Truskawki - cz.6
- bioy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Truskawki - cz.6
Jednak posadziłem na miejsce docelowe, mimo że w nocy sporo śniegu nasypało i sadziło się średnio.
Tak późno truskawek jeszcze nie sadziłem. Zobaczymy wiosną, co z tego wyniknie.
Zostało trochę zapasowych sadzonek zakopanych w tunelu, pewnie się przydadzą.
Włókniną nie będę okrywał, mam złe doświadczenia z zimowaniem roślin pod okryciem z agro. Liczę na śnieg.
Tak późno truskawek jeszcze nie sadziłem. Zobaczymy wiosną, co z tego wyniknie.
Zostało trochę zapasowych sadzonek zakopanych w tunelu, pewnie się przydadzą.
Włókniną nie będę okrywał, mam złe doświadczenia z zimowaniem roślin pod okryciem z agro. Liczę na śnieg.
Pozdrawiam, Jacek
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Skoro jest u Ciebie śnieg to zasyp je śniegiem . Co złego działo się z roślinami pod włókniną ?
To może lepsza byłaby siatka przeciwmrozowa ? Dzisiaj swoje truskawki sadzone w pażdzierniku okryję .
Z okrywaniem czekam do ujemnych temperatur też w dzień i w czasie dłużej trwających dodatnich temperatur
odkrywam .
Jedynym problemem kiedyś pod okryciami były gryzonie , teraz jesienią walczę z nimi i zimą jest względny spokój .
To może lepsza byłaby siatka przeciwmrozowa ? Dzisiaj swoje truskawki sadzone w pażdzierniku okryję .
Z okrywaniem czekam do ujemnych temperatur też w dzień i w czasie dłużej trwających dodatnich temperatur
odkrywam .
Jedynym problemem kiedyś pod okryciami były gryzonie , teraz jesienią walczę z nimi i zimą jest względny spokój .
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
Pod włókniną czasem coś zapleśniało, czasem wprowadziły się gryzonie. Nie odkrywałem na okresy ociepleń.
U mnie w zimie jest śnieg, więc od lat nie używam włóknin na zimę.
U mnie w zimie jest śnieg, więc od lat nie używam włóknin na zimę.
Pozdrawiam, Jacek
-
Chyba jednak pospieszyłam się z okrywaniem bo według prognoz w przyszłym tygodniu mają być temperatury 8 stopni
na plusie w dzień .
Okryłam siatką to jest przewiew . Odkrywać nie będę bo to ocieplenie to może chwilowe .
U mnie dzisiaj ziemia zmarznięta , bez śniegu , świeci słońce . Przed pełnią taka pogoda .
na plusie w dzień .
Okryłam siatką to jest przewiew . Odkrywać nie będę bo to ocieplenie to może chwilowe .
U mnie dzisiaj ziemia zmarznięta , bez śniegu , świeci słońce . Przed pełnią taka pogoda .
Natrafiłam na Rumbę w detalu na all. lokalnym. Czy ktoś kupował i może potwierdzić, że nie jest to odmiana podmieniona?
-
Trudno powiedzieć . Sprawdziłam nie znam tego sprzedawcy . Ostanio kupowałam na olx co prawda nie
Rumbę , ale inne trudno dostępne w detalu odmiany . Zaryzykowałam , co do jednej z odmian jestem pewna
bo opis rośliny się zgadza (wyjątkowo wysoka ) a drugiej , od innego sprzedawcy pewna nie jestem .
Rumbę , ale inne trudno dostępne w detalu odmiany . Zaryzykowałam , co do jednej z odmian jestem pewna
bo opis rośliny się zgadza (wyjątkowo wysoka ) a drugiej , od innego sprzedawcy pewna nie jestem .