Storczyki na poddaszu
- zabkamarta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2017, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki na poddaszu
Pięknie te Yaphon-y się prezentują mi najbardziej podoba się Phal Yaphon Eagle Eye. Mam pytanie czy pachną i czy dobrze mi się wydaje, że mają dość spore wielkością kwiaty?
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratulacje! Phal Yaphon Eagle Eye pięknie wybarwiony i co jest fajne ,że ma kilka kwiatów a nie jeden
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Marta - kwiaty są takie dość spore i pachną. Ale bardzo delikatnie. Mój Liodoro i katleji pachna mocniej. W te yaphony trzeba wetknąć nos żeby coś poczuć.
Mirka - sama byłam miło zaskoczona ze pierwsze kwitnienie a już 3 kwiaty. Ciekawa jestem jak będzie później.
Tak też myślałam ze bardziej wam się Eagle Eye spodoba bo wybarwienie dużo bardziej intensywne. Ale szczerze mówiąc wole chyba tego drugiego. Jest taki delikatniejszy i mniej oklepany.. może dlatego ze za dużo zdjęć w internecie oglądam
Mirka - sama byłam miło zaskoczona ze pierwsze kwitnienie a już 3 kwiaty. Ciekawa jestem jak będzie później.
Tak też myślałam ze bardziej wam się Eagle Eye spodoba bo wybarwienie dużo bardziej intensywne. Ale szczerze mówiąc wole chyba tego drugiego. Jest taki delikatniejszy i mniej oklepany.. może dlatego ze za dużo zdjęć w internecie oglądam
-
Olu masz racje to przez to wybarwienie bardziej mi się spodobał ale drugiemu tez nic nie brakuje, zresztą na żywo zawsze inaczej się ocenia , zdjęcie często nie oddaje kolorystyki w 100 %.
Czekam na cattleye które bardzo lubię (ale chyba bardziej u innych
Czekam na cattleye które bardzo lubię (ale chyba bardziej u innych
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Olciu, bardzo lubię tę Twoją stronę 21-szą
Szkoda, że nie można zrobić zbiorowego zdjęcia wszystkich tych kwitnień razem. Byłoby zjawiskowe ujęcie
Ostatnie dwie piękności 'Yaphon' śliczne i zgadzam się z Mirką, że ich plusem jest ilość kwiatów (nieraz widzimy ogromniaste liście
i jeden długo wyczekany mały kwiatuszek wśród nich).
Czekam z niecierpliwością na białą damę i ... ciekawe co to za nowość u Ciebie zawitała
Szkoda, że nie można zrobić zbiorowego zdjęcia wszystkich tych kwitnień razem. Byłoby zjawiskowe ujęcie
Ostatnie dwie piękności 'Yaphon' śliczne i zgadzam się z Mirką, że ich plusem jest ilość kwiatów (nieraz widzimy ogromniaste liście
i jeden długo wyczekany mały kwiatuszek wśród nich).
Czekam z niecierpliwością na białą damę i ... ciekawe co to za nowość u Ciebie zawitała
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Już mnie korciło żeby zawołać: - "Hej, hej Olciu gdzie się podziałaś ??
Wiesz, że mam słabość do wszelkich 'katlejastych'
Epicattleya Volcano trick x LC Janet sparkle - jeszcze takiej nie widziałam. Ognista piękność
Lubę takie energetyczne kolory.
Jestem rozczarowana, że 'biała dama' tylko na jednym zdjęciu
Nie mam żadnej białej katlejki, a są w tej odsłonie naprawdę piękne...
Cattleya Monte Elegante - szykuje się prawdziwy bukiet z tych 10-ciu kwiatów
Brawo Olciu
Wiesz, że mam słabość do wszelkich 'katlejastych'
Epicattleya Volcano trick x LC Janet sparkle - jeszcze takiej nie widziałam. Ognista piękność
Lubę takie energetyczne kolory.
Jestem rozczarowana, że 'biała dama' tylko na jednym zdjęciu
Nie mam żadnej białej katlejki, a są w tej odsłonie naprawdę piękne...
Cattleya Monte Elegante - szykuje się prawdziwy bukiet z tych 10-ciu kwiatów
Brawo Olciu
Pozdrawiam, Joanna
- zabkamarta
Epicattleya jest cudowna kolory obłędne i ten kształty warżki Niestety to miłość od pierwszego spojrzenia, więc właśnie wydłużyła się moja lista chciejstw
A Cattleye super. Jestem ciekawa tych 10 kwiatów - będzie to super widok
A Cattleye super. Jestem ciekawa tych 10 kwiatów - będzie to super widok
- Monnia445
- 200p
- Od: 8 gru 2017, o 22:29
Piękności u ciebie Olu widzę, aż oczu oderwać nie można
Epicattleya ciekawa barwa, jakby taki lamparcik...
