Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.10
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Dynia - wszystko o odmianach i uprawie cz.10
Ja też kilka dni temu wysiałam na próbę dynię Crown Prince . Wczoraj wzeszła , na wszelki wypadek przykryłam ją
kapturkiem by jej ślimaki nie zjadły .
kapturkiem by jej ślimaki nie zjadły .
- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Wspaniałą pogodę mam ostatnio i dynie zawiązuję owoce jak szalone. Najwięcej mają Vegetable Spaghetti, w gąszczu trudno policzyć ile przypada na jeden krzaczek. Vanity mają po 2-3, tylko piżmowe się ociągają ale to późne odmiany więc mają jeszcze czas.
-
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 11:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W tym roku mam tylko Uchiki Kuri w liczbie trzech roślin. Dwie zawiązują raczej kiepsko, po jednej dyńce, a trzecia bardzo ładnie. I z nią właśnie mam problem. To najwidoczniej jakiś mutant bo po zapyleniu nie odpadają jej słupki. Pęcznieją tylko i rosną z całym owocem. Nie widziałem czegoś takiego nigdy wcześniej. Mieliście kiedyś coś podobnego? Jak to może wpłynąć na przechowywanie? Zapowiada się, że to z niej właśnie będzie główny zbiór. Niżej wklejam zdjęcia największej dyni, już wielkości sporego dojrzałego owocu, a wciąż rośnie.
Miewałam takie owoce, najwięcej z odmiany Lakota, w niczym to nie przeszkadza. Słupek z czasem zaschnie i można go odłamać albo sam odpadnie przy zbiorze.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Aria , u Ciebie Vanity jest krzaczasta? Moja wędruje po całym kompostowniku , polazła na grządkę z borówką, pilnuję żeby nie przepełzła przez płot do sąsiadki Jakoś ją steruję ,mam nadzieję ,że zapanuję nad nią. Jak na razie ma jedną ,sporą dynie
U mnie nie jest krzaczasta, miałam nadzieję bo tak rosła początkowo, ale potem zaczęła wypuszczać boczne pędy. W sierpniu planuję zebrać pierwsze owoce, bo zawiązuje ich bardzo dużo.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
A ja u swojej Vanity widzę tylko jedną dynie
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
U mnie halloweenowe też w większości zawiązały tylko po jednej dyni mimo iż w opisie napisane, że wiążą po 2-3owoce.
Pewnie to skutek suszy podczas kwitnienia.