parapetowce Ani
Re: parapetowce Ani
Aniu, ale super a catleya - pomimo wszystko wygląda na dość zdrowa roślinkę - na pewno obdarzy cię pięknym kwitnieniem nie raz, a po tym zasuszonym kwiecie sugeruje że kolorek będzie nadzwyczaj ciekawy
Cambiia i Dendrobium wyglądają super - jak wsadzisz to pokaż od razu
Cambiia i Dendrobium wyglądają super - jak wsadzisz to pokaż od razu
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Katleja za pięć zł? Świetna okazja.
Gratuluję nowości.
Gratuluję nowości.
- dorotka_kk
- 50p
- Od: 22 wrz 2011, o 18:39
Gratuluje pięknych nowości w pięknych cenach!
U Ciebie na pewno będzie im wspaniale
U Ciebie na pewno będzie im wspaniale
Pozdrawiam Dorota
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super nowość i tylko 5 zł , prezentowa cambria i dendrobium prezentują się całkiem dobrze.
- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam,
Mój nowy nabytek za 5 zł, czyli Cattleya, miała wylądować w wyskim wazonie w keramzycie, ale taka ilość keramzytu nawet mnie, wielbicielkę "orzeszków w wazonie", trochę odstraszyła. Zamiast wazonu wzięłam plastikowe pudełko po płytach CD. Oto efekty:
Zdjęcie zrobione w trakcie wsypywania keramzytu do wazonu.
A tu już w aktualnym pojemniku.
Cambria, którą otrzymałam w prezencie od jednej z forumowiczek od razu wpasowała się w wazon wcześniej zajmowany przez moje stare Dendriobium, puszczające keiki na potęgę Więc to, musiało ustąpić miejsca nowej koleżance, czyli Cambrii. Jakoś nie prosestowało od razu, zobaczymy później jak się będzie tu czuło.
Dendrobium w obecnym wazonie:
Cambria:
A Dendrobium (również podarunek) miało mieszkać w plastikowej doniczce z otworami wsadzonej do ceramicznej osłonki. Ale w ostateczności wylądowało w prostokątnym wazonie.
Proszę o wszelakie uwagi dotyczące tych moich nowych gatunków: Cattleya, Cambria, Dendrobium
Mój nowy nabytek za 5 zł, czyli Cattleya, miała wylądować w wyskim wazonie w keramzycie, ale taka ilość keramzytu nawet mnie, wielbicielkę "orzeszków w wazonie", trochę odstraszyła. Zamiast wazonu wzięłam plastikowe pudełko po płytach CD. Oto efekty:
Zdjęcie zrobione w trakcie wsypywania keramzytu do wazonu.
A tu już w aktualnym pojemniku.
Cambria, którą otrzymałam w prezencie od jednej z forumowiczek od razu wpasowała się w wazon wcześniej zajmowany przez moje stare Dendriobium, puszczające keiki na potęgę Więc to, musiało ustąpić miejsca nowej koleżance, czyli Cambrii. Jakoś nie prosestowało od razu, zobaczymy później jak się będzie tu czuło.
Dendrobium w obecnym wazonie:
Cambria:
A Dendrobium (również podarunek) miało mieszkać w plastikowej doniczce z otworami wsadzonej do ceramicznej osłonki. Ale w ostateczności wylądowało w prostokątnym wazonie.
Proszę o wszelakie uwagi dotyczące tych moich nowych gatunków: Cattleya, Cambria, Dendrobium
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkie roślinki pięknie się prezentują!
wyglądają na okazy zdrowia
gratuluję!
wyglądają na okazy zdrowia
gratuluję!
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
W keramzycie, wyglądają rewelacyjnie i chyba dobrze się czują, tylko patrzeć jak zakwitną
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super kolekcja, gratuluję Cattleyi za tak małe pieniądze, a w dość dobrym stanie
Podziwiam Cię za to że swoje klejnociki trzymasz w keramzycie. Dla mnie taka uprawa to czarna magia. Kiedyś próbowałem reanimować w ten sposób jedną Phal. Teoretycznie miała pomóc, praktycznie pozbyła się jedynego zdrowego korzonka w wyniku czego straciłem całkowicie ją A miała takie ładne żółte kwiaty
Podziwiam Cię za to że swoje klejnociki trzymasz w keramzycie. Dla mnie taka uprawa to czarna magia. Kiedyś próbowałem reanimować w ten sposób jedną Phal. Teoretycznie miała pomóc, praktycznie pozbyła się jedynego zdrowego korzonka w wyniku czego straciłem całkowicie ją A miała takie ładne żółte kwiaty
Pozdrawiam Tomek
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
- Od: 21 paź 2011, o 09:35
Twoja Cattleya ma bardzo piękny kolor kwiatów. I pomyśleć, że kosztowała tylko 5 zł... Już dawno nie trafiła mi sie taka promocja
Prezenciki wyglądają bardzo ładnie i zdrowo. Mam nadzieję, że się przyjmą. Najbardziej podoba mi sie ten kwadratowy wazonik
Prezenciki wyglądają bardzo ładnie i zdrowo. Mam nadzieję, że się przyjmą. Najbardziej podoba mi sie ten kwadratowy wazonik
Pozdrawiam Edyta
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
- dorotka_kk
- 50p
- Od: 22 wrz 2011, o 18:39
Gratuluje zakupu cattleyki zqa 5 zł. Dendrus też piękny, a w keramzycie wyglądają pięknie.
super poradziłaś sobie z wsadzeniem - robota na medal
Ja mogę się wypowiedzieć jedynie co do Dendrobium - oj jest to uparty w kwitnieniu storczyk aby zainicjować kwitnienie trzeba go dużo chłodzić w jasnym pomieszczeniu tzn. musi być spora zmiana dobowych temperatur. Inaczej zamiast kwitów będą keiki - mnie udało się zrobić aby wypuścił kilka pąków ale długo stał w nieogrzewanym ganku w temp 5 stopni C w nocy ale zlitowałem się i przeniosłem do domu . Wtedy zaczął puszczać paki
Ja mogę się wypowiedzieć jedynie co do Dendrobium - oj jest to uparty w kwitnieniu storczyk aby zainicjować kwitnienie trzeba go dużo chłodzić w jasnym pomieszczeniu tzn. musi być spora zmiana dobowych temperatur. Inaczej zamiast kwitów będą keiki - mnie udało się zrobić aby wypuścił kilka pąków ale długo stał w nieogrzewanym ganku w temp 5 stopni C w nocy ale zlitowałem się i przeniosłem do domu . Wtedy zaczął puszczać paki
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki