Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
Ewo , czy u Ciebie też tak leje bezlitośnie, czy tylko u mnie taka chlapa, ciapa i wywiejewo? Coraz piękniej u Ciebie
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Ewuś napatrzyłam się u Ciebie na cudowne rododendrony i kupiłam na razie jednego ale to dopiero początek
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
EWCIU 8 lat ,to już coś .Przez ten czas to już dużo się zmienia w ogrodzie .
Gosiu nie wolno nawozić Rh obornikiem na jesieni .Obornik ma dużo azotu ,który powoduje ,że roślina wypuszcza nowe pędy i nie zdąży zdrewnieć do zimy ,a wtedy zmarznie .Azalie wprost nie lubią obornika.
Różaneczniki też nie . Najlepiej używać gotowych nawozów dla tej grupy roślin i zakończyć w połowie
sierpnia .Tak będzie najlepiej .
Ewciu ,to bardzo szubko leci .Ja też niedawno miałam zaperzony nieużytek .
Iwonko ,nie grzesz ,u Ciebie cała okolica jest rajem ,moja nie jest taka piękna
Dosiu ,funkię możesz dzielić cały sezon .Możesz ją wyrąbać szpadlem po kawałku i podzielić ,a możesz wykopać całą .Ja o to samo poprosiłam męża ,bo nie dałam rady .Ciężka to robota
Milenko ,to jeden z horstmanów ,w lewej górnej to 2 cyprysiki Pendula ,bordowe drzewo ,to śliwowiśnia
Koło mostku rośnie wierzba purpurowa ,kruszyna i horstman .Pod mostkiem ,mam 2 oczka po obydwu stronach .U mnie tropiki ,ciepło ,wilgotno i pada .
Patrysiowa kochana ,dzięki ,to duża pochwała .Napisz mi swoje imię
Dorotko u mnie piach .Trochę dosypuję kupnej i mieszam ,bo inaczej nic by nie urosło
Jolciu ostatnio rozdawałam go na prawo i lewo .Została mi tylko kępka ,jak trochę wypuści ,to Ci wyślę ,u Ciebie będzie mógł poszaleć.
Krzysiu dziękuję Ci za mile słowa .Kiedyś mąż miał pasiekę ,a ule zostały na pamiątkę
Andrea fajnie ,że zaglądasz
Agatko nie rozpieszczasz mnie ostatnio
Ewcia ,to akurat prawda ,mnie też się czasem nie chce
Celinko u mnie całe popołudnie pada ,nie wiem jak ten Twój namiot wytrzymuje?
-- 4 cze 2013, o 18:33 --
Renatko ,jednego na dobry początek
Betti co u Ciebie ,cały dzień nie miałam dziś czasu
Gosiu nie wolno nawozić Rh obornikiem na jesieni .Obornik ma dużo azotu ,który powoduje ,że roślina wypuszcza nowe pędy i nie zdąży zdrewnieć do zimy ,a wtedy zmarznie .Azalie wprost nie lubią obornika.
Różaneczniki też nie . Najlepiej używać gotowych nawozów dla tej grupy roślin i zakończyć w połowie
sierpnia .Tak będzie najlepiej .
Ewciu ,to bardzo szubko leci .Ja też niedawno miałam zaperzony nieużytek .
Iwonko ,nie grzesz ,u Ciebie cała okolica jest rajem ,moja nie jest taka piękna
Dosiu ,funkię możesz dzielić cały sezon .Możesz ją wyrąbać szpadlem po kawałku i podzielić ,a możesz wykopać całą .Ja o to samo poprosiłam męża ,bo nie dałam rady .Ciężka to robota
Milenko ,to jeden z horstmanów ,w lewej górnej to 2 cyprysiki Pendula ,bordowe drzewo ,to śliwowiśnia
Koło mostku rośnie wierzba purpurowa ,kruszyna i horstman .Pod mostkiem ,mam 2 oczka po obydwu stronach .U mnie tropiki ,ciepło ,wilgotno i pada .
