Witam całą brać (i siostry) ogrodniczą [TU WITAMY SIĘ] cz.11
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam całą brać (i siostry) ogrodniczą [TU WITAMY SIĘ] cz.11
Anito dobrze trafiłaś, zapraszamy, dziel się swoimi doświadczeniami, pokaz swój ogródek
Bardzo serdecznie witam Wszystkich forumowiczów.
Trafiłam do banku ogrodniczych wiadomości, wiedzy i praktyki - bo ta do mnie najwięcej przemawia.
Wiem , że dużo skorzystam z Waszych doświadczeń dlatego cieszę się bardzo.
Trafiłam do banku ogrodniczych wiadomości, wiedzy i praktyki - bo ta do mnie najwięcej przemawia.
Wiem , że dużo skorzystam z Waszych doświadczeń dlatego cieszę się bardzo.
Witam,
Mam na imię Katarzyna, i pochodzę z woj mazowieckiego. Od roku mieszkam z rodzinką(2+3) w nowym domu na działce 1000m2. Ziemi do ogarnięcia mamy sporo dlatego czytam Was już od pewnego czasu. Plany na ogród wstępnie: piękny trawnik, żywopłot z wiązu turkeistanu, do tego lawenda i trawy ozdobne. A "wisienką na torcie" jest nasza młoda czereśnia, która rośnie zasłaniając mi betonowy słup który stoi na działce.
Pozdrawiam
Mam na imię Katarzyna, i pochodzę z woj mazowieckiego. Od roku mieszkam z rodzinką(2+3) w nowym domu na działce 1000m2. Ziemi do ogarnięcia mamy sporo dlatego czytam Was już od pewnego czasu. Plany na ogród wstępnie: piękny trawnik, żywopłot z wiązu turkeistanu, do tego lawenda i trawy ozdobne. A "wisienką na torcie" jest nasza młoda czereśnia, która rośnie zasłaniając mi betonowy słup który stoi na działce.
Pozdrawiam
- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Serdecznie witamy nowych forumowiczów!
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- Sasannka
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 1 sie 2019, o 08:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry
Od zawsze do życia potrzebowałam dużo zieleni, ale szał na własne roślin ogarnął mnie dość niedawno (wcześniej czasu brakowało). Na razie rezultatem jest całe mieszkanie w roślinach (blisko 100 doniczek), ale zaczęłam wchodzić na balkon (mam dwa, jeden już cały obsadzony!) i powoli myślę o zagospodarowaniu działki
Pozdrawiam!
Od zawsze do życia potrzebowałam dużo zieleni, ale szał na własne roślin ogarnął mnie dość niedawno (wcześniej czasu brakowało). Na razie rezultatem jest całe mieszkanie w roślinach (blisko 100 doniczek), ale zaczęłam wchodzić na balkon (mam dwa, jeden już cały obsadzony!) i powoli myślę o zagospodarowaniu działki
Pozdrawiam!
-
- 10p - Początkujący
- Od: 11 sie 2019, o 10:37
Dzień dobry, mam na imię Beata, mieszkam w Dąbrowie Górniczej, a pod Ogrodzieńcem mam małą działkę rekreacyjną, gdzie spędzam weekendy. Forum czytam już od jakiegoś czasu i korzystam z jego cennych porad. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witamy serdecznie nowych członków naszej społeczności forumowej.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Mam na imię Ania i w tym roku zakupiłam dom z "trudnym" ogrodem. Mam pełno gruzu, beton zamiast trawy i bardzo nierówny, okresowo dość mokry teren. Wierzę, że jakoś odczaruję tę ziemię, tylko brakuje mi wiedzy ogrodniczej!
Mam na imię Ania i w tym roku zakupiłam dom z "trudnym" ogrodem. Mam pełno gruzu, beton zamiast trawy i bardzo nierówny, okresowo dość mokry teren. Wierzę, że jakoś odczaruję tę ziemię, tylko brakuje mi wiedzy ogrodniczej!
Dzień dobry jestem pod wrażeniem waszej wiedzy ogrodniczej i znajomości roślin! Mam nadzieję, że po dłuższym czasie nawet ja przyswoję podstawowe informacje, bo póki co wszystko sprawdzam..
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Aniu i Ewciu witamy, forumowicze to kopalnia wiedzy i chętnie podpowiadają, doradzają, towarzystwo
do którego idealnie trafiłyście, pokazujcie swoje ogródki
do którego idealnie trafiłyście, pokazujcie swoje ogródki
- Malwa76
- 10p - Początkujący
- Od: 11 wrz 2019, o 19:38
Dzień dobry!
witam wszystkich Forumowiczów
mam na imię Helena i mały przydomowy ogródek na którym uprawiam trochę warzyw,mam również ulubione kwiaty,jak i drzewa owocowe-ponieważ mieszkam w okolicy ,gdzie ziemia jest słabo urodzajna(skalista)wobec czego zapewne będę często korzystała z porad na forum-pozdrawiam
witam wszystkich Forumowiczów
mam na imię Helena i mały przydomowy ogródek na którym uprawiam trochę warzyw,mam również ulubione kwiaty,jak i drzewa owocowe-ponieważ mieszkam w okolicy ,gdzie ziemia jest słabo urodzajna(skalista)wobec czego zapewne będę często korzystała z porad na forum-pozdrawiam
Piękne jest to, co podoba się całkiem bezinteresownie... Immanuel Kant
Dzień dobry,
Witam wszystkich Forumowiczów.
Mam działkę w Rodzinnym ogrodzie działkowym.
nowalij
Witam wszystkich Forumowiczów.
Mam działkę w Rodzinnym ogrodzie działkowym.
nowalij
Dzień dobry
Co prawda nie mam działki ani ogrodu, ale bardzo chętnie podczytuję tego typu fora (może kiedyś się dorobię własnego kawałka ziemi?), zwłaszcza te dotyczące starych odmian drzew i krzewów owocowych.
Ponadto hoduję trochę zielska na parapetach (z ograniczeniami ze względu na koty) ze szczególnym uwzględnieniem storczyków ćmówek - hybrydy marketowe i fiołków afrykańskich (też raczej marketowe).
Co prawda nie mam działki ani ogrodu, ale bardzo chętnie podczytuję tego typu fora (może kiedyś się dorobię własnego kawałka ziemi?), zwłaszcza te dotyczące starych odmian drzew i krzewów owocowych.
Ponadto hoduję trochę zielska na parapetach (z ograniczeniami ze względu na koty) ze szczególnym uwzględnieniem storczyków ćmówek - hybrydy marketowe i fiołków afrykańskich (też raczej marketowe).