Szaleństwo ogrodowe Agusi
-
- 200p
- Od: 27 mar 2011, o 21:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi
Agusia ale się napracowałaś to będzie dużo soczków dla starszej ;).
Wyściskaj ode mnie tą małą specjalistkę od sałatki. Podobna chyba do Ciebie
bardzo ładnie prezentuje się ta część zakładana wiosną, a z czasem pewnie zapełnisz ją kwiatami i jeszcze będzie Ci mało
Wyściskaj ode mnie tą małą specjalistkę od sałatki. Podobna chyba do Ciebie
bardzo ładnie prezentuje się ta część zakładana wiosną, a z czasem pewnie zapełnisz ją kwiatami i jeszcze będzie Ci mało
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Faktycznie ładnie wyglądają Twoje dokonania Z czasem znajdą się nowe rośliny, kupione lub wymienione. Orliki już masz
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga,masz piękny areał do obsadzania.Ja nie mogłamspać wcale,raz wrażenie przed wyjazdem na spotkanie,dwa jest taki wiatr,że aż w uszach szumi.Wczoraj burze u nas też przechodziły kilkukrotnie,a przy nich oberwania chmury.Boję się wyjść zobaczyć czy doniczki stoją,ale nie sądze,na dodatek jest 11 stopni.
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Iwona - Hania jest najbardziej podobna do mnie z całej trójki a soczek to mamusia i tatuś też lubią
Za mało miejsca na roślinki to ja jeszcze długo nie będę miała, z czasem to chcę z ogrodem dojść do drogi, a to jeszcze co najmniej 3 takie pasy jak ten na zdjęciu
Ewa - orliki mam, te ze zdjęcia to podwójne niebieskie, na rozsadniku mam posiane zwykłe pojedyńcze - mieszankę, i masę innych bylin, jedne już wzeszły, na inne jeszcze czekam
Małgosia - i jak tam spotkanie
U nas też strasznie wieje, ale mi to nie przeszkadza w spaniu i zimno u nas, nie to co wczoraj
Za mało miejsca na roślinki to ja jeszcze długo nie będę miała, z czasem to chcę z ogrodem dojść do drogi, a to jeszcze co najmniej 3 takie pasy jak ten na zdjęciu
Ewa - orliki mam, te ze zdjęcia to podwójne niebieskie, na rozsadniku mam posiane zwykłe pojedyńcze - mieszankę, i masę innych bylin, jedne już wzeszły, na inne jeszcze czekam
Małgosia - i jak tam spotkanie
U nas też strasznie wieje, ale mi to nie przeszkadza w spaniu i zimno u nas, nie to co wczoraj
- agusia2410
- 500p
Zakwitły powtórnie floksy i pierwiosnki
i begonia o czerwonych liściach, kwiat jest żywo czerwony, tylko zdjęcie zrobiło smugi
i begonia o czerwonych liściach, kwiat jest żywo czerwony, tylko zdjęcie zrobiło smugi
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zaprawy u Ciebie to codzienność przy takiej ilości warzyw. Miło jest zimą iść po gotowe do piwnicy czy spiżarki.
Po zamieszkaniu w mieście myślałam,.że nie będę robić ale te kupione dżemy ... itd
Co swoje to wiem z czego a to najważniejsze i co roku robię ile się da.
Cebulkę kartoflanke znam ale 3 lata temu częściowe zalanie działki zmarnowało mi ją.
Smaczny z niej szczypiorek i do tego wcześnie jest więc znów muszę ją zdobyć.
Po zamieszkaniu w mieście myślałam,.że nie będę robić ale te kupione dżemy ... itd
Co swoje to wiem z czego a to najważniejsze i co roku robię ile się da.
Cebulkę kartoflanke znam ale 3 lata temu częściowe zalanie działki zmarnowało mi ją.
Smaczny z niej szczypiorek i do tego wcześnie jest więc znów muszę ją zdobyć.
- agusia2410
- 500p
Krysiu - jeśli chcesz, mogę Ci kilka cebulek wysłać, będziesz miała na rozmnożenie
Oj tak, fajnie jest w zimę nurkować po słoiki, i przypominać sobie smak lata, zwłaszcza, że jak, mówisz, jak się samemu zrobi, to dokładnie wiadomo co jest w składzie Chociaż w tej chwili denerwuje mnie już to zaprawianie, ale już niewiele zostało
Oj tak, fajnie jest w zimę nurkować po słoiki, i przypominać sobie smak lata, zwłaszcza, że jak, mówisz, jak się samemu zrobi, to dokładnie wiadomo co jest w składzie Chociaż w tej chwili denerwuje mnie już to zaprawianie, ale już niewiele zostało
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Agusiu chętnie skorzystam z propozycji. Ponoć jest kilka odmian tej cebulki a może ona ma kilka nazw?
Ważne, ze dobra. Napiszę Pw
Ważne, ze dobra. Napiszę Pw
- agusia2410
- 500p
Krysiu - bardziej skłaniam się do wersji z kilkoma nazwami, ponieważ to jednak dość "stara" cebulka, teściowa nawet nie pamięta skąd ją ma ale jak dostaniesz cebulki to będziesz mogła naocznie porównać, czy jest taka sama jak Twoja, czy jednak inna
Podaj adres na pw
Podaj adres na pw
-
- 200p
- Od: 27 mar 2011, o 21:27
Agusia chcesz ten nowo zrobiony fragment powiększyć trzykrotnie chylę czoła jak Ty się kobietko wyrabiasz przy 3 córuniach i gospodarstwie...I jeszcze na forum wieczorem czas znajdziesz ;)
Dobrze, że już chociaż po żniwach masz ;) mnie jeszcze ziemniaki czekają....
Dobrze, że już chociaż po żniwach masz ;) mnie jeszcze ziemniaki czekają....
- agusia2410
- 500p
Hihi - conajmniej trzykrotnie ale nie od razu, najpierw obczaję ten kawałek, poźniej dodam taki sam, później następny (tak w ciągu kilku lat), córy podrosną to i mamusi będą pomagać - mam nadzieje
Mi też zostały kartofle, ale my mamy tylko 30arów więc niedużo, no i ogrody
Mi też zostały kartofle, ale my mamy tylko 30arów więc niedużo, no i ogrody
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
ta nowa część jest piękna i wielka
soczek mniam mojego tatuśka byś nim okupiła
soczek mniam mojego tatuśka byś nim okupiła
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
...żeby tylko, jeszcze na szydełku dziewczyna śmiga, jak oszalała ;) za organizację!!!iwonas85 pisze:Agusia chcesz ten nowo zrobiony fragment powiększyć trzykrotnie chylę czoła jak Ty się kobietko wyrabiasz przy 3 córuniach i gospodarstwie...I jeszcze na forum wieczorem czas znajdziesz ;)
aguś, przyjęły się te wiechcie ode mnie?