Moje Arboretum cz.8
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Arboretum cz.8
Karolinko piękna już u Ciebie wiosna i zakupy porobione . moja rutewka też jeszcze nic nie wypuściła , piwonie pierwsze już niedługo , magnolie też zaczynają kwitnienie robi się pięknie
- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Coraz więcej kwitnień i piękniej tym samym masz na działce.
Stellata chyba jest z tych chętnych do kwitnienia?
Stellata chyba jest z tych chętnych do kwitnienia?
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta biała magnolia jest rzeczywiście powalająca.Napisz pełną nazwę,jeżeli masz,żeby było wiadomo czego szukać w szkółkach;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miriam ta magnolia to prowdopodobnie loebneri MERRIELL , naprawdę warto, bo wcześnie kwitnie na nagich gałęziach , cudne kwiaty i raczej bezproblemowa kupiłam w KROTONIE
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Karociu szaleństwo zakupowe trwa.
U mnie biała magnolia już przekwita. Szkoda,bo szybko przekwitła. A glicynia przycięta.
U mnie biała magnolia już przekwita. Szkoda,bo szybko przekwitła. A glicynia przycięta.
Ueee, od szutniczka zamawiałaś, takim to dobrze Ile ja tam bym kupił...
Na pierwszej focie wiśnia japońska? No też zazdraszczam, mocno
Na pierwszej focie wiśnia japońska? No też zazdraszczam, mocno
- karolacha
Tak Tulap , to wiśnia japońska , no i zamawiałam u Szutniczka
-- 16 kwi 2018, o 09:45 --
Alu u mnie też pierwsza kwitnąca magnolia przekwita, MERRIELL, zwłaszcza ,ze dzisiaj pada deszcz, to osypie. Ale deszcze b. cieszy, wszystko będzie rosło
-- 16 kwi 2018, o 09:45 --
Alu u mnie też pierwsza kwitnąca magnolia przekwita, MERRIELL, zwłaszcza ,ze dzisiaj pada deszcz, to osypie. Ale deszcze b. cieszy, wszystko będzie rosło
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Karolka ładnie te magnolie po kolei się otwierają, a też masz ich sporo Mi się też podoba Genie, ale cena mi się nie podoba... No i ciekawe, jak kwitnie tak naprawdę...Za to black tulip jak widziałam na żywo, to zdjęcia na aukcjach są mocno podkolorowane Tez ładny, ale jak ktoś czeka na takie megaciemne bordo, to się rozczaruje!
Karolka szukałam opisu drzewka warzywnego, kupiłam je wczoraj jakoś tak przy okazji innych zakupów i dopiero potem szukałam o nim coś więcej i wyskoczył mi Twój wątek- jak jesteś z tego drzewka zadowolona? Ładnie rośnie i próbowałaś skubnąć mu te młode listki?
Karolka szukałam opisu drzewka warzywnego, kupiłam je wczoraj jakoś tak przy okazji innych zakupów i dopiero potem szukałam o nim coś więcej i wyskoczył mi Twój wątek- jak jesteś z tego drzewka zadowolona? Ładnie rośnie i próbowałaś skubnąć mu te młode listki?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- karolacha
Wczorajsze zdjecia i zaglądam do Was. U mnie pada deszcz, to super sprawa. W sobotę tak sie napodlewałam konewką ,że się ruszyć n ie mogłam . Myślałam ,ze na rozwijanie węza za wcześnie , że tylko parę krzaczków podleję , ale wyszło z 50 konewek No, dzisiaj deszczyk podlewa a potem to juz rozwinę weża. Wczoraj było ładnie to zdjęcia zrobiłam bo dzisiaj pada to już by nie wyszły, są klapnięte
kupiłam sobie solidną , drewnianą peergolę, bo te puste, metalowe rurki połamały mi sie w ub. r. Obecnie stoi na tarasie i Stasiu maluje. Na nią akurat zarobiłam . Wygrałam rozgrywki warcabowe wśród seniorów i mogłam kupić coś na rachunek za 100 zł, to akurat za tyle w Auchan kupiłam pergolę. A drugą ( trochę inną ) kupił mi Stasiu
kupiłam sobie solidną , drewnianą peergolę, bo te puste, metalowe rurki połamały mi sie w ub. r. Obecnie stoi na tarasie i Stasiu maluje. Na nią akurat zarobiłam . Wygrałam rozgrywki warcabowe wśród seniorów i mogłam kupić coś na rachunek za 100 zł, to akurat za tyle w Auchan kupiłam pergolę. A drugą ( trochę inną ) kupił mi Stasiu
- karolacha
Aguss magnolii mam chyba 16 -cie . Różne kolory Powoli i stopniowo rozwijają się od marca do czerwca To najpiękniej kwitnące drzewo
Mam oczywiście Genie i Black Tulip , ich kolory oczywiście nie są wcale taki9e czarne, to jeszcze zależy w jakich warunkach rosną, jak swobodnie i w rozproszonym słońcu to piękniej kwitną. U mnie niestety akurat obie rosną w złych warunkach , tzn ściśnięte, raczej w cieniu. Dlatego są marne, ale boje się przesadzać bo one tego nie lubią.
Czy drzewko warzywne to Cedrówka ? Kupiłam je dla różowych liści. Na zdjęciu wygląda to pięknie, ale wcale nie są takie różowe, wcale. Może jak będzie starsze? nie skubałam listków Rośnie b. dobrze , jak szalone, jest już b. wysoooookie
Mam oczywiście Genie i Black Tulip , ich kolory oczywiście nie są wcale taki9e czarne, to jeszcze zależy w jakich warunkach rosną, jak swobodnie i w rozproszonym słońcu to piękniej kwitną. U mnie niestety akurat obie rosną w złych warunkach , tzn ściśnięte, raczej w cieniu. Dlatego są marne, ale boje się przesadzać bo one tego nie lubią.
Czy drzewko warzywne to Cedrówka ? Kupiłam je dla różowych liści. Na zdjęciu wygląda to pięknie, ale wcale nie są takie różowe, wcale. Może jak będzie starsze? nie skubałam listków Rośnie b. dobrze , jak szalone, jest już b. wysoooookie
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Ja je kupiłam, bo mnie skusił opis o jadalnych cebulowych listkach Pan miał zdjęcie sadzonki, nie była różowa, widać to inna odmiana. No to jak przyjedzie to spróbuję To ja Ci dam znać, czy dobre w smaku
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Karolcia masz juz kolorowo na wysokościach .U mnie na razie tylko na nizinach zrobiło się kolorowo .Brawo wygranej i oczywiście pergola za FRI .15 magnoliii jestem pod wrażeniem a chyba juz przebierasz nogami czekając na kwitnienie Gizelki ja również czekam niecierpliwością