Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

Ładna jesień pod dębami ,nawet przymrozki nie dotarły do Ciebie ,hosty maja piękne liście .
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu ja też porobiłam trochę szczepek z koleusków .
Zobaczymy czy przetrwają

Twoje fotki urocze i pełne ciepłego jesiennego słoneczka :lol:
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Od jutra szukam w sklepach koleusów. Jestem załamana tym, że cała działka podgryziona od korzeni. Martwiłam sie kiedyś kretami, ale kret tylko wizualnie psuje teren, najwyżej wypchnie roślinke na wierzch, a inne dziadostwo doprowadza mnie do łez.
Twoje zdanie Wandzie, że nie będziesz kupowała liii ma siłe władczą, ja też mówie, że żadnej cebuli do ziemi. Dziwiłam sie kiedyś dlaczego ludzie sadzą w kawałkach rur kanalizacyjnych, to takie nie estetyczne, teraz ja też je stosuje. Są twarde do zgryzienia.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,jak słonce będzie mocne wiosną też zwracaj uwagę,bo one tego nie lubią.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Wandziu :wit hosty pięknie się prezentują...co to za odmiany, ta z dużymi liśćmi od razu rzuca się w oczy. Podaj przy okazji jak nazywają się dwa drzewka z jasno żółtymi listkami :?:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Wandziu u Ciebie w ogrodzie nadal piękna i klimatyczna jesień. Śliczne zdjęcia koralików w słońcu. ;:138
U mnie dzisiaj poranek był mglisty i taki 'wilgotny'. Później pięknie świeciło ;:3 , ale noce mamy z przymrozkami, więc
już praktycznie zima stoi za progiem. :(
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WANDZIU.....gdyby nie żółciutkie ogniki to o jesieni można by w Twoim ogrodzie jeszcze nie myśleć....wszędzie zielono.....nawet hosty jeszcze w kolorach lata, moje już pożółkły i to bardzo..
....a co to za trawa z białym obrzeżem :?: :?:
czy ogniki okrywasz na zimę poza kopczykowaniem......moje od dwóch lat systematycznie przemarzają aby zaczynać na wiosnę od początku i tak w kółko......nie mogę dochować się krzaczola....

:wit :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dziękuję kochani za niedzielne wizytki ;:167 i szybciutko odpowiadam na zadane przez was pytania.

Aniu, hosty, o które pytasz, to z lewej CHRISTMAS TREE, a z prawej REGAL SPLENDOR. One faktycznie bardzo długo są zielone, podczas gdy inne są cześciowo albo całkowicie zeszklone.
Drzewka, które w tej chwili wygladają jak złote kule. to LILAK MEYERA, forma pienna. Mam trzy takie lilaki. DWa przy wejściu, a jeden z tyłu domu przy tarasie. Kwitną wiosną i pachną niesamowicie silnie. Kwitną długo. Jeśli masz miejsce, posadź sobie taki lilaczek na nóżce, pod nim można uprawiać, co się chce, i to jest wielka zaleta takich piennych form. Zobacz, jak wyglądały te drzewka w maju. Wszystkie trzy mają jednakowy kolor, widocznie pora dnia zadecydowała, że na fotkach wyglądają inaczej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 23 paź 2011, o 22:28 --

Krysiu-leszczyno, ta biało obrzeżona trawka to jedna z TURZYC, odmiana ICE DANCE. Kupiłam ją w tym roku na wiosnę, ponieważ włąśnie w tym roku dostrzegłam piękno traw, które to piękno jak do tej pory umykało mojej uwadze. No i podczas wizyty w szkółce w Pęchcinie (tam odbywają się spotkania forumkowe) zakupiłam sobie kilka trawek mniejszych i większych, a wśród nich tę. Jest wyjątkowo piękna i świetnie współgra z żurawkami. Mam nadzieję, że pomyślnie przetrwa zimę. Nie wiem, jak tam u ciebie z trawami, ale bardzo ci je polecam. Jest na rynku duży wybór, a więc na pewno znajdziesz coś, co ci się spodoba. Na fotce turzyca zaraz po zakupie, a do tej pory już zdązyła się fajnie zadomowić i rozrosnąć ;:108 Co do ogników, to moje też co roku wymarzają i co roku odrastają w okazałe krzewy.

Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Wandziu, ta trwa zimuje bez problemu i jest ładna cały sezon, dobry zakup. :lol:
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Wando, pięknie obrodził ten żółty ognik. Oj, będzie uczta dla ptaków w zimie.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Bardzo pięknie masz w ogrodzie Wandziu. Szczególnie miło się patrzy na te lilaki mayera. Oj kusisz nimi kusisz. Chętnie bym go posadziła tylko gdzie.. :?: Wiem!. No i kurcze kolejne pieniądze na kwiaty :;230 Muszę koniecznie iść do pracy

Napisać Ci odmiany moich fiołków czy będziesz razem ze mną czekać na ich kwitnienie? :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu owoce ognika cudnie oblepione owocami. ;:138
Z pewnością dobrze Ci zimuje.
Ja swoje którejś wiosny musiałam wykopać, gdyż co roku przemarzały do granicy śniegu. :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, bardzo dziękuję za słowa otuchy ;:167 Nawet nie wiesz, ile teraz one dla mnie znaczą!!
Nie masz probermu z zimowaniem ogników?
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”