Wymarzony ogród Moniki cz2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wymarzony ogród Moniki cz2

Post »

Monika, ależ dużo już zrobiliście, szczere gratulacje. Bardzo podoba mi się podłoga, jestem ciekawa efektu po lakierowaniu. Poproszę o fotki po. Co do łazienek -siostra ma rację, za pomocą dodatków możesz mieć inna łazienką co jakiś czas. Ja też bardzo żałuję, że nie mam drewna na podłodze w łazience, ale w czasach gdy budowaliśmy dom już położenie ogrzewania podłogowego było nowością, a o drewnie na ogrzewanie podłogowe nikt nawet nie słyszał, musielibyśmy sprowadzać. Ale przy kolejnym remoncie w łazience będę forsować ten pomysł.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu- szalenie mi miło, że znalazłaś chwilkę, aby się wpisać. Cieszę się bardzo, że kłopoty ze zdrowiem okazały się chwilowe i drobny wypoczynek wystarczy, aby być w pełni formy ;:196
Bardzo to dla mnie cenne słowa, że dostrzegasz coś ładnego w naszych wnętrzach- Ty, posiadaczka pięknego ogrodu i klimatycznego domu ;:167
Na tarasie za szybko sobie nie posiedzę.. ubzdurałam sobie drewniany, egzotyczny- mam już wstępną wycenę- oj niejeden raz krokusy zakwitną, zanim się go dorobię ;:306 Staramy się z Mężem cieszyc tym co mamy -i tak uważamy, że nie jest źle.. nie wszystko na raz- a powoli uzbieramy sobie na wszystko. Dzięki temu może bardziej docenimy. :wink: ale z drugiej strony ja chciałabym już ;:145

Iwonko- bardzo mi miło, że podłogi wpadły Tobie w oko :oops: . Nie mogę się doczekać efektu po lakierowaniu- na razie moczę wodą surowe ścinki- to daje orientacyjny obraz deski polakierowanej.. Za 2 tyg ma być już polakierowane wszystko ;:65 więc oczywiście z przyjemnością wstawie fotkę:)
Dziś myślałam o Twoich schodach wejściowych- nie mogę przeboleć, że u nas się nie da tego zrobić. Rozbicie obecnych nie wchodzi w grę i bardzo żałuję- do tej pory pamiętam Twoje wejście do domu na zdjęciu jak z katalogu ;:180
Bardzo podobają mi się deski egzotyczne w łazience- jednak to egzotyki z wyższej półki- pooglądałam, powzdychałam- i pojechałam do sklepu z glazurą ;:306 Jedyna ekstrawagancja u nas, to drewno na podłodze- mam nadzieję, że się sprawdzi..

CHciałam Wam bardzo podziękować za wsparcie i kibicowanie- jest mi bardzo miło, że zaglądacie, doradzacie i dodajecie otuchy.. ;:180 Staramy się z Mężem wybierać to, co naszym zdaniem wygląda fajnie i nam się podoba- jednak to zawsze miło, gdy ktoś jeszcze ocenia pomysły pozytywnie. Ileż to daje energii do dalszego wybierania!! Wystarczy drobna pochwała, a od razu nabiera się wiary we własne siły ;:196
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Czytam, że prace w domu i zagrodzie idą pełną parą. Jak ja Ci zazdroszczę... Już za momencik będziesz mogła cieszyć się swoimi własnymi czterema ścianami, a co ważniejsze - ogrodem... i ten obchód w szlafroczku z poranną kawką ;:170 ....
Ech.......
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Śliczne masz wnętrza, bardzo mi się podobają i kolorki moje.. :)
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Monia poproszę o więcej takich zdjęć mimo, że wątek ogrodowy lubię podglądać nowo urządzone wnętrza a nuż coś skopiuję i przeniosę do siebie :wink:

a ta kawa w szlafroczku na tarasie juz to widzę.. ;:173
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Witam wieczorową porą- tylko na chwilkę wpadłam zerknąć co słychać na FO- zaraz jedziemy z Mężem do znajomych na meczyk ;:136 mimo emotki uprzejmie informuję, że jestem kierowcą :wink:

Asiu- witam serdecznie :wit Odliczamy dni, strrrrasznie się wloką.. Mamy już wszystko dograne- kwestia przeprowadzki i wybór mebli, które zabieramy, dzień wyznaczony- nie możemy się doczekać. Ja obchód po ogródku bardzo lubię robić- zawsze kontrolna rundka musi być, żeby sprawdzić co zakwitło, co się budzi, obserwuję spacerujące biedronki.. Lubię to:)

Justynko -dziękuje serdecznie za ciepłe słowa, skoro kolory Twoje, to cieszę się, że fotki przypadły do gustu. Na razie wszystko surowe i niezagospodarowane, ale jakiś kształt zaczyna się wyłaniać..

Dario- kochana, kopiuj na zdrowie. Będzie mi szalenie miło, jeśli jakiś fragment Cię zainspiruje ;:196

Biegnę zrobić przebieżkę po Waszych ogrodach i zmykam kibicować..
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Bardzo pięknie i gustownie urządzacie swoje gniazdko, jeszcze troszeczkę i będziecie na swoim. :wit
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Moniu, musiałam się cofnąć kilka stron wstecz żeby nadrobić zaległości, ale już-melduję że wszystko przeczytałam i jestem zachwycona wnętrzem Twojego domku. Musisz koniecznie pokazać więcej jak już się zadomowicie ;:138 Jest pięknie-lekko, stonowanie, optymistycznie. Jasne drewno i białe meble-mmm-jeśli miałabym urządzać dom nowocześnie to tylko tak jak Ty (wiem, powtarzam się za Danusią, ale ja już nieraz łapię się na tym, że myślę jak ona :oops:

Ależ ci fajnie, że przy przebudowie drogi drogowcy zahaczyli o Wasz dojazd na działkę. Rewelacja. Chyba urzędnik miał dobry humor, a zresztą z Twoją siłą perswazji i gadanym nie było opcji żeby nie wydał Ci kwitku. Brawo. Jednak dobry dojazd do posesji to połowa sukcesu w zadowoleniu w mieszkaniu w domu. Sama pamiętam jak dojeżdżałam na zajęcia od rodziców. Żeby dostać się na autobus jesienią lub wiosną to musiałam nakładać kalosze, ewentualnie reklamówki na buty i do boju - jakieś 500 m. Tragedia. Pamiętam jak raz mój eM-wtedy tylko chłopak przyjechał do mnie z Zabrza fiestą, pobył do 2 w nocy i miał wracać do dziadków nocować. Wtedy tak strasznie padało i on się zakopał jakieś 5 m. od domu. Ja tego nie widziałam bo poszłam spać. A on się tak biedny coraz bardziej kopał, próbował wyjechać i tak do 6 rano, aż skapitulował i zadzwonił do mnie, żeby mój tata wyciągnął go terenówką. Taki był honorowy :D

Ja nie wiem-zawsze u Ciebie zbiera mi się na dygresje :D To chyba po Twoich historiach i relacjach z placu boju na budowie :)

Moniu-chciałam Ci jeszcze raz podziękować za gałązki krzaczków. Wiem, że dane prosto z serca więc liczę na to że się ładnie ukorzenią. Kochana z Ciebie osóbka ;:168
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Monika, dziś u nas było odpalanie pieca, ciepłe grzejniki i woda w kranie, ciepła i zimna :). Kuchnia już prawie gotowa :). My musimy wyprowadzić się do 1 lipca, złożyłam wymówienie, z czego się cieszę :). Najwyżej będziemy jeszcze kończyć resztki :).
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p

Post »

Aniu- witam serdecznie. Cieszę się, że poczta ładnie się spisała- oby patyczki rosły zdrowo ;:196 Bardzo lubię Twoje dygresje- fajnie jest sobie pogadać i poopowiadać ciekawe historie..
Ja, jak jeszcze krótko znałam swojego obecnego Męża, pojechałam na randkę, a jakiś dowcipniś spuścił mi powietrze z 2 opon.. Mąż zadzwonił po pomoc drogową, poczekał ze mną na parkingu, obawiałąm się że trzeba będzie na cito kupować opony- zaoferował, że pójdzie do bankomatu i mi pożyczy, panu z pomocy dał nieduży napiwek za szybką pomoc- ależ mi się to spodobało, że taki zaradny, nad wszystkim panuje- od tamtej chwili zerkałam na niego łaskawym okiem :wink:
Twój Mąz bardzo ambitnie- ja bym tyle nie wytrzymała ;:306
Z drogi się bardzo cieszę, do samej naszej bramy jest kilka metrów drogi prywatnej, którą w ostateczności musielibyśmy sami jakos utwardzić, a tak udało się namówić do tego gminę. Byłam zdziwiona, że w ogóle podjęli temat, bo pierwotnie zlecenie było tylko na fragment drogi gminnej. Ale się udało, w sobotę pojadę to od razu zobaczę, jak wyszło. Sąsiedzi mówią, że nie jest źle ;:138
Nie zagadałam pana w gminie- wzięłam go na litość :;230 że jak deszcz pada to ja się w błocie zakopuje i "niech pan mnie ratuje" ;)

Bardzo mi miło, że podobają się Tobie fotki z wnętrza:) Kuchnia nie jest biała- to ja zdjęc nie umiem robić i aparat mam kiepski ;:14 Jest beżowa.
Fotki z wnętrza domu będę przemycać- wstyd, ale jeszcze nie raczyłam zająć się opracowanie metody opłacenia imageshacka ;:223

Agniesiu- wzajemnie ;:196

Asiu- macie więc przyspieszone tempo.. ;:oj My się wprowadzamy, bo już nie możemy się doczekać, a w kolejnych miesiącach jeszcze będą trwały prace- nie mamy podłóg w pokojach na piętrze i nie będzie na początku wszystkich drzwi. Jednak już chcemy się przeprowadzić, bo szkoda z powodu braku drzwi do któregoś pokoju nie mieszkać w domu.. Nasz kierownik budowy wspominał kiedyś, że początkowo miał 1 skrzydło i przewieszał- wisiały w łazience, ale jak do córki przychodzili znajomi, to wieszał w jej pokoju.. Można..? Można!

Ile radości musieliście mieć- jak wszystko w domu działa! Ja z wody bardzo się cieszyłam, z "prawdziwej" toalety i z ogrzewania. No i jeszcze światło było wydarzeniem. Śmiałam się niedawno, że radośc z takich rzeczy- jakbym z jaskini wyszła :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak zwykle masz siłę przekonywania :D
Droga do domu bardzo ważna rzecz. Ja musiałam połozyć niestety od drogi do siebie ponad 100 m płyt. Wprowadzałam się pierwsza. Potem kilka lat nikt nie jeździł tą drogą Teraz jeżdżą wszyscy. Ale inaczej ja bym wiosną i jesienią do domu wcale się nie dostała
Bardzo ładna podłoga.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Moniko, sprzed 7 lat pamiętam, że przeprowadzce towarzyszyło ogromne zmęczenie (wszystko robiliśmy sami, dodatkowo koniec roku szkolnego) i ogromna niemożliwa do wypowiedzenia radość ;:oj .
Jeszcze troszkę i będziesz miała swoje ranki i wieczory na tarasie i w ogrodzie. I to w czasie, kiedy wszystko zielone szaleje ;:215 .
Bardzo odpowiada mi kolorystyka twojego domu, lubię neutralne kolory.
Pomysł ze szlaczkiem pod szafkami kuchennymi do zgapienia.
Życzę satysfakcji z pracy własnej ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”