Ogród Joli
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli
Misiu teraz we wszystkich sklepach opóźnienia z nasionami przez tę zmianę stawek VAT-u.
U mnie cały czas sypie.
U mnie cały czas sypie.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Iga, naprawdę wierzyc się nie chce, że u Ciebie brak sniegu.
U mnie padało w sobote i niedzielę., a przecież od nas do Ciebie aż tak daleko nie jest.
Jolu, a może jeszcze ostrokrzew wpleciesz między mahonie.
U mnie padało w sobote i niedzielę., a przecież od nas do Ciebie aż tak daleko nie jest.
Jolu, a może jeszcze ostrokrzew wpleciesz między mahonie.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Mogę podzielić się śniegiem, bo jest nadmiar. Musiałam strzepać z większości roślin, bo gałazki łamały się pod jego ciężarem.
- jola1
Dzisiaj prawdziwie zimowy dzień.Słoneczki i mróz -8.
Iga śniegu mogę Ci podesłać tylko nie wiem czy priorytetem czy kurierem?
Małgosiu to rzeczywiście u Ciebie musiało dużo napadać.
Margo z ostrokrzewem to dobry pomysł ale trzeba też ten najzwyklejszy bo ,przynajmniej u mnie, te szlachetniejsze podmarzają.
A jeszcze zapytam czy przycinacie swoje ostrokrzewy , bo ja nie i jeden mam dosyć duży i lekko wyłysiały od srodka, będę za chwilę szła po mleko to zrobię mu zdjęcie.
Iga śniegu mogę Ci podesłać tylko nie wiem czy priorytetem czy kurierem?
Małgosiu to rzeczywiście u Ciebie musiało dużo napadać.
Margo z ostrokrzewem to dobry pomysł ale trzeba też ten najzwyklejszy bo ,przynajmniej u mnie, te szlachetniejsze podmarzają.
A jeszcze zapytam czy przycinacie swoje ostrokrzewy , bo ja nie i jeden mam dosyć duży i lekko wyłysiały od srodka, będę za chwilę szła po mleko to zrobię mu zdjęcie.
- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
witaj Jolu
śliczny i dopieszczony ogród prezentujesz. zachwyciła mnie szczególnie magnolia, piwonie, liliowce no i datury istne cudo. marzą mi się już od jakiegos czasu.
czytam że mamy podobny problem, obie chcemy zasłonić się od....
a co byś powiedziała na laurowisnie, ostrokrzew lub mahonię? zimą także będą cię zasłaniać a bez problemów rosną w cieniu.
śliczny i dopieszczony ogród prezentujesz. zachwyciła mnie szczególnie magnolia, piwonie, liliowce no i datury istne cudo. marzą mi się już od jakiegos czasu.
czytam że mamy podobny problem, obie chcemy zasłonić się od....
a co byś powiedziała na laurowisnie, ostrokrzew lub mahonię? zimą także będą cię zasłaniać a bez problemów rosną w cieniu.
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- jola1
Jojolasłużę sadzonkami datury .
Żywopłot z mahonii i ostrokrzewu jest rozważany, ale wydaje mi się że w grę wchodzą tylko pospolite gatunki bo te bardziej szlachetne mogą przemarzać ,czy Ty masz jakieś doświadczenie w tym temacie?
Żywopłot z mahonii i ostrokrzewu jest rozważany, ale wydaje mi się że w grę wchodzą tylko pospolite gatunki bo te bardziej szlachetne mogą przemarzać ,czy Ty masz jakieś doświadczenie w tym temacie?
witaj Jolu,
przeczytałem Twój post w wątku Agnieszki i chciałem Ci napisać, że u siebie sadziłem pęcherznicę co 0,8m; czytając jednak jak szybko przyrasta i jak dobrze się krzewi, mogłem też posadzić co 1m - podejrzewam, że też byłoby dobrze
przeczytałem Twój post w wątku Agnieszki i chciałem Ci napisać, że u siebie sadziłem pęcherznicę co 0,8m; czytając jednak jak szybko przyrasta i jak dobrze się krzewi, mogłem też posadzić co 1m - podejrzewam, że też byłoby dobrze
- jola1
Marcinie ja mam na trawniku posadzone trzy krzaki w odstępach większych niż metr i po trzech latach prawie się ze sobą stykają ale na żywopłot to myślę że trzeba co 0,8 m.
- jola1
Obiecane zdjęcia ostrokrzewu, czy można go przycinać żeby zagęścić i czy przycięte gałązki mogę ukorzenić, czy łatwo się ukorzenia?
I jeszcze jedna prośba dla iglasto nakręconych liczę na Rispetto.Kupiliśmy tę roślinkę ze sześć lat temu na Słowacji ale oczywiście bez żadnego identyfikatora i do dzisiaj nie wiemy co to jest
I jeszcze jedna prośba dla iglasto nakręconych liczę na Rispetto.Kupiliśmy tę roślinkę ze sześć lat temu na Słowacji ale oczywiście bez żadnego identyfikatora i do dzisiaj nie wiemy co to jest
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu bardzo podoba mi się Wasz ogród, szczególnie zachwyciły mnie drzewiaste piwonie, o ich istnieniu dowiedziałem się tutaj na forum, a teraz wiem do kogo przychodzić po radę na ich temat. Jeszcze nie posiadam takowych, ale to tylko kwestia czasu, wspaniałe rośliny.
Sympatyczne te wyprawy po wodę do źródełka, zaraz przypomina mi się bajka, czytana wielokrotnie przez mamę, nam dzieciom. Wiem z opowiadań, że wiele osób, mieszkających gdzieś przy takich źródłach chętnie korzysta z ich dobrodziejstw, to bardzo cenne, w mojej najbliższej okolicy jednak takich nie ma.
Jolu widziałem Twoje przepastne parapetowe, też jak inni chylę czoła, jesteś niesamowita, nie mogę sobie wyobrazić jak z takim zbiorem dajesz sobie radę?
Pozdrawiam Tomek
Sympatyczne te wyprawy po wodę do źródełka, zaraz przypomina mi się bajka, czytana wielokrotnie przez mamę, nam dzieciom. Wiem z opowiadań, że wiele osób, mieszkających gdzieś przy takich źródłach chętnie korzysta z ich dobrodziejstw, to bardzo cenne, w mojej najbliższej okolicy jednak takich nie ma.
Jolu widziałem Twoje przepastne parapetowe, też jak inni chylę czoła, jesteś niesamowita, nie mogę sobie wyobrazić jak z takim zbiorem dajesz sobie radę?
Pozdrawiam Tomek