Ogródek AGNESS
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Dawno u ciebie byłam Aguś
A tu tyle piękności.Liliowce śliczne .kilka odmian widzę i ja mam.
Tylko w mniejszej ilości kwitły niz twoje
Lilie,, cudnie, i takiej dużej ilości.Tylko pozazdrościć takich widoków i takich zapachów unoszących się w twoim pięknym ogrodzie
A tu tyle piękności.Liliowce śliczne .kilka odmian widzę i ja mam.
Tylko w mniejszej ilości kwitły niz twoje
Lilie,, cudnie, i takiej dużej ilości.Tylko pozazdrościć takich widoków i takich zapachów unoszących się w twoim pięknym ogrodzie
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Witaj Aga, upał jak wszędzie, ale u Ciebie go nie widać. Mnie mimo czasu jakoś niechęć komputerowa dopadła, , nic nie cieszy. Ale mam nadzieję kiedyś przejdzie. Pozdrowionka.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Płomyki ścinasz do ziemi czy tylko kwiaty, by zakwitły ponownie?
Piękne takie duże kępy liliowców!
Wczoraj wróciłem z Lubelszczyzny. Piękne widoki!
Piękne takie duże kępy liliowców!
Wczoraj wróciłem z Lubelszczyzny. Piękne widoki!
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękny ogród. Też tak chcę .
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu to bieganie z nożyczkami i odcinanie darni od rabat spowodowało, że baaaardzo pragnęłam tych obrzeży Teraz bardzo się z nich cieszę, naprawdę pracy jest dużo mniej
Susza jest niesamowita, roślinki trzymają się tylko dzięki podlewaniu, bo gdyby nie to byłoby naprawdę kiepsko...
Asiu muszę przyznać, że zachwycona jestem liliowcami, rozrosły się niesamowicie, i bardzo bujnie kwitną
Aniu i lilie i liliowce niesamowicie okazałe były w tym roku. Susza i niesamowite upały powodują, że wszystko szybciej przekwita. Już ostatnie odmiany zostały, większość już wycięta. Zapachy faktycznie były niesamowite, cała okolica uperfumowana Teraz rolę pachnideł przejęły floksy, których pełno jest w całym ogrodzie
Iguś mam nadzieję, że to tylko króciutki spadek nastroju. Czasami są takie chwile, a dodatkowo niesamowity upał męczy i powoduje, że człowiek nie ma siły, ani ochoty na nic... Kochana przyjeżdżaj do mnie
Jacku tylko kwiaty , dzięki temu bardzo długo kwitną Mam nadzieję, że i w tym roku tak będzie, mimo suszy i upałów.
Liliowce faktycznie , bardzo się rozrosły, cieszy mnie to niesamowicie
Gdzie byłeś na Lubelszczyźnie?
Marto bardzo dziękuję Jestem pewna, że Twój ogród będzie jeszcze piękniejszy
Zapraszam na spacerek, fotki sprzed tygodnia
Susza jest niesamowita, roślinki trzymają się tylko dzięki podlewaniu, bo gdyby nie to byłoby naprawdę kiepsko...
Asiu muszę przyznać, że zachwycona jestem liliowcami, rozrosły się niesamowicie, i bardzo bujnie kwitną
Aniu i lilie i liliowce niesamowicie okazałe były w tym roku. Susza i niesamowite upały powodują, że wszystko szybciej przekwita. Już ostatnie odmiany zostały, większość już wycięta. Zapachy faktycznie były niesamowite, cała okolica uperfumowana Teraz rolę pachnideł przejęły floksy, których pełno jest w całym ogrodzie
Iguś mam nadzieję, że to tylko króciutki spadek nastroju. Czasami są takie chwile, a dodatkowo niesamowity upał męczy i powoduje, że człowiek nie ma siły, ani ochoty na nic... Kochana przyjeżdżaj do mnie
Jacku tylko kwiaty , dzięki temu bardzo długo kwitną Mam nadzieję, że i w tym roku tak będzie, mimo suszy i upałów.
Liliowce faktycznie , bardzo się rozrosły, cieszy mnie to niesamowicie
Gdzie byłeś na Lubelszczyźnie?
Marto bardzo dziękuję Jestem pewna, że Twój ogród będzie jeszcze piękniejszy
Zapraszam na spacerek, fotki sprzed tygodnia
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Podaj proszę nazwę lilii
Przepiękna "plama"
Pozdrawiam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Agnieszko, wspaniałe, ożywcze widoki. Są jak chłodny napój w czasie spiekoty.
Z zazdrością spoglądam na kępy twoich liliowców. Mają niesamowicie dużo pędów. Powiedz mi kochana, czy ty swoje liliowce nawozisz? Na przykład w tym sezonie. Dałaś im coś extra do jedzenia? Kiedy? Ile razy? W czym tkwi tajemnica takich kwitnień?
Może w obfitym podlewaniu? Po prostu napatrzyć się nie mogę na te kępiszcza
Z zazdrością spoglądam na kępy twoich liliowców. Mają niesamowicie dużo pędów. Powiedz mi kochana, czy ty swoje liliowce nawozisz? Na przykład w tym sezonie. Dałaś im coś extra do jedzenia? Kiedy? Ile razy? W czym tkwi tajemnica takich kwitnień?
Może w obfitym podlewaniu? Po prostu napatrzyć się nie mogę na te kępiszcza
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Asiu lilia to OT Conca d'or, jest ogromna. Bardzo wysoka, z wielkimi , pięknymi kwiatami i obłędnym zapachem
Wandziu liliowce w tym sezonie faktycznie przeszły wszelkie wyobrażenie, były niesamowicie ukwiecone, jak wielkie kolorowe bukiety, nie mogłam się nimi nacieszyć. Teraz już większość przekwitła, pozostało tylko kilka ukwieconych krzaczków.
Kochana, ja kwiatów praktycznie nie nawożę wcale, jedynie stosuję mulczowanie skoszoną trawą i korą, to się rozkłada i zamienia w zdrowe jedzonko dla krzaczków A do tego nie pozwala szybko odparować wodzie i trzyma wilgoć .
Wandziu liliowce w tym sezonie faktycznie przeszły wszelkie wyobrażenie, były niesamowicie ukwiecone, jak wielkie kolorowe bukiety, nie mogłam się nimi nacieszyć. Teraz już większość przekwitła, pozostało tylko kilka ukwieconych krzaczków.
Kochana, ja kwiatów praktycznie nie nawożę wcale, jedynie stosuję mulczowanie skoszoną trawą i korą, to się rozkłada i zamienia w zdrowe jedzonko dla krzaczków A do tego nie pozwala szybko odparować wodzie i trzyma wilgoć .
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Agnieszko! no moja kochana dawno nie byłam u Ciebie ale Twój ogródek bije rekordy ...tak pięknie kwitną liliowce a i jaka zieleń ,Jestem ciekawa ile to litrów wody wylewasz na ogródek a może masz nawodnienie . U mnie mimo podlewania pada wszystko ,a przecież jesteśmy w tej samej strefie.
Ślicznie naprawdę ślicznie.
Ślicznie naprawdę ślicznie.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Bajeczne kępy lilii i liliowców! Zazdroszcze takiej ilości lilii! Moje niechętnie się rozrastają. Pewnie dlatego, że rosną w kiepskim miejscu
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Aga liliowce to też jedne z moich ulubienic, warto je mieć, niestety raczej w tym roku się nie zobaczymy. Trudno, może za rok.
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
W opisach upraw lilii piszą,że po ok 3 latach należy je przesadzać,zmieniac im miejsce-jak jest u Ciebie?
Dziękuję za nazwe lilii