Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
Zimno....nadal zimno i bez słońca,nie no nie wierzę,co rano budzę się i jest to samo
Aniu żaba pilnuje rybek,które sobie beztrosko pływają i tylko one nie martwią się,że brakuje słonka:)
Żurawka Tiramisu wygląda jeszcze piękniej na żywo,potrafi się super przebarwiać:)
Bodziszek Ballerina kupowałam u pana Marka
Żurawki są wdzięcznymi roślinkami i wnoszą wiele ciepła do ogrodu
Dzidziu pada i pada,wszystko mokre ech...jedynie rh się cieszą,bo lubią mokro
Bodziszek ma ciekawe wybarwienie,ale kwiatuszki są malutkie
Gosiu ja lubię targowiska,ale moje buty pływały i nie mogłam się tam odnaleźć
Nie widziałaś kochana oczka,bo je mało pokazywałam:)Postaram się nadrobić zaległosci...
Moni w oczku nie ma pompy,jedynie na czas czyszczenia montujemy pompę,która wybiera w całosci wodę z oczka i napuszczamy świeżej...tak jest co roku:)
Kasiu będę je częściej pokazywała:) Żaba niestety to tylko atrapa,nie jest fontanną,a szkoda....
Bozunia no wiem,że nie jest aż takie mini,ale w porównaniu do innych to nie jest duże
Irysy się zmieściły i tatarak i do tego lilie wodne.Zastanawiam się nad roślinkami pływajacymi,ale ze mnie kompletny laik co kupić...
Bozuniu ta roślinka to jakaś skalnica,ale za nic sobie nie mogę przypomnieć ...jak znajdę nazwę to od razu napiszę
Budyniowy pąk Nevady
Rosarium Uetersen na pniu,a w tle oczko...
Orlik ...Black Barrow...
Hosta nn przy oczku,a z tyłu za nią róża Leonardo da Vinci:)
Irysek po kąpieli...
Głodne rybki nadpływają...
Passiflora balkonowa czepia się wszędzie...
Powojnik Rhapsody ma ogromne kwiaty...widać jak kuli płatki z zimna
Aniu żaba pilnuje rybek,które sobie beztrosko pływają i tylko one nie martwią się,że brakuje słonka:)
Żurawka Tiramisu wygląda jeszcze piękniej na żywo,potrafi się super przebarwiać:)
Bodziszek Ballerina kupowałam u pana Marka
Żurawki są wdzięcznymi roślinkami i wnoszą wiele ciepła do ogrodu
Dzidziu pada i pada,wszystko mokre ech...jedynie rh się cieszą,bo lubią mokro
Bodziszek ma ciekawe wybarwienie,ale kwiatuszki są malutkie
Gosiu ja lubię targowiska,ale moje buty pływały i nie mogłam się tam odnaleźć
Nie widziałaś kochana oczka,bo je mało pokazywałam:)Postaram się nadrobić zaległosci...
Moni w oczku nie ma pompy,jedynie na czas czyszczenia montujemy pompę,która wybiera w całosci wodę z oczka i napuszczamy świeżej...tak jest co roku:)
Kasiu będę je częściej pokazywała:) Żaba niestety to tylko atrapa,nie jest fontanną,a szkoda....
Bozunia no wiem,że nie jest aż takie mini,ale w porównaniu do innych to nie jest duże
Irysy się zmieściły i tatarak i do tego lilie wodne.Zastanawiam się nad roślinkami pływajacymi,ale ze mnie kompletny laik co kupić...
Bozuniu ta roślinka to jakaś skalnica,ale za nic sobie nie mogę przypomnieć ...jak znajdę nazwę to od razu napiszę
Budyniowy pąk Nevady
Rosarium Uetersen na pniu,a w tle oczko...
Orlik ...Black Barrow...
Hosta nn przy oczku,a z tyłu za nią róża Leonardo da Vinci:)
Irysek po kąpieli...
Głodne rybki nadpływają...
Passiflora balkonowa czepia się wszędzie...
Powojnik Rhapsody ma ogromne kwiaty...widać jak kuli płatki z zimna
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Marzy mi się takie oczko, ale ciagle mam obawy, że woda będzie mętna bez pompy
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Trawka to manna mielec nie rozpoznałam. Zimowała już u ciebie?
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aneczka zachwyciłą mnie ta cudna trawka...manna mielec...hm...muszę się rozejrzeć
Ja passiflorke wsadziłam do gruntu dla towarzystwa Edenowi...zobaczymi jaki bedzie efekt U ciebie jak pogodowo....bo u mnie massakra deszczowa
Ja passiflorke wsadziłam do gruntu dla towarzystwa Edenowi...zobaczymi jaki bedzie efekt U ciebie jak pogodowo....bo u mnie massakra deszczowa
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
Może i ja doczekam się kiedyś wody w ogrodzie ale póki co walczę o fontannę z kamienia
Aniu podpowiedz :
róże opryskałam profilaktycznie miedzianem czy jakiś oprysk jeszcze powinnam wykonać
Aniu podpowiedz :
róże opryskałam profilaktycznie miedzianem czy jakiś oprysk jeszcze powinnam wykonać
- Annes 77
Moni oczko to super sprawa,lubię przysiąść na ławeczce i patrzeć jak trawka się kołysze,a kwiaty żurawki bujają się w rytm wiatru:)
Troszkę ze mnie romantyczka...ptaszki śpiewają i nic więcej nie trzeba
Takie małe oczko jak ja mam dosyć łatwe jest w utrzymaniu czystości...
Jolu trawka mielec( dzięki za polską nazwę) u mnie od tygodnia,będzie zimowała dopiero...
Dorotko trawka mi się spodobała,ten kolorek taki jasny cytrynowy:)
Eden z Passiflorką? Wow....super połączenie:)
Pogodowo? Lepiej nie pytaj Kawa nie pomaga,nic nie pomaga,tylko słońce może mnie obudzić
Najbardziej mierzwi mnie fakt,że nie mogę dziś jechać na działkę i nie wiem jak moje róże
W nocy była ulewa,waliło tak,że się obudziłam
Edytko oj fontanna i mi się marzy Fajnie jak coś pluska w ogródku
First Lady ma wiele pąków...
LO
Fiołek parapetowiec się kłania
Mój piesio chce na działkę W tej chwili udaje kanapowca
Troszkę ze mnie romantyczka...ptaszki śpiewają i nic więcej nie trzeba
Takie małe oczko jak ja mam dosyć łatwe jest w utrzymaniu czystości...
Jolu trawka mielec( dzięki za polską nazwę) u mnie od tygodnia,będzie zimowała dopiero...
Dorotko trawka mi się spodobała,ten kolorek taki jasny cytrynowy:)
Eden z Passiflorką? Wow....super połączenie:)
Pogodowo? Lepiej nie pytaj Kawa nie pomaga,nic nie pomaga,tylko słońce może mnie obudzić
Najbardziej mierzwi mnie fakt,że nie mogę dziś jechać na działkę i nie wiem jak moje róże
W nocy była ulewa,waliło tak,że się obudziłam
Edytko oj fontanna i mi się marzy Fajnie jak coś pluska w ogródku
First Lady ma wiele pąków...
LO
Fiołek parapetowiec się kłania
Mój piesio chce na działkę W tej chwili udaje kanapowca
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przed chwilą uciekłam z ogrodu, bo zaczęło wiać i słychać grzmoty. Może, jak do tej pory, burza sobie gdzieś pójdzie Wcale mi na niej nie zależy.
Rozwinęły się pierwsze róże-oczywiście Therese Bugnet, Stanwell Perpetual i Snow Ballet Reszcie zaraz pękną pączki.
Rozwinęły się pierwsze róże-oczywiście Therese Bugnet, Stanwell Perpetual i Snow Ballet Reszcie zaraz pękną pączki.
- Annes 77
Ewcia już dosyć napadało,burzy nie lubię Pękają pąki,a ja nie mogę jechać Dopiero w czwartek
Idę do Ciebie różyczki zobaczyć
Idę do Ciebie różyczki zobaczyć
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
LO ma już takie pączki
Ja też kupiłam 2 szt w tym roku, bardzo jestem ich ciekawa, choć na razie rosną w donicach...Ale powoli krystalizuje się im miejscówka.
Pytałaś u mnie o żurawki, mam różne odmiany bo dopiero testuję
limonkowe to: Lime Marmalade, Lemon Chiffon, Lime Rickey. Wszystkie świetnie rosną.
czerwone: to Fire Chief, Georgia Peach, Berry Smothie i Autum Leaves. Poza Fire chief, która jest mała to wszyskie ok
Ja też kupiłam 2 szt w tym roku, bardzo jestem ich ciekawa, choć na razie rosną w donicach...Ale powoli krystalizuje się im miejscówka.
Pytałaś u mnie o żurawki, mam różne odmiany bo dopiero testuję
limonkowe to: Lime Marmalade, Lemon Chiffon, Lime Rickey. Wszystkie świetnie rosną.
czerwone: to Fire Chief, Georgia Peach, Berry Smothie i Autum Leaves. Poza Fire chief, która jest mała to wszyskie ok
Na razie tylko się malduję - w domku pooglądam
Jestem Piekne różyczki się szykują do rozkwitu. Ale będzie kolorowo!!! Kolorowo będzie tez na rabacie z żurawkami - ja tez w tym roku założyłam sobie taką rabatkę Pozdrawiam serdecznie. Wpadnę jeszcze
Jestem Piekne różyczki się szykują do rozkwitu. Ale będzie kolorowo!!! Kolorowo będzie tez na rabacie z żurawkami - ja tez w tym roku założyłam sobie taką rabatkę Pozdrawiam serdecznie. Wpadnę jeszcze
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Ależ First Lady zapączkowana A LO... czekam na ten widok u Ciebie, bo moja na razie ani jednego pączka nie ma...
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Aniu nie wiem co najpierw mam wychwalać, bo tyle pięknych widoków u Ciebie, że co spojrzę, to oczy mi się bardziej otwierają .
Żurawki są śliczne i oczko wodne i róże... .
Ja poproszę o duuuuużo zdjęć Louise O. , bo mam silne postanowienie przekonania się w tym roku do tej róży . Jak na razie zapowiada się małżeństwo z rozsądku, bo kolor nie do końca mój ale ona ma tyle zalet, że warto ją mieć w ogrodzie. Tak więc będę podglądać LO i mam zamiar się zakochiwać .
Żurawki są śliczne i oczko wodne i róże... .
Ja poproszę o duuuuużo zdjęć Louise O. , bo mam silne postanowienie przekonania się w tym roku do tej róży . Jak na razie zapowiada się małżeństwo z rozsądku, bo kolor nie do końca mój ale ona ma tyle zalet, że warto ją mieć w ogrodzie. Tak więc będę podglądać LO i mam zamiar się zakochiwać .
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Anuś ,ale u Ciebie pięknie i kolorowo ,żurawki mnie też kręcą ,trzeba by było zwiększyć asortyment,bo mam tylko kilka odmian Ostatnio koło róż je sadzę .
Twoje róże o wiele szybsze w kwitnieniu niż moje leniwce
Twoje róże o wiele szybsze w kwitnieniu niż moje leniwce