Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Majutkowa
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 maja 2013, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

To ja też się przywitam :wit
Czy Ty może mieszkasz w K...? Zastanawiam się, czy Ewa nie wspominała mi kiedyś o Twoim ogrodzie... Podobno bajeczny.
Muszę znaleźć czas i przejrzeć Twoje zdjęcia - do wiosny akurat zdążę :wink:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Linetko, dziękuję ;:196 Sweet Memories jest faktycznie słodziutka :D Przesadziłam ją jesienią w okolice Jude the Obscure..ciekawa jestem tego duetu :D V. Fraise najbardziej lubię z tym delikatnym rumieńcem..wspaniała hortensja, moja uubiona. Masz ją u siebie?
Grażynko, u mnie też podobna pogoda, stabilne przedwiośnie. Oby tak dalej! Czekam na pierwsze kwiatuszki podziwiając Twoje ;:196
Ewa, ja niestety nie mam przebiśniegów i zawsze nad tym ubolewam o tej porze roku?.jesienią nawet szukałam w sklepach, ale nie trafiłam :? U mnie resztki śniegu i lodu w północnej części ogrodu. W pozostałych już znacznie cieplej i ziemia rozmarznięta :uszy
Agness, nie mam zdjęć donic, stoją na tyłach garażu. Proste wzory, z terakoty. Dekoracje wiosenne obfociłam :D

Mój improwizowany warsztat na podłodze w salonie:

Obrazek

Obrazek

I kilka godzin później?.gotowy wianek na drzwi:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kompozycja z szachownicami, irysami i konwaliami:

Obrazek

wianek na oknie kuchennym

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mały wianeczek

Obrazek

Kompozycja z tulipanami

Obrazek

i kwitnące gałązki przy zasłonach

ObrazekObrazek

A tu wianek wykonany przez moją Mamę. Od razu widać fachową rękę ;:209

Obrazek

Monia, ten leżaczek dostał M na urodziny, a w zasadzie dostał stojak, bo hamak przywieźliśmy 2 lata temu z Meksyku i czekał na lepsze czasy ;-) Stanowisko dla hortensji nie musi być słoneczne przez cały dzień, myślę, że to które wybrałaś powinno być ok. Zadbaj tylko o podłoże i będzie dobrze :uszy U Aguni przebarwia się nieco wcześniej, ma chyba więcej słońca niż moja.
Majutkowa, witaj! Lokalizację odgadłaś konkursowo :D Bywasz u Ewci czasami? Mieszkamy na tej samej ulicy, więc mam nadzieję, że będziesz mogła odwiedzić mnie kiedyś. Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Razem z zawilcami wyślę Ci kilka cebulek :D Rozrastają się dość szybko.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

robaczek_Poznan pisze:Linetko, dziękuję ;:196 Sweet Memories jest faktycznie słodziutka :D Przesadziłam ją jesienią w okolice Jude the Obscure..ciekawa jestem tego duetu :D V. Fraise najbardziej lubię z tym delikatnym rumieńcem..wspaniała hortensja, moja uubiona. Masz ją u siebie?
Robaczku, mam, posadzoną dopiero w zeszłym roku, ale i tak zadziwiła mnie i uradowała pięknym kwitnieniem. Jeśli będzie kiedyś tak okazała jak Twoja, to pęknę z dumy. :)
Ten różany duet będę oglądać latem na Twoich zdjęciach. Jestem pewna, że będzie pięknie.
Podziwiam z całego serca Twoje prace, które pokazałaś. ;:215 Szczezrze mówiąc, nie widzę różnicy pomiędzy wiankami wykonanymi przez Panią Mamę a przez Ciebie. I od razu oddycha się wiosną w tak ozdobionym domu, prawda? :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Kilka alt temu byłam w sklepie, w którym było zatrzęsienie takich hamaków- piękne, kolorowe, w tęczowych pasach.. Cuda! Nie miałam tak rosnących drzew, więc postanowiłam kupić taki stojak.. Zobaczyłam cene, to zaczęłam kombinować, jakby taki zrobić.. Po jakimś czasie zapomniałam- a teraz Twoje fotki przypomniały mi o moim niegdysiejszym chciejstwie :wink:
Myślałam też o huśtawce drewnianej, ale zupełnie nie mam pomysłu na miejsce dla niej.. to może szybciej hamaczek..
Muszę ponegocjować z Mężem, na co On miałby ochotę ..

Wianuszki zrobiłaś urocze- bardzo twórcza niedziela za Tobą ;:196 Skoro takie dekoracje zdobią Twój dom, to nie ma siły- zima nie może wrócić!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo podoba mi się kompozycja z tulipanami.
U Ciebie w domu prawdziwa wiosna. U mnie nadal dużo śniegu
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kasiu z całym szacunkiem, ale mnie dużo bardziej podoba się twój wianek w kuchennym oknie niż twojej mamy. I to wcale nie żeby ci slodzić, ale serio. :D
Czy te kiełkujące cebule tulipanów też będziesz gdzieś przyklejać?
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

Kasiu dekoracje ;:215 utalentowana z Ciebie dziewczynka. Teraz z innej beczki czy New Dawn mogę prowadzić bez podpór- jako krzaczor? Nie mogę się zdecydować Gloria Dei czy New Dawn- wezmę obie, ale mam jedno pnące miejsce i... :?:
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

Kasiek :wit , pisząc o odpowiednim stanowisku/podłożu dla VF, to jakie miałaś na myśli?

Na fotce z hamakiem widać w oddali młode sosny, a jeszcze dalej las. Czy w tych okolicach będą jeszcze budowane domy ? Pisałaś, że pewne widoki nie będą wieczne, bo osiedle się rozrasta.
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Kasiu, same śliczności!!! I zupełnie obiektywnie...... Twoje kompozycje podobają mi się o wiele bardziej, a wianuszek w kuchni to już mistrzostwo. Uczeń przerósł Mistrza! A ja pękam z zazdrości. U mnie na drzwiach wisi jeszcze świąteczny...... i całkiem ładnie się trzyma. ;:306
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Kasia masz coś brzydkiego ? Artystka, pięknie to zrobiłaś, pięknie Kasia. Parapet obłędny, jak z filmu ;:180 ;:77 ;:197
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu właśnie zamówiłam sobie pistolecik do kleju i lada dzień będzie u mnie ;:173 też myślę o wiosennych dekoracjach tylko wolałabym z naturalnych składników ....pewnie się nie da, bo mały wybór.
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Ale cudne wiosenne dekoracje porobiłaś. Teraz to wiosna musi już przyjść bez ociągania się ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”