Moje zielone hobby
Re: Moje zielone hobby
Trochę mnie tu nie było, ale każdy wie jak to jest praca dom i cala masa innych zajęć
W każdym razie melduje się po zimie, strat nie odnotowałam żadnych dlatego ze u nas zimy nie było, a powiem więcej początkiem marca wystawiłam już kwiaty na balkon - nie spodziewając się ze będzie 28'C spaliło mi wszystkie liście hibiskusa a taki już był ładny... no nic liczę na to ze odbije. Fiolki za to wróciły już cala para do życia I przygotowują się do obfitego kwitnienia- są obsypane pakami nawet ten który teoretycznie jest na to za mały tez zaprezentował pak aż umieram z ciekawości jakiego koloru będzie...
A w stanach wiosna pelna para od poczatku marca kwitnie juz wszystko; magnolie, zonkile, hiacynty itd...
]
W każdym razie melduje się po zimie, strat nie odnotowałam żadnych dlatego ze u nas zimy nie było, a powiem więcej początkiem marca wystawiłam już kwiaty na balkon - nie spodziewając się ze będzie 28'C spaliło mi wszystkie liście hibiskusa a taki już był ładny... no nic liczę na to ze odbije. Fiolki za to wróciły już cala para do życia I przygotowują się do obfitego kwitnienia- są obsypane pakami nawet ten który teoretycznie jest na to za mały tez zaprezentował pak aż umieram z ciekawości jakiego koloru będzie...
A w stanach wiosna pelna para od poczatku marca kwitnie juz wszystko; magnolie, zonkile, hiacynty itd...
]
Magdo ten pierwszy i drugi fiołeczek jest śliczny
gdyby Ci się kiedyś od nich listeczek odłamał to ja chętnie się nimi zaopiekuję
- Monik27
- 500p
- Od: 23 sty 2012, o 08:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
wkoncu i ja dotalam do ciebie kwiatuchy przesliczne a te fiolki no po prostu genialne takie karbowane
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
slicznosci fiolkowe i piekne okno
może dlatego ze to jest ten sam kwiatekalunia pisze:Magdo ten pierwszy i drugi fiołeczek jest śliczny
- mar_tola
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 2 mar 2012, o 00:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kwiatki naprawdę piękne co do fiołków nie wiem czemu ale u mnie często chorują... więdną lub po prostu liście gubią nie wiem co im? zmieniam ziemię i stanowisko i nie pomaga dlatego u kogoś mogę jedynie podziwiać ...
Ja z fiolkami w zasadzie nie mam problemu... Pisze w zasadzie bo jest taki jeden z którym te problemy mam ciągle- niewiadomo po co, ani dlaczego zwija liście i pisząc zwija mam na myśli całkiem w rulonik i dźwiga je do góry. Nie mam pojęcia dlaczego się tak dzieje skoro stoi na parapecie pełnym fiołków i tylko on mam takie problemy... Jakas marudna odmiana... No cóż..
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Fiołki super rozkwitły - są naprawdę śliczne . Chociaż pozostałe rośliny też robią wrażenie . Szczególnie spodobał mi się rozrośnięty bluszcz i piękna trzykrotka .
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne kwitnienia fiołków. Zazdroszczę ślicznego, kwiatowego parapetu.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wygląda niesamowicie ten fiołeczek, taki malutki, a już kwitnie
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Cudowna ta malizna fiołkowa.
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Piekny taki maly,a juz mu sie do kwitnienia spieszy