A, biała dama cudoo od jakiegoś czasu też jej poszukuje , ale nie możemy się spotkać
Epicattleya ciekawa barwa, jakby taki lamparcik...
A, biała dama cudoo od jakiegoś czasu też jej poszukuje , ale nie możemy się spotkać
Asiu - nie bądź zawiedziona. Ma jeszcze jedna dojrzewająca pochewkę ni chcialam Wam pokazywać w kółko tego samego. Dość rzadko tutaj bywam i mam raczej mała kolekcje wiec nie chce Was zanudzać
Marta - zaraz zaraz. Czy ja dobrze zrozumiałam ze będziesz ja kupować? Ja jestem jeszcze na etapie gdzie zarzekałas się ze katlejki nie są dla ciebie. Jeśli tak to super Co się stało ze zmieniłaś zdanie?
Monia - jak spotkam ja gdzieś to na pewno dam Ci znać
Marta - zaraz zaraz. Czy ja dobrze zrozumiałam ze będziesz ja kupować? Ja jestem jeszcze na etapie gdzie zarzekałas się ze katlejki nie są dla ciebie. Jeśli tak to super Co się stało ze zmieniłaś zdanie?
Monia - jak spotkam ja gdzieś to na pewno dam Ci znać
-
Cóż ja mogę tu dopisać wszystko już zostało powiedziane
Epicattleya ma piękne żywe kolorki no i ilość kwiatów spora ,
Białą damą nas nie zamęczysz nie miej obaw wstawiaj więcej zdjęć a my chętnie pooglądamy
Monte Elegante ..... to będzie prawdziwy spektakl czekamy na fotki
Epicattleya ma piękne żywe kolorki no i ilość kwiatów spora ,
Białą damą nas nie zamęczysz nie miej obaw wstawiaj więcej zdjęć a my chętnie pooglądamy
Monte Elegante ..... to będzie prawdziwy spektakl czekamy na fotki
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- zabkamarta
Ola czuje się przez Ciebie przyłapaną "na gorącym uczynku" , więc zeznam jak na spowiedzi, że w domu już mam jedną Cattleye taką białą hybrydę - tak teraz jest ten moment, że można się ze mnie śmiać , bo też doskonale pamiętam jak mówiłam, że one nie są dla mnie.
Generalnie się już nie przyznaje co kupuje, ale z tą Cattleya była skomponowana historia. Siostra chciała taką no i stwierdziłam, że nie będę gorsza i też kupię. Okazało się później, że roślina ma jakieś dziwne zmiany na liściach. Gdzie się nie spytałam to każdy, że to wirus , żeby wyrzucić i nawet sprzedawca uznał moją reklamację. No to chorą stwierdziłam, że się nie będę chwalić, bo sama nie wiedziałam co z nią zrobić, bo sprzedawca mi ją zostawił. Oberwałam wszystkie chore liście i posadziłam do hydro. Stoi samotnie na dworze i wypuszcza 3 nowe przyrosty. Od tego czasu nie pojawiły się żadne nowe zmiany i czekam co będzie na nowych przyrostach. Opryskałam na grzyba i betachikolem parę razy i tak stoi biedaczka.
WNIOSEK - dojrzewam storczykowo
Generalnie się już nie przyznaje co kupuje, ale z tą Cattleya była skomponowana historia. Siostra chciała taką no i stwierdziłam, że nie będę gorsza i też kupię. Okazało się później, że roślina ma jakieś dziwne zmiany na liściach. Gdzie się nie spytałam to każdy, że to wirus , żeby wyrzucić i nawet sprzedawca uznał moją reklamację. No to chorą stwierdziłam, że się nie będę chwalić, bo sama nie wiedziałam co z nią zrobić, bo sprzedawca mi ją zostawił. Oberwałam wszystkie chore liście i posadziłam do hydro. Stoi samotnie na dworze i wypuszcza 3 nowe przyrosty. Od tego czasu nie pojawiły się żadne nowe zmiany i czekam co będzie na nowych przyrostach. Opryskałam na grzyba i betachikolem parę razy i tak stoi biedaczka.
WNIOSEK - dojrzewam storczykowo
Mirko - jak Twoja biala dama sie sprawuje? Zycze Ci aby byla tak bezproblemowa jak moja.
Marta - taki z Ciebie przyczajony tygrys / ukryty smok? Kupilas katleje i sie nie pochwalilas? No to juz wiesz co teraz musi nastapic? Obszerna fotorelacja z reanimacji w Twoim watku
Czyli mamy juz 3 biale damy w towarzystwie Czekam na Wasze kwitnienia
Marta - taki z Ciebie przyczajony tygrys / ukryty smok? Kupilas katleje i sie nie pochwalilas? No to juz wiesz co teraz musi nastapic? Obszerna fotorelacja z reanimacji w Twoim watku
Czyli mamy juz 3 biale damy w towarzystwie Czekam na Wasze kwitnienia