Nie muszę już nic pisać bo Asia napisała wszystko co chciałam powiedziećJeanne pisze:Lano, skądże znowu byś miała nas zanudzać
To właśnie bardzo ciekawe co piszesz, że botaniczne gatunki można z powodzeniem uprawiać w mieszkaniu, mi zawsze wydawało się że bez orchidarium ani rusz
jak już się odważę na podobne cudeńko to wiem do kogo zwrócić się po poradę 8)
Lana i storczykowe towarzystwo.
- Mamba
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Jeanne to nie jest jedyny botanik w moim domku . Jeszcze parę innych się znajdzie, czyli mimo wszystko dają sobie radę.
Sonieczko dawno cię nie widziałam na forum lub nie miałam za dużo czasu do jego przeglądania. dziękuję serdecznie w imieniu maluszka.
Wiem, że ty także bardzo dobrze poradziłabyś sobie z takim osobnikiem .
Mambo nie jestem w żadnym razie autorytetem w sprawach storczyków, ale w ramach swoich doświadczeń zawsze chętnie pomogę.
Sonieczko dawno cię nie widziałam na forum lub nie miałam za dużo czasu do jego przeglądania. dziękuję serdecznie w imieniu maluszka.
Wiem, że ty także bardzo dobrze poradziłabyś sobie z takim osobnikiem .
Mambo nie jestem w żadnym razie autorytetem w sprawach storczyków, ale w ramach swoich doświadczeń zawsze chętnie pomogę.
ja już tego taka pewna nie jestem, ale milo miWiem, że ty także bardzo dobrze poradziłabyś sobie z takim osobnikiem
bywam prawie codziennie, zaglądam na wątki, ale zazwyczaj nic nie piszę a moim falenopsisom muszę porobić zdjęcia, tylko u mnie mgła paskudna od tygodnia, a do tego ktoś mi okna zakurzył i jak na złość ten brud widoczny jest na zdjęciachdawno cię nie widziałam na forum
-
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
Nie za bardzo jest co pokazywać, bo w tej chwili kwitnie to, co już kwitło wcześniej Skoro jednak obiecałam ...
Zdjęcia nie najlepszej jakości, ale zawsze coś widać .
Kwitnący Phal. Mini Mark od 15 listopada 2008r.
Phal. aboinensis od 07 grudnia 2008r.
Epidendrum ballerina także rozkwitła w grudniu 2008r.
Oprócz tego nieprzerwanie od października 2008r. kwitnie Encyclia Octopussy, czyli popoularnie zwana Ośmiorniczką, ale zapomniało mi sie pstryknąć jej zdjęcie . Obiecuję naprawić ten mankament jak najszybciej .
Oczywiście większość roślin dopiero szykuje się do kwitnienia, więc za jakiś czas będzie się działo. Niedawno zauważyłam także nowy pęd kwiatowy u Phal. kunstleri i to mnie najbardziej cieszy.
Zdjęcia nie najlepszej jakości, ale zawsze coś widać .
Kwitnący Phal. Mini Mark od 15 listopada 2008r.
Phal. aboinensis od 07 grudnia 2008r.
Epidendrum ballerina także rozkwitła w grudniu 2008r.
Oprócz tego nieprzerwanie od października 2008r. kwitnie Encyclia Octopussy, czyli popoularnie zwana Ośmiorniczką, ale zapomniało mi sie pstryknąć jej zdjęcie . Obiecuję naprawić ten mankament jak najszybciej .
Oczywiście większość roślin dopiero szykuje się do kwitnienia, więc za jakiś czas będzie się działo. Niedawno zauważyłam także nowy pęd kwiatowy u Phal. kunstleri i to mnie najbardziej cieszy.