czasu dla swojego ogrodu. Paradoks, bo właśnie zrobiłam chyba kolejny krok w stronę róż... Ale o tym później .
Aniu, ja książki wertowałam całą zimę, sporo też czytałam w internecie i mam przez to dziwne wrażenie, że ten sezon wcale się dla mnie nie skończył... Zwłaszcza, że od października aż do końca czerwca to mam "ogród na odległość" , więc czytam i oglądam zdjęcia. W tym roku nie zapowiada się lepiej, być może będę miała jeszcze mniej czasu dla swojego ogrodu. Paradoks, bo właśnie zrobiłam chyba kolejny krok w stronę róż... Ale o tym później .
- camellia
Nie chcę zapeszać bo jeszcze nie wszystko jest dogadane ale prawdopodobnie będę miała z różami więcej do czynienia niż tylko we własnym ogródku
Dzisiaj przyszedł mi katalog z Rosen Tantau, który zamówiłam przedwczoraj Jest co oglądać i tylko coraz bardziej żal serce ściska jak na nie patrzę bo chciałabym mieć większość z nich. Za to katalogu Austina oczekuję już od ponad 2 miesięcy i nic.
Dzisiaj przyszedł mi katalog z Rosen Tantau, który zamówiłam przedwczoraj Jest co oglądać i tylko coraz bardziej żal serce ściska jak na nie patrzę bo chciałabym mieć większość z nich. Za to katalogu Austina oczekuję już od ponad 2 miesięcy i nic.
- AniaDS
- Kontakt:
To trzymam kciuki
Witaj Camellia!
Dzisiaj pospacerowałam u Ciebie w ogrodzie i bardzo mi się wszystko spodobało. Ogród młody, ale tyle roślin juz zgromadziłaś, jestem pod wrażeniem! Jak duży jest Twój ogród? U mnie już miejsca braknie, niestety... przydało by się jeszcze tyle, co mam, ale raczej jest to niemożliwe, można sobie tylko pomarzyć ...
Pozdrawiam serdecznie
P.S. Widzę, że często odwiedzasz OB w Powsinie Ja tez lubię tam bywać
Dzisiaj pospacerowałam u Ciebie w ogrodzie i bardzo mi się wszystko spodobało. Ogród młody, ale tyle roślin juz zgromadziłaś, jestem pod wrażeniem! Jak duży jest Twój ogród? U mnie już miejsca braknie, niestety... przydało by się jeszcze tyle, co mam, ale raczej jest to niemożliwe, można sobie tylko pomarzyć ...
Pozdrawiam serdecznie
P.S. Widzę, że często odwiedzasz OB w Powsinie Ja tez lubię tam bywać
- camellia
Witaj Kalmia miło, że zajrzałaś Mojemu ogrodowi jeszcze wiele brakuje ale powoli dążę do jego "udoskonalenia" Nie mogę dokładnie powiedzieć, jak jest duży, muszę to wreszcie dokładnie sprawdzić. W każdym razie jest za mały...
Do Powsina lubię zaglądać, to wspaniałe miejsce. Postanowiłam, że w tym sezonie będę częściej odwiedzać ogrody , Powsin i UW - ten przy Łazienkach. Mogę na to sobie pozwolić przebywając w Warszawie. Chciałabym też pozwiedzać inne ogrody botaniczne. W maju lub czerwcu planuję OB w Łodzi i Arboretum w Rogowie oraz OB w Lublinie... ale co z tych planów wyjdzie, tego nie wiem. Najbardziej marzy mi się wyjazd do Kórnika a skoro już tam będę to przy okazji Rogalin, OB w Poznaniu i OD w Poznaniu, ale to już dłuższa wyprawa i nie w najbliższym czasie. I oczywiście Rosarium w Chorzowie. Pewne są jednak tylko ogrody w Warszawie. Zdjęcia z takich wypadów, ale też opisy i zdjęcia roślin i inne tematy ogrodnicze będę zamieszczać na swoim niedawno założonym blogu http://www.mojeden.blogspot.com Na razie z braku czasu jest tam niewiele, ale z czasem to się zmieni.
