Lancety rodzinna ostoja ...cz.3
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lancety rodzinna ostoja ...cz.3
Lodziu
Cudne astry pokazałaś
Ciekawy kalamestris.
A co to za odmiana astra nowoangielskiego na poprzedniej stronie pod daliami
Piękny fiolet
Cudne astry pokazałaś
Ciekawy kalamestris.
A co to za odmiana astra nowoangielskiego na poprzedniej stronie pod daliami
Piękny fiolet
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
eukomis-Halinko, dziękuję i podzielam Twoją opinię nt. astrów.Pozdrawiam
duju-Justynko, ponieważ lubisz astry i masz sporo wolnego miejsca w ogrodzie,będziesz je mogła podziwiać u siebie w przyszłym roku.
anabuko-Aniu,nadal zbieram nowe odmiany astrów,mam upatrzone i "zaklepane" 3 odmiany u mojej siostrzenicy
JAKUCH- Jadziu, dla Ciebie kolejny energetyczny widok przyspieszający rekonwalescencję...
Florian Silesia, miło, że mnie odwiedziłeś.
Aster ożota od Ciebie, intryguje przy głównym wejściu do domu.Gdy kwitnie, jego kwiaty kontrastują z brązową cegiełką.Poza tym, wzbudzają niedowierzenie, że jest to aster, do tego żółty.Wiotkie gałązki,
dyskretnie umocowałam na metalowej kratce i cieszy mnie, że pomysł zyskał Twoje uznanie - dziękuję.
pelagia-Agnieszko, astry,na które zwróciłaś uwagę są od Floriana.Kalimeris- zachwyca ilością kwiecia i bardzo długim kwitnieniem/nadal w pełnym i równomiernym rozkwicie/.Nawet ostatnie niskie temp. -5, a może i wiecej, nic mu nie zrobiły.
Aster nowoang.-również od F.,to odmiana "Purple Dome" - wys.ok 60 cm, kwitnie od VIII-X, ostry fiolet z żółtym środkiem.Jest bardzo wyrazisty w ogrodzie, czym przyciąga wzrok.
Dedykuję Jadzi
Dla tych,którym odpisuję z opóźnieniem - dzisiejszy bukiet chryzantem.
Kilka migawek z ostatnich dni:
duju-Justynko, ponieważ lubisz astry i masz sporo wolnego miejsca w ogrodzie,będziesz je mogła podziwiać u siebie w przyszłym roku.
anabuko-Aniu,nadal zbieram nowe odmiany astrów,mam upatrzone i "zaklepane" 3 odmiany u mojej siostrzenicy
JAKUCH- Jadziu, dla Ciebie kolejny energetyczny widok przyspieszający rekonwalescencję...
Florian Silesia, miło, że mnie odwiedziłeś.
Aster ożota od Ciebie, intryguje przy głównym wejściu do domu.Gdy kwitnie, jego kwiaty kontrastują z brązową cegiełką.Poza tym, wzbudzają niedowierzenie, że jest to aster, do tego żółty.Wiotkie gałązki,
dyskretnie umocowałam na metalowej kratce i cieszy mnie, że pomysł zyskał Twoje uznanie - dziękuję.
pelagia-Agnieszko, astry,na które zwróciłaś uwagę są od Floriana.Kalimeris- zachwyca ilością kwiecia i bardzo długim kwitnieniem/nadal w pełnym i równomiernym rozkwicie/.Nawet ostatnie niskie temp. -5, a może i wiecej, nic mu nie zrobiły.
Aster nowoang.-również od F.,to odmiana "Purple Dome" - wys.ok 60 cm, kwitnie od VIII-X, ostry fiolet z żółtym środkiem.Jest bardzo wyrazisty w ogrodzie, czym przyciąga wzrok.
Dedykuję Jadzi
Dla tych,którym odpisuję z opóźnieniem - dzisiejszy bukiet chryzantem.
