Moja działka ROD-odskocznia od życia codziennego

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działka ROD-odskocznia od życia codziennego

Post »

Ojj ja już czekam na wiosnę ! Roślinki też ! Zwłaszcza powojniki a w szczególności "Lech Kaczyński" ma największe pączki co mnie jednak martwi...
Obrazek

Wczoraj przyszedł obelisk który zamówiłem pod inny powojnik "Sunset" bo aktualnie rośnie przy byle jakim kawałku drutu a z takim wyglądem i pięknymi kwiatami zdecydowanie zasługuje na coś lepszego ! Na wiosnę chyba sobie odłożę gałązkę do ukorzenienia i posadzę przy pergoli nad wejściem !

Obrazek
Tu.ja z cebulowymi to też u mnie trochę śmiesznie bo nie wszystkie wychodzą, wręcz przeciwnie, uważam że baaardzo mała ilość póki co się pokazuje, prymulek u mnie nie ma chociaż mam zamiar kupić niedługo i posadzić. Sąsiedzi płot postawili ale zorientowałem się że chyba też i oni wyrwali krzak borówki posadzony w zeszłym roku przy tym właśnie płocie... Także nie wiem jak nam się nasze sąsiedztwo ułoży....
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Qurcze powojniki już tak się budzą ;:oj , aż muszę sprawdzić u siebie, bo to by znaczyło, że trzeba co niektóre przyciąc ;:108
Ha-Ah
200p
200p
Od: 19 lip 2019, o 19:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Seba.
Siejesz już jakieś warzywka na rozsadę typu pomidorki czy paprykę? Jeśli tak to co wybrałeś na ten rok?
Hanna
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p

Post »

Hej hej wszystkim ! Wczoraj byłem na szybkich zakupach w biedronce i wpadły mi w ręce 2 palmy daktylowca kanaryjskiego po 19.90/szt
I tak miałem w planach kupić więc oczywiście załadowałem do koszyka, ostatnio takie same były w Auchanie po 45 zł więc to byłby grzech żeby sobie odmówić takiego zakupu ! ;:306

Obrazek

A to jest cytryna skierniewicka którą ostatnio udało mi się kupić w B1
Obrazek
Postanowiłem że w tym roku liczba egzotycznych roślin na mojej działce wzrośnie do 10, póki co mam 7 roślin więc jeszcze 3 mogę sobię sprawić, ktoś ma coś ciekawego do polecenia? (oczywiście jako egzotycznych nie wliczam bambusów które planuję na ten rok jeszcze)

Iwona ja swoje chyba podetnę jakoś w połowie lub pod koniec lutego, jednak wydaje mi się że jakoś tak strasznie wcześnie jest...

Hanna Ja mam pewne problemy z robieniem rozsady, zawsze mi ziemia pleśnieje i nie wiem dlaczego, wietrzę pokój, podlewam oszczędnie itd ale to nic nie daje więc za bardzo w tym roku nie mam zamiaru robić rozsady w domu. Póki co mam wysianą sałatę lollo biondę i lollo rossę no i goździki ogrodowe, zobaczymy co z tego wyjdzie bo ziemia już spleśniała. Wszystkie warzywa kupię gotowe z rozsady w szkole rolniczej bo oni tam co roku sprzedają. Wszystko jest fajne jakościowo, zgodne z opisami i w bardzo przystępnych cenach ;:333
Obrazek

Założyłem dzisiaj kolejny wątek, tym razem kulinarny. Zapraszam wszystkich do niego !
W kuchni z Sebą
Ha-Ah
200p
200p

Post »

Ja w szkole rolniczej tez lubię robić zakupy rozsady. Zawsze jestem zadowolona.
Hanna
Ha-Ah
200p
200p

Post »

Spróbuj użyć innego podłoża
Hanna
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p

Post »

No właśnie to już kolejne podłoże z którym dzieje się tak samo... testowałem już kilka firm i wszystkie pleśnieją....
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Ja używam podłoża do wysiewów Kronen i jestem z niego bardzo zadowolona.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p

Post »

Hmm, to może poszukam gdzieś u siebie w ogrodniczych i też przetestuje ;:131
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Seba a może jest za zimno na parapecie i dlatego pleśnieje ? Kolejną przyczyną może być zbyt wysoka wilgotność powietrza .
Będziemy porównywać daktylowce kanaryjskie bo tak się składa, że dzięki Tobie dowiedziałem się że są w Biedronce i kupiłem 3 sztuki :D
Polecam uszczknąć kwiaty cytrynie bo owoce ją tylko osłabią. Roślina jest za mała na wydanie owoców .
Awatar użytkownika
max1232
500p
500p

Post »

Hmmm, za zimno raczej nie jest bo ja jestem z tych ciepłolubnych i u mnie zawsze jest gorąco :;230 no może poza wietrzeniem ale to też ok 20 stopni jest w pokoju... może to ta wilgotność, ale spróbuję jeszcze z innym podłożem. Cieszę się bardzo ! Oby nam ładnie rosły ! ;:304 Mam zamiar je usunąć ale dopiero jak zakwitnął... uwielbiam ten zapach kwitnących cytrusów i tylko dla niego trzymam te kwiaty ;:224 Ale owoców na bank nie pozwolę zawiązać, za mały krzaczek jest ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A czy pojemniki mają dziurki od spodu?, czy mają odpływ wody?, weź większe siewki do nowego podłoża przesadź, nie podlewaj za mocno bo za chwilę wszystko Ci padnie.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Saba widzę że u Ciebie tez wszystko zaczyna rosnąć głupi ten czas i pogoda oby nie zaszkodziło to naszym roslinką. Tak na marginesie tez kupuje ziemię z kronena dla mnie super. Pozdrawiam życzę słoneczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”