Tolinka i róże

Zablokowany
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tolinka i róże

Post »

Tolinka, naprawdę??? No to mnie zaskoczyłaś.
Myślałam że te z A... to takie wybrakowane, kilka razy się im przyglądałam ale się nie zdecydowałam.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Tolinka pisze:Lawender Blue

Obrazek

Obrazek

url]

:wit
Piękna róża, uwielbiam takie kolory ale na razie zadowalam się Indigolettami...
Czy ona już zimowała czy jest z tych wiosennych zakupów w Auchan?

Luise Odier pięknie prowadzona. Zdecydowanie muszę swoje zacząć kulkować.

;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu ja wiem że do złudzenia moja Blue Queen przypomina Blue River jednak ,to chyba nie ta sama róża ,albo ma kilka nazw ja kupiłam ją z plakietką Blue Queen ,nie za wiele jest na temat i jednej i drugiej ,to chyba jakieś nowe odmiany ,ale baaardzo udane ;:108

Dorotka :wit dla róży miejsce zawsze się znajdzie...najwyżej się coś wyrzuci :;230 ,albo trawa wyschnie i trzeba coś z tym trawnikiem zrobić ;:306

Małgosiu one w A... były chyba po 4,99 więc ryzyko było nie wielkie :wink: za to satysfakcja ooooogromna :tan

Aprilku jeszcze nie zimowała u mnie ,posadzona wiosną ,więc sama jestem ciekawa jak to z tym zimowaniem będzie,ale to piękna i bardzo wigorna róża i zdrowa ;:108 ,ani jednej plamki.
Dziekuje za pochwałę Louisa i powiem Ci ,że jedną kulkuje ,a drugą nie i ta kulkowana znacznie lepiej się rozrasta i kwitnie,więc polecam kulkowanie Louisa.

;:4
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Tolinko, mnie najbardziej się podoba Twoja Blue Queen ( nawet jeżeli jej nazwa miałaby brzmieć inaczej). Lawend pozazdroszczę, moje już przekwitły i zastanawiam się czy kwiatosnan poucinać czy zostawić.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewunia ja kwiatostany lawendy obcinam ,bo uschnięte nie są już tak dekoracyjne ,a poza tym mam później wszędzie lawendę ;:219
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Taak o trawnik muszę walczyć z M ;:14 On uważa, że róż już mam tyle, że wystarczy i trawa też musi być. Ale mam już chytry plan jak zagospodarować kolejne miejsce i przy okazji dziabnąć kawałeczek trawnika :;230 Taki tyci, tyciutki ;:306
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Już obcinasz lawendę?
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Przyjemnie ogląda się piękne kwiaty ,kiedy ogród po ulewach jest żałosny, na szczęście większość róż szykuje się do powtórnego kwitnienia i mam nadzieję że wtedy ulewy nas ominą :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Tolinko twoja Blue Qeen przypomina mi do złudzenia Blue River, a Lawender Blue podobna jest do Sissi, ona jest na Halpie pod wieloma nazwami

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.41931

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.52011
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jakie piękne! Ja oczywiście nie zrobiłąm oprysków i moje róże są okropne. Wrażliwe odmiany dostały plamistości i zżółkły. Tylko te "zdrowaski fajnie się prezentują. I właśnie dlatego cenię sobie Sir Lancelota. Jest zdrowy i szaleńczo kwitnie caly czas. Jeszcze doskonale się trzyma Poesie.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Ja też uwielbiam rabaty z lawendą ...twoja to arcydzieło ;:138
Murek wygląda uroczo tak obrośnięty :D
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Ten płaczący iglak tez fajnie wygląda, co to?
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotka :wit
No na prawdę nie wiem czemu ci faceci tak walczą o te trawniki :?: uważam że ładny trawnik ,to sporo pracy ,opryski ,pielęgnacja i częste koszenie,a jak ma być byle jaki zachwaszczony i przesuszony ,to nie lepiej posadzić tam róże ;:306

Małgosiu u mnie lawenda już przekwitła i sypie ,więc muszę ją obciąć ,bo za chwilę będę miała miliony bobasków lawendowych ;:173

Reniu mnie jakoś dziwnym trafem ulewy omijają bardziej roślinki cierpią z powodu upału ,te w donicach ,to normalnie się gotują ;:145 różyczki zawiązują nowe pąki i mam nadzieję że upały troszkę odpuszczą aby mogły pięknie zakwitnąć,ale jak oglądam prognozy to chyba nie ma o czym marzyć,no cóż muszą sobie radzić w końcu mamy lato!! ;:3

Danusiu dziękuje za linki ,tak też myslałam że ta Blue Qeen to Blue River Kordesa,a na Lawender Blue pisało po prostu że to lawendowo-niebieska więc teraz już wiem że mam SISI Tantau :tan
obie są piękne i kupione w supermarkecie za niewielkie pieniążki ;:138

Miłeczko u mnie szaleje plamistość na szczęście na dolnych partiach liści ,ale są też takie krzaczki które wyłysiały zupełnie i tylko kwiatki sterczą na czubkach,wygląda to przekomicznie ;:306
Nie dziwię się tym którzy z czasem eliminują niektóre odmiany i wymieniają na inne chyba z czasem się do tego dorasta ,ja na dzień dzisiejszy mam parę faworytek do wyautowania ;:209 ale daję im jeszcze czas ,bo każde lato jest inne a moje krzaczki młode ,więc poczekam ale są na czarnej liście ;:224

Aga dziekuje w imieniu rabatki i murku :D

Małgosiu ten iglak to świerk inversa ,jest baaaardzo urokliwy i ładnie rośnie polecam Ci , ja kupiłam już dosyć sporawy bo on raczej wolno rośnie.

U nas dzisiaj było bardzo parno,a po południu zanosiło się na burzę ,szybko podwiązywałam co się dało ,żeby jak najmniej ucierpiały rośliny,na szczęście burza poszła bokiem ,a u mnie tylko deszczyk delikatny sobie padał i pięknie wszystko podlał :)
Z braku zdjęć różanych ,bo czekam na nowe kwitnienia pokażę co jeszcze u mnie rośnie

Dalie w tym temacie raczkuję ale coś już kwitnie

Obrazek

Obrazek

jeżóweczka z własnego siewu ;:224 kwiat ogromny ;:oj

Obrazek

coś z oczka :) forumowy bardzo udany zakup ;:108

Obrazek

i....ławeczka oczywiście wśród róż ;:167 coraz bardziej się zagęszcza

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”