Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.3
-
- 200p
- Od: 11 lip 2014, o 12:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz.10
Wysiałem dzisiaj trochę nasion pak choi. Pierwszy raz próbuję i chyba nie miałbym cierpliwości czekać do lipca. Reszta nasion pójdzie w terminie z opakowania.
Mam tę moc - Sylwek
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja wystartowałem z burakiem Opolskim. Dosiałem salaty w foliaku, brukselkę, kalafior i kalarepę symbolicznie dla próby. Kapustne niestety mi nie wychodzą. Na zimę zostawiłem jednak 1 sztukę brukselki i gdyby nie sarny kapustki zbierałbym przynajmniej do ostatnich mrozów.
Polska moją Ojczyzną. Andrzej
- Black Rose
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Wczoraj do gruntu poszedł bób, groszek, marchew, cebula, rzodkiewka, zabrakło czasu na resztę, ale to na raty w tym tygodniu.
Zastanawiam się, czy nie za wcześnie na szczaw i buraka liściowego? Co prawda temperatury zupełnie letnie w dzień (+24 do +26), ale w nocy różnie bywa.
Zastanawiam się, czy nie za wcześnie na szczaw i buraka liściowego? Co prawda temperatury zupełnie letnie w dzień (+24 do +26), ale w nocy różnie bywa.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Ja buraka liściowego wysieję pewnie w tym tygodniu. Ma być ciepło.
Iza
- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakoś nie mogę rozsmakować się w buraku liściowym, a mam nasionka z ubiegłego sezonu i to kilku odmian a raczej kolorów - bo w smaku wydają mi się jednakową boćwiną Jako dodatek do sałat smak mi nie pasuje, a botwinkę też wolę z młodych buraczków i ich liści. Ale skoro mam, to parę sztuk dla urozmaicenia upraw wysieję
Pozdrawiam Eugenia
-
- 500p
- Od: 10 kwie 2014, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy są jakieś odmiany wczesnej cebuli?
Chciałem teraz wsiać ale wszystkie, które oglądałem w ogrodniczym były późne z terminem siania koniec kwietnia - połowa maja.
Chciałem teraz wsiać ale wszystkie, które oglądałem w ogrodniczym były późne z terminem siania koniec kwietnia - połowa maja.
Pozdrawiam Krzysiek
- Milcia120
- 500p
- Od: 1 lut 2014, o 12:18
Martwi mnie mój bób i groszek siany w połowie marca do tej pory nie wychodzi z ziemi nasiona były dwa lata po terminie. Mam świeże i zastanawiam się czy nie wysiać ponownie.
Pogrzeb na grządce i sprawdź czy nie ma tam kiełków. Ja też miałam dosiewać ale okazało się, że groszki wschodzą.
Ja swój groszek wysiałam 13.03 ,też martwiłam się ,że nic z niego nie będzie bo były te przymrozki ale teraz po tych ciepłych dniach i po mocnym podlewaniu wszystkie pięknie wystawiły głowy z ziemi.
- rosliny
- 200p
- Od: 11 sty 2015, o 14:35
Marchewka, pietruszka, cebula, szpinak, buraki, rzodkiewki, groszek - posiane czosnek pięknie wypuścił kiełki sałata za moment pójdzie do gruntu
Pozdrawiam Danuśka
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Bardzo ładnie wygląda grządka z ta korą
Ja wysiałam dziś cząber, buraka liściowego, sałatę lodową, wrzuciłam do gruntu rozsadę szpinaku i rozsadziłam szczypior. Jak na dzień liściowy przystało
Ja wysiałam dziś cząber, buraka liściowego, sałatę lodową, wrzuciłam do gruntu rozsadę szpinaku i rozsadziłam szczypior. Jak na dzień liściowy przystało
Iza
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Ja tez dziś głównie liściowe siałam i sadziłam, ale to jakoś tak przypadkiem wyszło- wczoraj nie mogłam, jutro ma być upalnie, a rośliny chcą do ziemi! ;)
Więc posiałam sałaty od Amanitki, bazylię, musztardowca i rukolę wąskolistną.
Siane niedawno groszek, marchew, pietruszka, pasternak- dosłownie wyskoczyły z ziemi jak na sprężynce, nie pamiętam takiej pogody na początku kwietnia
Pasternak
I marchewa między rzodkiewkami:
Sałaty i resztę siałam wprost do ziemi, w takie ciepło nie opłaca się robić rozsady. Pewnie skiełkowały, nim się od nich odwróciłam
Więc posiałam sałaty od Amanitki, bazylię, musztardowca i rukolę wąskolistną.
Siane niedawno groszek, marchew, pietruszka, pasternak- dosłownie wyskoczyły z ziemi jak na sprężynce, nie pamiętam takiej pogody na początku kwietnia
Pasternak
I marchewa między rzodkiewkami:
Sałaty i resztę siałam wprost do ziemi, w takie ciepło nie opłaca się robić rozsady. Pewnie skiełkowały, nim się od nich odwróciłam
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka