Budleja Dawida - omżyn (Buddleja davidii)
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Budleja
Fascination
Black Knight
Foty nie oddaja koloru - zachodzace slonce ale Fascination jest rozowo-fioletowa a Black Knight ciemno fioletowa, z niebieskim odcieniem. Fascination jest moja faworytka kolorystyczna, widac ja z daleka, jest bardziej neonowa - Black Knight jest bardziej matowy.
Teraz czekam na biala i rozowa.
Black Knight
Foty nie oddaja koloru - zachodzace slonce ale Fascination jest rozowo-fioletowa a Black Knight ciemno fioletowa, z niebieskim odcieniem. Fascination jest moja faworytka kolorystyczna, widac ja z daleka, jest bardziej neonowa - Black Knight jest bardziej matowy.
Teraz czekam na biala i rozowa.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj chyba zachoruję na taką skrętolistną
Moja budleja zaczęła chorować w ogródku pod balkonem mam mrówki może to jest przyczyna.Do połowy krzaka liście zasychają i żółkną liście.Może Wy wiecie co to może być. Bardzo brzydko wygląda.
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja 'White Profusion' ma coraz większe pąki
Czekam aż otworzą się pierwsze kwiaty
Czekam aż otworzą się pierwsze kwiaty
Połowa jednej budlei została złamana przez deszcze bleee
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
-
- 50p
- Od: 25 paź 2009, o 19:27
Witam. Posadziłam wiosną b.r. blisko siebie trzy budleje Bleck King,White i Pink.Pięknie wszystkie zakwitły. Mam pytanie,czy za jakiś czas może dojść do dominacji jakiegoś koloru?Jule pisze:Dla mnie, nie bylo by to takie zle jakby Pink kwitla pozniej i White też. Mam cztery rozne ale info na szyldzikach pokazuje, ze wszystkie kwitnal w tym samym okresie. Tylko ze Fascination już zawiazala kwiaty (foto wyzej) i Bleck King też - Pink i White jeszcze nic ale Pink mam posadzona przy Fascination a White razem z Bleck King ... czyli kwitly by roznie a co za tym idzie, kwiaty miala bym dosc dlugo w jednym miejscu
Nie a tak przy okazji zwracam uwagę nie bleck king a black knight king to król knight to rycerz
-
- 50p
- Od: 25 paź 2009, o 19:27
Dzięki Adrian. Przyznaję się,że bezmyślnie ściągnęłam z postu poprzedniego. Pozdrawiam.Adrian89 pisze:Nie a tak przy okazji zwracam uwagę nie bleck king a black knight king to król knight to rycerz
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Swieta prawda, pomylka przez roztargnienie albo to sie starosc nazywa albo czarny krol chodzi za mna.
To zeby poprawic Black Knight i White Profusion.
U mnie Fascination zakwitla pierwsza, pozniej Black Knight, Pink Delight a teraz rozkwita Biala.
To zeby poprawic Black Knight i White Profusion.
U mnie Fascination zakwitla pierwsza, pozniej Black Knight, Pink Delight a teraz rozkwita Biala.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Budleja Dawida 'White Profusion'