Świat roślin Ewy-rozalki część szósta

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta

Post »

Ewo :wit , czy u Ciebie też tak leje bezlitośnie, czy tylko u mnie taka chlapa, ciapa i wywiejewo? ;:219 Coraz piękniej u Ciebie ;:138
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Ewuś napatrzyłam się u Ciebie na cudowne rododendrony i kupiłam na razie jednego ale to dopiero początek :heja
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

EWCIU 8 lat ,to już coś .Przez ten czas to już dużo się zmienia w ogrodzie . ;:108
Gosiu nie wolno nawozić Rh obornikiem na jesieni .Obornik ma dużo azotu ,który powoduje ,że roślina wypuszcza nowe pędy i nie zdąży zdrewnieć do zimy ,a wtedy zmarznie .Azalie wprost nie lubią obornika.
Różaneczniki też nie . Najlepiej używać gotowych nawozów dla tej grupy roślin i zakończyć w połowie
sierpnia .Tak będzie najlepiej . :uszy
Ewciu ,to bardzo szubko leci .Ja też niedawno miałam zaperzony nieużytek . ;:173
Iwonko ,nie grzesz ,u Ciebie cała okolica jest rajem ,moja nie jest taka piękna :D
Dosiu ,funkię możesz dzielić cały sezon .Możesz ją wyrąbać szpadlem po kawałku i podzielić ,a możesz wykopać całą .Ja o to samo poprosiłam męża ,bo nie dałam rady .Ciężka to robota ;:219
Milenko ,to jeden z horstmanów ,w lewej górnej to 2 cyprysiki Pendula ,bordowe drzewo ,to śliwowiśnia
Koło mostku rośnie wierzba purpurowa ,kruszyna i horstman .Pod mostkiem ,mam 2 oczka po obydwu stronach .U mnie tropiki ,ciepło ,wilgotno i pada . ;:202
Patrysiowa kochana ,dzięki ,to duża pochwała .Napisz mi swoje imię ;:167
Dorotko u mnie piach .Trochę dosypuję kupnej i mieszam ,bo inaczej nic by nie urosło ;:223
Jolciu ostatnio rozdawałam go na prawo i lewo .Została mi tylko kępka ,jak trochę wypuści ,to Ci wyślę ,u Ciebie będzie mógł poszaleć. ;:215
Krzysiu dziękuję Ci za mile słowa .Kiedyś mąż miał pasiekę ,a ule zostały na pamiątkę :lol:
Andrea fajnie ,że zaglądasz ;:168
Agatko nie rozpieszczasz mnie ostatnio ;:185
Ewcia ,to akurat prawda ,mnie też się czasem nie chce ;:130
Celinko u mnie całe popołudnie pada ,nie wiem jak ten Twój namiot wytrzymuje? ;:306

-- 4 cze 2013, o 18:33 --

Renatko ,jednego na dobry początek :tan ;:63
Betti co u Ciebie ,cały dzień nie miałam dziś czasu :shock:
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewcia cenne porady ,masz racje co do nawozów, ;:196
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Ewcia, dzięki za radę. W takim razie idę kopać tą funkię :heja Ściskam cieplutko, mimo iż u mnie zimno i mokro.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ewcia ;:180 za panoramiczne zdjęcia z Twojego ogrodu ...poprawka ...z Twojego pięknego ogrodu ;:196
Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Rozalkowe zakątki są przepiękne. :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Dosiu ,ja nawet nie mogę wyjść ,bo pada ,ale do południa zdrowo sobie popracowałam ,aż nie mogę się rozgiąć :D Funkię możesz gnieść ,szarpać ,nic jej nie będzie ,tylko podlej ,aby korzenie się napiły dużo
Każdą roślinę,którą sadzisz zawsze podlej ,to jest bardzo ważne. I nigdy nie patrz że deszcz pada . ;:3
Witaj Eluś ,lubię jak do mnie zaglądasz i cieszę się ,jak się tobie podoba ;:162
Ewciu dziękuję Ci bardzo , ;:196
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ewuś twoje fotki rozweselają moje serce :tan Róże masz śliczne,moje troche marne ,dwie stare nawet mają pąki,ale te nowe ;:14
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Jadziu ,u mnie szaleje ta francowata bruzdownica .Chodzę z sekatorem i obcinam ,jak tak dalej pójdzie ,to mi zeżre wszystkie róże ;:202
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit zrobiłam sobie długiiiiiii spacer po Twoim ogrodzie i powiem Ci ,że można w nim się zagubić na długie dni bez żalu dla innego Świata, nie nudziłabym się ani przez moment ,odkrywając bogactwo roślin ,które zgromadziłaś ;:180 Azalie i Rodki podziwiam wyjątkowo a to dlatego , ponieważ nie za bardzo mam do nich szczęście , z niewiadomych przyczyn ;:306 a takie okazy są moim marzeniem.
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Ewuś ja rozkładałam obornik jak już listków nie było. Zrobię jednak jak radzisz. Mam nawóz dla rh a jak się skończy to kupię. Za bardzo kocham te rośliny, żeby im szkodzić.Wszystkie rośliny kocham, rozmawiam z nimi :oops: ale azalie, rododendrony i magnolie to są dla mnie rajskie kwiaty Szkoda że tak krótko można podziwiać ich piękno
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Gosieńko tak zrób .Ja swoją pierwszą azalię zabiłam nawozem ,jeszcze wtedy myślałam że będzie pięknie rosła .Bardzo się zdziwiłam ,jak zmarniała .Tak więc ,obornik od nich trzymaj od nich z daleka .Dużo wody i masz bukiety . :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”