Mój ogród to mój kawałek raju,moje ukochane miejsce ,to moja miłość do wszystkich roślin,innych więcej, jak hosty,lilie,liliowce, żurawki i takie tam inne
To moja wielka pasja odkryta kilka lat temu,która ciągle się rozwija i rozwija
Spędzam w nim każda wolna chwilę jaką mam i wkładam w niego całe moje serce a on mi opłaca swoimi kwitnieniami , roślinkami .
Tu zapominam o trudach życia codziennego o różnych kłopotach,,a jakieś problemy,po pracy, po kontemplacji ogrodowej innego obrazu nabierają
Zdarza się jakaś trudność. smutek roślinny
Np. po zinie mi padł,nie wiem dlaczego

Kielichowiec w ubiegłym roku posadzony nowy,,,też nie wypuścił ani listków,ani nie zobaczę kwiatów.
.zaglądam do niego co raz..ale od dołu na maleńkiej gałązce coś się zieleni,,to może odbije

`````````````````````````````
Jeszcze chyba hibiskus niebieski syryski też mi padł,bo nie widać oznak życia

A bylinowe,,jeszcze nie wypuszczają listków,, zaglądam tam co raz
heliofitka- Iwona W tym roku hosty takie bujne nie będą..ale co tam odrosną.I nowe 4 będą

Tak ten widoczek z góry host,,też mi się podoba,Z drugiej strony nie mogłam zrobić,bo tam okna nie ma

Fajnie,że dokupiłaś,hostki,zobaczysz jak będziesz z nich zadowolona,a to wytrzymałe roślinki,tylko szkoda,że tak późno swoje liściorki wypuszczają.Ja też nie mam cienistych miejsc
Aneczka1979; bozunia-Bożko Najładniejsze hosty są już po 3,4 latach,także spokojnie doczekasz się i Ty takiego widoczku.
Tulipanki są śliczne.A Blue Diamond. ładny ale mam jeszcze ciemniejszego
tulipanka night of queen,ten jest chyba najciemniejszy
Iw-Iwonko Hmm,nie wiem co to za stworek Ci się spodobał???
tesia39-Teresko No w końcu do mnie trafiłaś,a już myślałam,że się pogniewałaś na mnie czy co

Dziękuję za miłe słowa
Biedronka641-Alu Dziękuję

Moja magnolia to moja imienniczka,nie należy do najwcześniejszych ale jest piękna.
Steasi-Paulo Witaj.no widzisz ,,mówiłam podaj adres to tą jasnotę Ci wyślę.Tak ostróżki się przyjęły,,a to drugie,,,hm,,nie wiem sprawdzę ...potem...
Wolusia Tulipanki wszystkie są piękne

A fotografowania roślin uczę się od roku,także i Ty się nauczysz