Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

moja działka też jest przy torach - ale takich od 10 lat nie używanych ale ponoć są plany na remont tej lini ... może jednak te plany się zmienią :P a przynajmniej rzadko te pociągi jeżdza ??? czy non stop???
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Dorotko Grzybek się uchował to ostatni , bo reszta się złamała a muchomory wyblakły, trzeba będzie zrobić nowe :lol:
Karolu życzę Ci aby ta linia nie ruszyła zawsze to ciszej jest , no ja przywykłam nawet nie znam rozkładu jazdy od września poznam jak syn zacznie chodzić do nowej szkoły :wink: jeżdżą często mam nadzieje że nie puszczą nam pociągów szybkiego ruchu tak to chyba ma się nazywać. Na Euro coś w tej Warszawie muszą zrobić a na drogi bym nie liczyła :wink:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

przyzwyczaiłem sie do karetek i helikopterów to pewnie i do pociągów bym się przyzwyczaił:P karetek to już nie słyszę .. helikoptery przestałyt mnie drażnić ... tylko znajomi się mi dziwią - jak mogę mieszkać tak blisko szpitala :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolu to Ty masz gorzej helikoptery mam nadzieje że nie są aż tak głośne, ale karetki to koszmar i nie miło się kojarzą na dodatek :?
Pierwszy raz mam tulipany i nie wiedziałam że one potrafią się tak zmieniać 3 pierwsze zdjęcia to ten sam tulipan wielokwiatowy a 4 to przebarwiający się żółty ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
stara skrzynka ,( odnowiona przeze mnie) jako doniczka dla kwiatków
Obrazek Obrazek
Tak wyglądała moja rabatka z bratkami przed i teraz nowy pomysł jeszcze coś tam posadzę jakiś krzaczek -iglaczek płożący
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko - nie mam gorzej bo ja już się tak przyzwyczaiłem że już ich nie słyszę a jak słyszę to kompletnie nie zwracam na nie uwagi ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bratki jeszcze pięknie kwitną tylko je ta susza wykańcza i goździki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

coś ostatnio rzadko pokazujesz fotki ogródka swojego - może nadrobisz trochę zaległości ???:D bo gożdziki i bratki masz śliczne :) czekam na dalszy pokaz kwiatów
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie wielkie pobojowisko (remont zewnętrzny domu ) więc nie wiadomo gdzie ręce włożyć .Najpierw to pilnuję żeby mi nie zniszczyli tego co już mam ....Dekarze chodzili i powtarzali 'uważać na kwiatki " no i już mam fundament od ogrodzenia jeszcze tylko przęsła i coś będzie można planować :wink: Fotek za wiele nie da się się pstrykać bo moją działeczkę pokrywa biały śnieżek ....styropianowy .... hmm gdzie nie gdzie nie ciekawie to wygląda :? no i szaleć już tak nie mogę miało być dobrze a nie jest ( operacja się udała tylko pacjent nie wytrzymał)

no to parę fotek takich różności

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
no i na razie tyle róże będą wkrótce idę układać kamienie będzie ....skalniak :lol:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

to czekam na skalniak :)

a fuksje masz piękne :) ładnie się rozrosły i kwitną :) aż miło je oglądać :)

teraz masz remont ale za to póżniej na dłuższy czas będzie spokój z nimi :) i to chyba jest dobre bo będziesz mogła bardziej i swobodniej obsadzić ogródek :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Remonty nigdy nie są miłe ale na efekty warto potem patrzeć bo dom całkiem inaczej zaczyna wyglądać :lol:

Fuksje faktycznie w tym roku ładnie kwitną , oglądając inne ogrody to widać że kwiaty po lekkiej zimie naprawdę obficie są obsypane kwiatkami :lol: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
w tym roku są i owoce
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
w zeszłym tygodniu była burza i miałam pecha piorun strzelił w pobliską brzozę (z niej już chyba nic nie będzie zobaczymy na wiosnę czy będzie żyła) odniosłam straty w urządzeniach domowych ale się pocieszam że tylko niewiele się spaliło mogło być gorzej ....zobaczcie jak poszedł po pniu
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko,współczuję z powodu przepięcia po burzy :cry: , a brzózka pewnie sobie poradzi, to twarda sztuka, jeśli dobrze widzę, to uszkodzona została głównie kora, więc będzie ok.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Beatko, co będzie na tym placyku wysypanym kamieniami, do którego prowadzą schodki ? Tarasik? Miejsce wypoczynkowe ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Piękne masz fuksje Beatko! A remonty nie trwają wiecznie ;) Po nich bedzie czas na sadzenie, pielęgnację i zdjęcia roslin :D
Burze w ostatnich latach są jakieś wyjątkowo gwałtowne. W ubiegłym roku u nas piorun uderzył gdzies w słup i w wielu domach popaliły sie różne sprzęty. U nas tylko DVD nie zostało wyłączone z gniazdka no i jest juz tylko wspomnieniem. Dobrze, ze nie poniosłaś żadnych większych strat. A brzoza nie wygląda tak źle. Myslę, ze zagoi rany i będzie żyć :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”