Patrysiowa kochana ,dzięki ,to duża pochwała .Napisz mi swoje imię
Dorotko u mnie piach .Trochę dosypuję kupnej i mieszam ,bo inaczej nic by nie urosło
Jolciu ostatnio rozdawałam go na prawo i lewo .Została mi tylko kępka ,jak trochę wypuści ,to Ci wyślę ,u Ciebie będzie mógł poszaleć.
Krzysiu dziękuję Ci za mile słowa .Kiedyś mąż miał pasiekę ,a ule zostały na pamiątkę
Andrea fajnie ,że zaglądasz
Agatko nie rozpieszczasz mnie ostatnio
Ewcia ,to akurat prawda ,mnie też się czasem nie chce
Celinko u mnie całe popołudnie pada ,nie wiem jak ten Twój namiot wytrzymuje?
-- 4 cze 2013, o 18:33 --
Renatko ,jednego na dobry początek
Betti co u Ciebie ,cały dzień nie miałam dziś czasu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewcia cenne porady ,masz racje co do nawozów,
Ewcia, dzięki za radę. W takim razie idę kopać tą funkię Ściskam cieplutko, mimo iż u mnie zimno i mokro.
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
Ewcia za panoramiczne zdjęcia z Twojego ogrodu ...poprawka ...z Twojego pięknego ogrodu
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
- Ewa_tuli
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Rozalkowe zakątki są przepiękne.
- ewa_rozalka
- 1000p
Dosiu ,ja nawet nie mogę wyjść ,bo pada ,ale do południa zdrowo sobie popracowałam ,aż nie mogę się rozgiąć Funkię możesz gnieść ,szarpać ,nic jej nie będzie ,tylko podlej ,aby korzenie się napiły dużo
Każdą roślinę,którą sadzisz zawsze podlej ,to jest bardzo ważne. I nigdy nie patrz że deszcz pada .
Witaj Eluś ,lubię jak do mnie zaglądasz i cieszę się ,jak się tobie podoba
Ewciu dziękuję Ci bardzo ,
Każdą roślinę,którą sadzisz zawsze podlej ,to jest bardzo ważne. I nigdy nie patrz że deszcz pada .
Witaj Eluś ,lubię jak do mnie zaglądasz i cieszę się ,jak się tobie podoba
Ewciu dziękuję Ci bardzo ,
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ewuś twoje fotki rozweselają moje serce Róże masz śliczne,moje troche marne ,dwie stare nawet mają pąki,ale te nowe
- ewa_rozalka
- 1000p
Jadziu ,u mnie szaleje ta francowata bruzdownica .Chodzę z sekatorem i obcinam ,jak tak dalej pójdzie ,to mi zeżre wszystkie róże
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
zrobiłam sobie długiiiiiii spacer po Twoim ogrodzie i powiem Ci ,że można w nim się zagubić na długie dni bez żalu dla innego Świata, nie nudziłabym się ani przez moment ,odkrywając bogactwo roślin ,które zgromadziłaś Azalie i Rodki podziwiam wyjątkowo a to dlatego , ponieważ nie za bardzo mam do nich szczęście , z niewiadomych przyczyn a takie okazy są moim marzeniem.
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Ewuś ja rozkładałam obornik jak już listków nie było. Zrobię jednak jak radzisz. Mam nawóz dla rh a jak się skończy to kupię. Za bardzo kocham te rośliny, żeby im szkodzić.Wszystkie rośliny kocham, rozmawiam z nimi ale azalie, rododendrony i magnolie to są dla mnie rajskie kwiaty Szkoda że tak krótko można podziwiać ich piękno
- ewa_rozalka
- 1000p
Gosieńko tak zrób .Ja swoją pierwszą azalię zabiłam nawozem ,jeszcze wtedy myślałam że będzie pięknie rosła .Bardzo się zdziwiłam ,jak zmarniała .Tak więc ,obornik od nich trzymaj od nich z daleka .Dużo wody i masz bukiety .