Do Powsina lubię zaglądać, to wspaniałe miejsce. Postanowiłam, że w tym sezonie będę częściej odwiedzać ogrody , Powsin i UW - ten przy Łazienkach. Mogę na to sobie pozwolić przebywając w Warszawie. Chciałabym też pozwiedzać inne ogrody botaniczne. W maju lub czerwcu planuję OB w Łodzi i Arboretum w Rogowie oraz OB w Lublinie... ale co z tych planów wyjdzie, tego nie wiem. Najbardziej marzy mi się wyjazd do Kórnika a skoro już tam będę to przy okazji Rogalin, OB w Poznaniu i OD w Poznaniu, ale to już dłuższa wyprawa i nie w najbliższym czasie. I oczywiście Rosarium w Chorzowie. Pewne są jednak tylko ogrody w Warszawie. Zdjęcia z takich wypadów, ale też opisy i zdjęcia roślin i inne tematy ogrodnicze będę zamieszczać na swoim niedawno założonym blogu http://www.mojeden.blogspot.com Na razie z braku czasu jest tam niewiele, ale z czasem to się zmieni.
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Asiu,
serdeczne gratulacje bloga!
Slicznie zaczęłaś! Pasję i miłość do roslin już masz więc życzę realizacji wszystkich planów!
A przede wszystkim wspaniałej różanki!
Ps. dziękuję za komantarz!
serdeczne gratulacje bloga!
Slicznie zaczęłaś! Pasję i miłość do roslin już masz więc życzę realizacji wszystkich planów!
A przede wszystkim wspaniałej różanki!
Ps. dziękuję za komantarz!
- AniaDS
- Kontakt:
Doskonały pomysł, też w tym roku mam w planie pozwiedzać kilka ogrodów różanych.
Ale w bliższej mi okolicy.
Mam nadzieję, że się uda.
Blog zapowiada się ciekawie
Ale w bliższej mi okolicy.
Mam nadzieję, że się uda.
Blog zapowiada się ciekawie
- camellia
Ewo, Aniu
Co do bloga, to dziś jeszcze wrzuciłam zdjęcia ale następnym razem obiecuję coś bardziej "treściwego" merytorycznie.
Już się nie mogę doczekać wiosny i tych wszystkich ogrodów, które mam nadzieje odwiedzę... I swojego ogrodu, roślinnych zakupów i różanki W tym sezonie postaram się robić więcej zdjęć, lepszych zdjęć
Co do bloga, to dziś jeszcze wrzuciłam zdjęcia ale następnym razem obiecuję coś bardziej "treściwego" merytorycznie.
Już się nie mogę doczekać wiosny i tych wszystkich ogrodów, które mam nadzieje odwiedzę... I swojego ogrodu, roślinnych zakupów i różanki W tym sezonie postaram się robić więcej zdjęć, lepszych zdjęć
- AniaDS
- Kontakt:
Aaaale masz piękny avatar
- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Asiu, pieknie Ci się rozrasta ogródeczek, no, no.
Czy zidentyfikowałaś już dalię ze strony 3, tą rożową , wysoką. Bo jest tu kilka osób zainteresowanych jej nazwą
A ilość róż masz na prawdę imponującą.
Pozdrowionka
Czy zidentyfikowałaś już dalię ze strony 3, tą rożową , wysoką. Bo jest tu kilka osób zainteresowanych jej nazwą
A ilość róż masz na prawdę imponującą.
Pozdrowionka
- camellia
Nie mam pojęcia co to za odmiana. Dostałam ją parę lat temu. Kiedyś już nawet próbowałam ją zidentyfikować ale żadna nie pasowała... Jedyne co mogę obiecać to więcej zdjęć w nowym sezonie, może ktoś odgadnie?
Daaawno u Ciebie nie byłam.Nadrobiłam,poczytałam i na blogu się wpisałam
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka