Domowe orchidarium
Re: Domowe orchidarium
Gosiu bardzo fajnie wyglądają kosze storczyków pozawieszane na karniszu
Piękne Nowości
Piękne Nowości
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Kosze super , bardzo mi się podobają.
Z biegiem czasu pędy przystosują się i będą bardziej zwisające.Do pierwszych pędów w koszu przywiązałam nitki obciążone plasteliną żeby delikatnie i powoli się układały w dół.
Z biegiem czasu pędy przystosują się i będą bardziej zwisające.Do pierwszych pędów w koszu przywiązałam nitki obciążone plasteliną żeby delikatnie i powoli się układały w dół.
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Julitko
Alicjo Już same rokwitnięte pąki nieźle ciążą. Pistacjowa hybryda chciała skakać z koszyka na główkę ale uratowałam ją przez przemyślane zabezpieczenie Ja wcześniej już obserwowałam,,które phalaenopsisy chętniej pusczają pęd poziomo a które bardziej pionowo i te nie podpierałam.
Znów zapomniałam pokazać zdjęcie całego mini-orchidarium więc szybciutko naprawiam nietakt
Alicjo Już same rokwitnięte pąki nieźle ciążą. Pistacjowa hybryda chciała skakać z koszyka na główkę ale uratowałam ją przez przemyślane zabezpieczenie Ja wcześniej już obserwowałam,,które phalaenopsisy chętniej pusczają pęd poziomo a które bardziej pionowo i te nie podpierałam.
Znów zapomniałam pokazać zdjęcie całego mini-orchidarium więc szybciutko naprawiam nietakt
mini-orchidarium na niech szybciutko rosną i cieszą nas kwiatkami
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu okno przepięknie wygląda maluszki ładnie rosną i kwitnienia śliczne
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tomku , miło,że wpadłeś na chwilkę. Z tym kwitnieniem to sobie poczekam... Phal. equestris może za rok pokaże kwiatuszki ale reszta to tak za dwa lata conajmniej
Julitko rosną , nawet te,które mam od miesiąca już puszczają listki więc nie były jakoś mocno zestresowane zmianą adresu W orchidarium mam nawet 95% wilgotności i to im chyba pasuje
Arletko fajnie,że Ci się podoba choć nie jest ono skończone. W sumie oprócz koszy nie ma jeszcze wszystkich roślin.
Julitko rosną , nawet te,które mam od miesiąca już puszczają listki więc nie były jakoś mocno zestresowane zmianą adresu W orchidarium mam nawet 95% wilgotności i to im chyba pasuje
Arletko fajnie,że Ci się podoba choć nie jest ono skończone. W sumie oprócz koszy nie ma jeszcze wszystkich roślin.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, ale super zagospodarowałaś swoje wielkie okna . Ślicznie wyglądają wiszące kosze . Maluszki niech dalej zdrowo rosną .
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Małgosiu okno i koszyczki wspaniale się prezentuje pomysł przedni ! kwitnienia masz urocze a nowości niech zdrowo rosną , no cóz nawet 1/3 nie znam muszę się podszkolić
Małgosiu ciesze się, że maluszkom nowy adres nie zaszkodził a do tego duża wilgotność
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Małgosiu Masz wielkie i piękne okno storczykowe Super wyglądają te kosze wiklinowe...
Mini - orchidarium widać, że roślinki świetnie się w nim czują. Rosną, a to oznaka zdrowia
Mini - orchidarium widać, że roślinki świetnie się w nim czują. Rosną, a to oznaka zdrowia
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Małgosiu, przyszłam obejrzeć Twoje okno storczykowe
Imponujące, niby piszesz, że podpatrzyłaś ode mnie ale jednak te okna zupełnie inaczej się prezentują, i o to w tym wszystkim chodzi.
Twoje storczyki kwitną przecudnie i rewelacyjnie prezentują się w tych koszach
Czy Twoja Colmanara pachniała, gdy kwitła ?
Moja owszem, kwiaty miała jakby woskowe, ale żadnego konkretnego zapachu nie wyczulam
Pozdrawiam cieplutko
Imponujące, niby piszesz, że podpatrzyłaś ode mnie ale jednak te okna zupełnie inaczej się prezentują, i o to w tym wszystkim chodzi.
Twoje storczyki kwitną przecudnie i rewelacyjnie prezentują się w tych koszach
Czy Twoja Colmanara pachniała, gdy kwitła ?
Moja owszem, kwiaty miała jakby woskowe, ale żadnego konkretnego zapachu nie wyczulam
Pozdrawiam cieplutko
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, przyszłam popatrzeć co u Ciebie i widzę piękne kwitnienia, pomysłowe koszyczki na oknach i akwarium z maluszkami- bardzo podobne do mojego ;) Muszę kiedyś swoje obfocić, to sama zobaczysz.
Piszesz też, że walczysz z ziemiórkami. To też podobnie jak ja
Ale coś mnie zaniepokoiło- ziemiórki nie jedzą liści storczyków (jak już to by mogły Ci lekko korzonki popodgryzać) i tak sobie myślę, że może Ty masz jakieś inne robale, groźniejsze, np. wciornastki? Z tymi to już trzeba ostro walczyć chemią, bo są niebezpieczne i dość trudne do zwalczenia. Obejrzyj je jeszcze raz dokładnie i poczytaj, bo szkoda byłoby przegapić sprawę. A może pokażesz jak wyglądają te podjedzone liście..?
Piszesz też, że walczysz z ziemiórkami. To też podobnie jak ja
Ale coś mnie zaniepokoiło- ziemiórki nie jedzą liści storczyków (jak już to by mogły Ci lekko korzonki popodgryzać) i tak sobie myślę, że może Ty masz jakieś inne robale, groźniejsze, np. wciornastki? Z tymi to już trzeba ostro walczyć chemią, bo są niebezpieczne i dość trudne do zwalczenia. Obejrzyj je jeszcze raz dokładnie i poczytaj, bo szkoda byłoby przegapić sprawę. A może pokażesz jak wyglądają te podjedzone liście..?
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz