Pomidorki koktajlowe - 1cz.
A u mnie ani jedego kiełka, buuu... Za to pokazały sie pierwsze listeczki estragonu .
Czy przykrywałaś nasionka ziemią, a cały pojemnik folią spożywczą?!?
Ja przysypałam ziemią ( może za grubą warstwą???) ale nie przykryłam folią- jak na złość skończyła sie w kuchni. Dzisiaj posłałam męża po zakupy, ale już dzwonił, że chyba zabraknie mu pieniędzy, bo wydał na inne Bardzo Ważne Zakupy
Czy przykrywałaś nasionka ziemią, a cały pojemnik folią spożywczą?!?
Ja przysypałam ziemią ( może za grubą warstwą???) ale nie przykryłam folią- jak na złość skończyła sie w kuchni. Dzisiaj posłałam męża po zakupy, ale już dzwonił, że chyba zabraknie mu pieniędzy, bo wydał na inne Bardzo Ważne Zakupy
Pozdrawiam, Ewa
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie po tygodniu dopiero pojawiły sie kiełki mimo tego że przykryłam folią a ziemią były przykryte tylko taką cieniutką warstwą, także bądź cierpliwa a efekty będą zadawające. Dodam że wszystkie inne rodzaje mam już popikowane ( najbardziej okazałe są Bycze Serca) i wschodziły mi szybciej niż te koraliki, może za bardzo przesuszone było nasienie
Zreszta to moje pierwsze zmagania z robieniem rozsady w domu ,nie wiedziałam że wielkie znaczenie ma podłoże do którego wysiewa się nasionka, i metody samego siewu,trochę do tematu podeszłam bardziej dla zabicia czasu więc myślę ze na debiut to wypadłam nie najgorzej.
Zreszta to moje pierwsze zmagania z robieniem rozsady w domu ,nie wiedziałam że wielkie znaczenie ma podłoże do którego wysiewa się nasionka, i metody samego siewu,trochę do tematu podeszłam bardziej dla zabicia czasu więc myślę ze na debiut to wypadłam nie najgorzej.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Zwykła skrzynka ma ok 7 litrów. Czyli pewnie wejdą tam ze dwa czy trzy krzaczki. Ale ja chcę posadzić osobno do doniczek, czy np. średnica doniczki na jeden krzaczek może mieć od 20 do np 25 cm? Przepraszam że tak drążę temat , ale pierwszy raz będę sadziła pomidorki koktajlowe do doniczek i chciałabym zrobić to w miarę dobrze.
- to mnie troszkę pocieszyło. Moim dzisiaj minęła 5 doba i dopiero dziś doczekały się "daszku nad głową" ( z folii spożywczej, którą kupiłam sobie dzisiaj sama). Zaczekam cierpliwie jak to się dalej potoczy. Dziś zauważyłam pierwsze listeczki bazylii następne muszą być pomidorkiU mnie po tygodniu dopiero pojawiły się kiełki
Pozdrawiam, Ewa