Rojniki (Sempervivum ) i rozchodniki (Sedum) - wymagania,rozmnażanie ,choroby i szkodniki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rojniki , rozchodniki , skalnice i inne byliny niskie
To prawda szybko rosną i niektóre sztuki są już bardzo wielki . U mnie wypuszczają nowe pędy z młodymi
aga 111, a sprawdż Rojnik murowy (Sempervivum tectorum)
Przy niektórych rojnikach listki(te od spodu) zaczynają mi gnić
A kilka listków po dzisiejszej nocy mają dziury, był chwilowy zastój, ale na powrót coś mi je podjada
A kilka listków po dzisiejszej nocy mają dziury, był chwilowy zastój, ale na powrót coś mi je podjada
- juni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
To na pewno te gołe ślimaczory U mnie zjadają wszystko co młode .Evy_ pisze:Przy niektórych rojnikach listki(te od spodu) zaczynają mi gnić
[URL=www.fotosik.pl][/URLZaczynają kwitnąć
-
- 200p
- Od: 12 wrz 2008, o 13:24
Czy on zimuje w gruncie?
Zimuje Aguś w tym sezonie wyjątkowo rosną mam jeszcze nieco mniejsze ale też duże wyrosły
-
- 100p
- Od: 27 kwie 2013, o 15:05
Witam
Ja mam pytanko, czy Wy swoje rodniki jakoś nawozicie. Mam już pare lat rojniki pare gatunków na suchej, bardzo nasłonecznionej grzadce. Nie sa obsypane kamieniami ani korą tylko do ozdoby pare kamieni tam położyłam. Przez te lata rosną niezłe ale nie co roku kwitną . Dlaczego.
Ja mam pytanko, czy Wy swoje rodniki jakoś nawozicie. Mam już pare lat rojniki pare gatunków na suchej, bardzo nasłonecznionej grzadce. Nie sa obsypane kamieniami ani korą tylko do ozdoby pare kamieni tam położyłam. Przez te lata rosną niezłe ale nie co roku kwitną . Dlaczego.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Takie pytanie już w tym dziale padło.
Ja swoich nie nawożę.Z drugiej strony rojniki lubią wapno.Czasami można im podsypać np. wyparzonych i zmielonych skorupek od jajek lub dolomitu.
Tym że rojniki nie kwitną nie powinnaś się martwić.Po przekwitnięciu wysychają i w ten sposób można je stracić.
Ja swoich nie nawożę.Z drugiej strony rojniki lubią wapno.Czasami można im podsypać np. wyparzonych i zmielonych skorupek od jajek lub dolomitu.
Tym że rojniki nie kwitną nie powinnaś się martwić.Po przekwitnięciu wysychają i w ten sposób można je stracić.
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43