Storczyki Joasi
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Joasi
Zdjęcie grupowe śliczne, ten peloric bardzo fajny, ma dwa pędy i każdy inny super
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu! ale pięknie u Ciebie i kolorowo,mnóstwo kwitnień masz
Ja powzdycham szczególnie do półminiaturki,bo miałam kiedyś b.podobną i też z B.i niestety padła mi...
Ja powzdycham szczególnie do półminiaturki,bo miałam kiedyś b.podobną i też z B.i niestety padła mi...
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Asiu, Lucynko, Arletko, Kasiu, Renatko dziękuję
Czerwona cambria ma drugi pęd kwiatowy, który jak się niedawno okazało, właśnie wypuszcza z drugiej strony pseudobulwy. Jeszcze nie kliknęłam fotek, ale nadrobię.
Podobno cambrie muszą mieć różnicę temperatur, więc zamierzam wystawić je na balkon.
A tu mój sabotek, obdarował mnie trzema rozetkami, oby szybko urosły.
A to mój kwietniczek, który nabyłam jakiś czas temu i jeszcze się nim nie pochwaliłam, zdjęcie zrobione podczas kwitnienia cambrii.
Żeby się lepiej spało
Ostatnio wpadałam po uszy na punkcie cambrii, bardzo mi się spodobały, więc musiałam sobie sprawić. Teraz to już tylko muszę się nauczyć jak z nimi właściwie postępować. Czerwona, ma nie najlepszy system korzeniowy, po rozwinięciu ostatnich kwiatków w kilka dni mi zwiędła, nie wiem chyba ją trochę przesuszyłam, ale też temperatury ostatnio były dość wysokie. W każdym razie na dzień dzisiejszy jest już bez kwiatów. Postanowiłam, że przesadzę ją w nowe podłoże i do przezroczystej doniczki, aby lepiej obserwować korzenie. Druga cambria w typie Wildcat Bobcat też już powoli przekwita, ale zdecydowanie widać, że jest w lepszym stanie. I teraz nie wiem, czy po przekwitnięciu też mam ją przesadzić czy trzymać w tej doniczce nadal?lucynaf pisze:Zaciekawił mnie temat Cambrii
Czerwona cambria ma drugi pęd kwiatowy, który jak się niedawno okazało, właśnie wypuszcza z drugiej strony pseudobulwy. Jeszcze nie kliknęłam fotek, ale nadrobię.
Podobno cambrie muszą mieć różnicę temperatur, więc zamierzam wystawić je na balkon.
A tu mój sabotek, obdarował mnie trzema rozetkami, oby szybko urosły.
A to mój kwietniczek, który nabyłam jakiś czas temu i jeszcze się nim nie pochwaliłam, zdjęcie zrobione podczas kwitnienia cambrii.
Żeby się lepiej spało
Asiu śliczne wszystkie z chęcią bym Ci skradła fioletowego motylka i tego z mazami są prześliczne
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Genialne kwitnienia 1-wszy żółty peloric podbił moje
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joasiu peloric cudowny.
Fotka zbiorowa marzenie.
No i kwietniczek praktyczny. Jeszcze trochę nie będzie na nim miejsca.
Fotka zbiorowa marzenie.
No i kwietniczek praktyczny. Jeszcze trochę nie będzie na nim miejsca.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Pięknie i kolorowo
Na kwietniku jest stanowczo za mało storczyków, trzeba to zmienić
Jak przesadzisz cambrie do przezroczystej doniczki ze swoim podłożem to będziesz wiedzieć co masz w środku
Nie lubię sabotków, bo one mnie też nie Twój pięknie rośnie
Jak przesadzisz cambrie do przezroczystej doniczki ze swoim podłożem to będziesz wiedzieć co masz w środku
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Nie wiem co napisać...pooglądam w milczeniu
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
No tak, ale tu kurzu, postanowiłam, że coś z tym zrobię właśnie dziś. Czasu ciągle mało. Mam masę zaległych zdjęć do wklejenia i teraz też już przydałoby się zrobić nowe, ale jakoś powoli dojdę z tym do ładu.
Od czasu mojej nieobecności na forum przybyło mi kilka nowych sztuk storczykowych, a już obiecałam sobie, że nic nie kupię Moja silna wola jest słaba.
Iwonko, Justynko(duju), Basiu, Asiu, Justynko(justus27), Moniko dziękuję
Cambrie mam już w przezroczystych doniczkach.
Ja lubię sabotki, choć nie wiem czy one mnie też , ale rosną jakoś wolno, troszkę przyspieszyły jak wyniosłam je na balkon i teraz już troszkę większe.
To może parę fotek
Na początek moja miniaturka, która kwitnie mi nieprzerwanie
Piccolo Red już nie kwitnie, ale był boski.
Ta hybrydka mnie zniewala, bardzo lubi się rozgałęziać i długo kwitnie, ale obecnie ścięłam jej pęd z kwiatami, żeby wzmocniła się w korzenie, opłaciło się, zaraz wypuściła dwa nowe listki i nowe korzonki, mam nadzieję, że na wiosnę znów zobaczę jej śliczne kwiatuszki.
To jedna z nowości zakupiona w czerwcu, nadal bardzo ładnie kwitnie
Razem z żółtaskiem
Ta drobnokwiatowa hybrydka kwitła jednocześnie z obu roślinek, znajdujących się w jednej doniczce, obecnie już jednego pędu nie ma.
Na razie to tyle, żebym później miała co pokazać Udaję się do Was ;:70
Od czasu mojej nieobecności na forum przybyło mi kilka nowych sztuk storczykowych, a już obiecałam sobie, że nic nie kupię Moja silna wola jest słaba.
Iwonko, Justynko(duju), Basiu, Asiu, Justynko(justus27), Moniko dziękuję
Lucynko dziękuję Ja już kombinuję jak tu zagospodarować kwietnik, aby znalazło się tam więcej kwiatów, jest na 5, ale na jednym miejscu umieściłam 3 storczyki, które nie kwitną.lucynaf pisze:Pięknie i kolorowo
Cambrie mam już w przezroczystych doniczkach.
Ja lubię sabotki, choć nie wiem czy one mnie też , ale rosną jakoś wolno, troszkę przyspieszyły jak wyniosłam je na balkon i teraz już troszkę większe.
To może parę fotek
Na początek moja miniaturka, która kwitnie mi nieprzerwanie
Piccolo Red już nie kwitnie, ale był boski.
Ta hybrydka mnie zniewala, bardzo lubi się rozgałęziać i długo kwitnie, ale obecnie ścięłam jej pęd z kwiatami, żeby wzmocniła się w korzenie, opłaciło się, zaraz wypuściła dwa nowe listki i nowe korzonki, mam nadzieję, że na wiosnę znów zobaczę jej śliczne kwiatuszki.
To jedna z nowości zakupiona w czerwcu, nadal bardzo ładnie kwitnie
Razem z żółtaskiem
Ta drobnokwiatowa hybrydka kwitła jednocześnie z obu roślinek, znajdujących się w jednej doniczce, obecnie już jednego pędu nie ma.
Na razie to tyle, żebym później miała co pokazać Udaję się do Was ;:70
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Hoho...co za piękne kwitnienia
I te kolory...
I te kolory...