Kilka migawek z ostatnich dni:
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Lodziu. Znalazłem chwilę żeby zajrzeć do twojego Raju. Nie rozczarowałem się. Wszystko soczyste i kwitnące . A dwie rośliny przyprawiły mnie o zachwyt. W ogrodzie czuć twoją energię i szacunek do przyrody. Pięknie.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Lodziu dziękuję za cudną dedykację ,a ocukrzone fotki również sliczne.Trochę znów sie zaniedbałam, ale jednak myślę ,ze teraz to już będzie z górki
- lanceta
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Widzę że odwiedziłaś Gozdno Widoki na Ostrzycę i Pogórze Kaczawskie super.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Witam z przyjemnością dopisuję się do wątku, pięknie jest u Ciebie
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Lodziu fajny taki wypad do pięknych zakątków.Jesień w górach jest cudnie kolorowa mieni się odcieniami żółci brązu i czerwieni i zieleni .
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Lodziu piękną kolekcję jesiennych kwiatów zgromadziłaś przepiękne astry jak i chryzantemy
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Zaglądam i podziwiam ładne jesienne krajobrazy.
- lanceta
krzysztof01-Krzysztofie tak, byliśmy rodzinnie w Gozdnie.Pogoda nam sprzyjała,mimo zamglenia dalszego planu, zdjęcia wyszły nieźle.
duju - Justynko, Dolny Śląsk warto odwiedzić , zobaczyć okoliczne pałace , jak również malowniczą Kotlinę Jeleniogórską, czy Kotlinę Kłodzką.Polecam te strony
Blueberry-Natalio witam i serdecznie zapraszam. Za chwilę będę z rewizytą - oficjalnie,ponieważ
pozwoliłam sobie zerknąć do Ciebie już wcześniej
JAKUCH-Jadziu, ze względu na położenie Legnicy, mamy duże możliwości do ciekawych weekendowych wypadów i to nie tak daleko.
A kolory jesieni w słoneczny dzień , mieniły się wszystkimi odcieniami ,które wymieniłaś
inka52- Tereniu, astry i chryzantemy, również kocham.Mam zamiar jeszcze kilka nowych
posadzić.Rozglądam się za innymi od moich odmianami .
anabuko1-Aniu,jesień - szczególnie ta złota , ma w sobie ogromny potencjał oddziaływania
na wyobraźnię i zmysły. Nie lubię ,myślę, że, jak większość jesiennej szarugi....
Dzisiaj chryzantemowo:
Po usunięciu zmrożonych jednorocznych roślin ze skrzyń na tarasie , miejsce zajęły przeniesione z działki chryzantemy od Zybiego.
Tak wyglądają dzisiaj:
A tak wcześniej :
O takich chryzantemach mogę tylko pomarzyć.Żółtą odmianę dostałam, ale w gruncie nie rozwinęła się. Pozostała w pąkach- może jeszcze przystosuje się do "spartańskich" warunków
duju - Justynko, Dolny Śląsk warto odwiedzić , zobaczyć okoliczne pałace , jak również malowniczą Kotlinę Jeleniogórską, czy Kotlinę Kłodzką.Polecam te strony
Blueberry-Natalio witam i serdecznie zapraszam. Za chwilę będę z rewizytą - oficjalnie,ponieważ
pozwoliłam sobie zerknąć do Ciebie już wcześniej
JAKUCH-Jadziu, ze względu na położenie Legnicy, mamy duże możliwości do ciekawych weekendowych wypadów i to nie tak daleko.
A kolory jesieni w słoneczny dzień , mieniły się wszystkimi odcieniami ,które wymieniłaś
inka52- Tereniu, astry i chryzantemy, również kocham.Mam zamiar jeszcze kilka nowych
posadzić.Rozglądam się za innymi od moich odmianami .
anabuko1-Aniu,jesień - szczególnie ta złota , ma w sobie ogromny potencjał oddziaływania
na wyobraźnię i zmysły. Nie lubię ,myślę, że, jak większość jesiennej szarugi....
Dzisiaj chryzantemowo:
Po usunięciu zmrożonych jednorocznych roślin ze skrzyń na tarasie , miejsce zajęły przeniesione z działki chryzantemy od Zybiego.
Tak wyglądają dzisiaj:
A tak wcześniej :
O takich chryzantemach mogę tylko pomarzyć.Żółtą odmianę dostałam, ale w gruncie nie rozwinęła się. Pozostała w pąkach- może jeszcze przystosuje się do "spartańskich" warunków
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Lodzia to trzecie dzisiaj podejście u Ciebie ...albo pójdzie albo ja pójdę spać