Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
Dorotko gratuluję serduszka,
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko dziękuję bardzo ,
Marto ja tez mam jeszcze co nie co do zrobienia na działce,ale robota nie zając ,a na razie ciepło więc nic nie zagraża roslinom ,jeśli to Cię pocieszy to ja też jakaś taka -jak balon co mu powietrze uchodzi-owszem w pracy jestem na obrotach ale w domu jak się nie wezmę za coś to szukam tylko kanapy ,cały czas bym spała-ale dzielnie się przed tym bronię,ale u mnie taki stan o tej porze to nic nowego,co roku tak mam
Kasiu a może by tak o swoim zdrowiu od czasu do czasu pomyśleć ??eeee,tylko tak gadam -bo to samo robię,nie dbam za bardzo o własne zdrówko,moze dlatego,że nic mnie jak na razie nie pobolewa ,szybkiego powrotu do formy ,widziałam Twój śnieg,ładnie to wyglada-ale nie zazdroszczę,nie lubię zimy ,dla mnie mogłaby być od 24 grudnia do 1 stycznia i na tym koniec
Grażynko -dzięki,choć cały czas zastanawiam się czym sobie zasłużyłam
Marto ja tez mam jeszcze co nie co do zrobienia na działce,ale robota nie zając ,a na razie ciepło więc nic nie zagraża roslinom ,jeśli to Cię pocieszy to ja też jakaś taka -jak balon co mu powietrze uchodzi-owszem w pracy jestem na obrotach ale w domu jak się nie wezmę za coś to szukam tylko kanapy ,cały czas bym spała-ale dzielnie się przed tym bronię,ale u mnie taki stan o tej porze to nic nowego,co roku tak mam
Kasiu a może by tak o swoim zdrowiu od czasu do czasu pomyśleć ??eeee,tylko tak gadam -bo to samo robię,nie dbam za bardzo o własne zdrówko,moze dlatego,że nic mnie jak na razie nie pobolewa ,szybkiego powrotu do formy ,widziałam Twój śnieg,ładnie to wyglada-ale nie zazdroszczę,nie lubię zimy ,dla mnie mogłaby być od 24 grudnia do 1 stycznia i na tym koniec
Grażynko -dzięki,choć cały czas zastanawiam się czym sobie zasłużyłam
- dorcia7
Witajcie
nocą był przymrozek,niewielki bo stopień lub dwa na minusie,ale szronik rano był widoczny,już prawie o zmroku pojechałam szybko na działkę i pozakładałam kaptury z agrowłókniny ,przysypałam liśćmi jedną rabatę ,niestety róże pozostały bez kopców bo już noc się zrobiła
A,że czas wspomiek zacząć to na początek pachnąco :
-- 27 lis 2014, o 19:06 --
nocą był przymrozek,niewielki bo stopień lub dwa na minusie,ale szronik rano był widoczny,już prawie o zmroku pojechałam szybko na działkę i pozakładałam kaptury z agrowłókniny ,przysypałam liśćmi jedną rabatę ,niestety róże pozostały bez kopców bo już noc się zrobiła
A,że czas wspomiek zacząć to na początek pachnąco :
-- 27 lis 2014, o 19:06 --
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko wspomnienia piękne,oby do wiosny i takie widoki będą jeszcze bardziej cieszyć .Śliczne kolorki masz tych hiacyntów
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Ale piękne hiacynty ten prawie czarny jest piękny u mnie wyrywają się na zewnątrz już je 2 razy okrywałam dodatkową ilością ziemi za ciepło jest i widzę że większość cebulowych wychodzi a będąc dziś w mieście zobaczyłam że pięknie kwitną pelargonie
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przepiękne hiacynty, uwielbiam je. Na ten widok od razu poczułam ich zapach .
- dorcia7
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Już zaczęłaś wspominki??! Toć to jeszcze nie czas... Czy możne jedna...?
- dorcia7
Tak,już wspominki...dzisiaj byłam na działce ostatni raz w tym sezonie,dzień był mroźny bo choć w południe było 0 stopni,to silny wiatr potęgował uczucie zimna,teraz jest już na minusie,reszta roślin dostała ubranko z agrowłókniny,róże kopce , wrażliwce przykryłam gałązkami świerkowymi , trawy powiązane ...ostatnie ognisko,wszystkie liście już opadły z drzew i krzewów ,listki chryzantem podmarznięte,ogólnie smutno w ogródku,nawet berbrysy zgubiły liście,nie było co fotografować ,miłego weekendu Wam zyczę
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
DOROCIA...... już ogród do zimy utuliłaś .....aż zazdroszczę bo u mnie nic nie zrobione, czekałam za mrozem a on tak z nie nacka u mnie się pojawił..........dzisiejszy dzień bardzo zimny u mnie, na termometrze w tej chwili -5.
pozdrawiam
pozdrawiam
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
A Twój najczarniejszy hiacynt to jak się nazywa?