Ogródek An-ki część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek An-ki część 8

Post »

Maju ta druga biala z zielonym oczkiem(jakoś go tak nie dostrzegam) to powinna być-Blushing Girl.Nie jestem przekonana.

Maju warszawska
-tak też czynię-obrywam po kolei co tylko jest szpetne.Nawet na drabinę wchodzę aby te łebki poucinać(pnące).
Bailando kocham tak jak Baronessę-dużo kwiatów,ciągłość kwitnienia,stosunkowo zdrowe .Piękna jest też Pastella-wreszcie-bo w zeszłym roku(rok posadzenia jej) wyglądała fatalnie tak jak i Larissa.Teraz są ozdobą rabatki.

Aniu musisz-dla zapachu-upojny.Kolor frapujący :D :D ale niezły.

Ewka nie mów nawet szeptem o grzmieniu-jak ja mam dość deszczu.Lilie i u mnie pękate i też czekam na kwiaty.Dosyć dużo mam ich w ogrodzie(jak na taki mały naparstek).Ciekawa jestem lilii o nazwie Eurydike.
Dzisiejsze zdjęcia róż

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ostatnie kwiaty Ghislaine de Feligonde.

Obrazek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anusia ;:196 skarbku ;:196 wstaw mi, proszę, jakieś fotki pąków i przekwitającej Bailando. Może to jest moje Lary z all :D Ty nie masz Rosenfee? u mnie te dwa krzaczki bardzo podobne - pokrojem i budową kwiatów, tyle że Lary jaśniejsza. Obydwie rabatówki godne polecenia, bo i kwiaty długo się trzymają, i przed deszczem nie tchórzą, i nie sypią płatkami dookoła :) tak do końca to nigdy się nie jest pewnym porównań...np. Twoja Baronowa Stefka o wiele piękniejsza, niż moja :wink: moja bez morelki w środku, w kolorze białym przykurzonym :;230
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Baronka z Renesanską superowe. ;:333
Szkoda Ghislaine, cudna była jak kwitła w pełni.
Ale znowu są następne. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit ;:oj Aniu, już Ty nie narzekaj. Masz wszystkie cudne i dużo. Lilię już zapisałam, bo nie spotykany kolor i te piegi!!!
U mnie też zaczynają. Ale te co nie pachną :(
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

imponujące masz rózyczk ;:63 i,piękne,po prostu piękne :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Lancon już w ubiegłym roku mnie zaintrygowała ,ale spasowałam z zakupem .Mnie Rose de Molinar nie urzekła ,wiec idzie w dobre ręce .Za wielka na tej rabacie na której rośnie i tylko na szczytach ma kwiaty .i chociaż zdrowiutka bez płaczu sie z nią pożegnam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu moja Rose de Molinar też rośnie u sąsiadki za płotem-i wyobraż sobie -to przepiękna różaz a też się jej pozbylam bo mnie nie zachwycilo te parę kwiatów-i to był błąd!!!!Nie powiel go-poczekaj.Jest co prawda duża ,bo 150 ma jak nic ale ile kwiatów!!!Moja sąsiadka się śmieje i czeka co jeszcze wyrzucę.Do tego pac hnie.Ach jak moglam jej się pozbyć,przecież wiem,że trzeba 2-3 lata czekać na efekt.

Anabuko-Aniu dziękuję.Róże wszystkim w tym roku dopisały i jest co podziwiać u każdej(ego)forumki(a)

Tosiu
załóżę się ,że Lancon masz.wszak razem zamawiałyśmy i niemożliwe abyś ją opuścila.
I ciekawostka-pachnie oszałamiająco dopiero pod wieczór-teraz w słońcu zapach jest delikatny.

Kogrusiu ,teraz dominują lilie i liliowce ,klematisy oraz róże rabatowe.Czyli nadak jest kolorowo i ładnie.
Wyobrażam sobie te widoki u Ciebie.

Basiu
nie mam Rosenfe.Stefania u mnie jest śliczna i nawet ta Tomkowa bardziej mi się podoba(ostatni wklejana)Jest większy krzaczek i więcej ma kwiatow.Przekwitając robi się prawie biała.
Zaraz wstawię Ci fotki Bailando.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Baronin Stephanie zu Guttenberg-z Czech-posadzona na południowej stronie-maleńka sadzonka z 2 kwiatkami.

Obrazek

a ta z Floribundy-posasdzona na stronie pn.

Obrazek

Obrazek

godz 16-tak przekwita

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Moja Stephanie Baronin zu Guttenberg od Ewy Gloriadei wygląda dokładnie tak, jak Twoja od Tomka z F. Strasznie mi się podoba i bardzo jestem zadowolona z jej zakupu :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję za potwierdzenie ,że to baronowa.Wiesz ,róże szaleją z tymi kolorami -gdybym wystawiła Chippendale jako zagadkę ,to z pewnością nikt by nie odgadł.Ona jest kremowo-zielona i na dodatek w kropy od deszczu.Szok.
Czeszka też mi się podoba.Bardziej delikatna.

nie tylko róże

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Za Stephanie rośnie powojnik z białymi "wąsami" w środku-kto zacz? Byłażby to Arabella?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewka za czeską Baroninen?-Powojnik Arabella i floksy.Byłam u Ciebie ale wstąpiłam do Mufki-powiem Ci ,że ja też nie rozróżniam tych róż(Bantry Bay i Astrid Lindgren)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Różyczki Aniu sliczne :D
Ładniutkie to zdjatko róży z z niebiekimi dzwoneczami ;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu już postanowiłam i nie będę z gęby robić durszlaku :wink: .Jak na miejsce w którym jest posadzona rośnie za wielka a dla takich wielkoludów już nie mam miejsca wszystkie zajęte .Scięłam ją wiosna nisko i myślałam ,ze nie wypuści takich wielgachny badyli .Nic bardziej mylnego jest jeszcze gorzej .Wiem ,ze pięknie pachnie, ale 120 jeszcze bym strzymała ,ale nie 160 cm. ;:oj Pójdzie w dobre ręce i będzie jako soliter .Astrid piękna, ale czeszka Baronin jakaś taka niepodobna do tej od Tomka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja jestem zachwycona Stephani. U mnie krzaczek jest jak na pierwszy sezon potęzny. Jeszcze chyba takiej rózy nie miałam, żeby tak kwitła w pierwszym sezonie
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu :wit Dzwoneczki to piękna roślinka.Z różami posadzona ,podkreśla ich urodę.Dla Ciebie moja pachnąca nieznajoma.

Obrazek

Jadziu podoba mi się zwrot nie będę z gęby robić durszlaku hihi.Jestem ciekawa komu dostanie się ta ślicznota.Czeszka Stephani ma zupełnie inne warunki-trochę przysłonięta,inne naświetlenie.Zobaczymy w przyszłym roku.

Dla Ciebie kapryśna Chippendale-do tej pory miała kolor seledynowo-biały -teraz wybarwiły się kwiaty wspaniale.Po lewej widać ten deszczowy kolor.

Obrazek

Małgosiu ,potwierdzam ,sadszonka od p.Tomka była dobra.No i baronowa ma znowu pąki.Sliczna-nawet taka bielutka.

Obrazek

Obrazek

Piękna pogoda sprzyja naszym różom.Wspaniale się krzewią i rozkwitają.Nawet zgniła Giardina (nr1 na tarasie)pokazała dzisiaj parę pięknych kwiatów.Szkoda,że to nie pół tarasu tego cuda.Niestety 2 wiadra łebkow poszło do śmieci.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”