Moj zielony wątek - kwiato_maniaczka

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

chyba da się ale nie wiem dokładnie jak on musi miec specjalne warunki, światło , ciepło, musi być w specjalnym orchidarium( nie wiem czy nie popełniłam błędu).
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O rety...to już nie dla mnie.Domyślam się że trzeba by spełnić warunki wręcz laboratoryjne. Biorę się więc za coś łatwiejszego..... :roll: :roll:
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Zeniu i Asiu
storczyka można rozmnożyć ale tylko wtedy jak ma boczne przyrosty,albo jak juz kupicie kilka sadzoneczek w jednej doniczce.Wtedy trzeba je rozdzielić.Poproszę siostrę żeby wam opisała jak to sie robi .Ona jest w tym specjalistką.Jak idzie kupić storczyka to wybiera tylko takie które mają kilka szczepek w doniczce.Jeden raz urosła jej na pędzie kwiatowym szczepka.Nie wiem czy prawidłowo nazywam te przyrosty. Storczykowcy lepiej się na tym znaja.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No proszę....jak to przy okazji można się czegoś dowiedzieć. Ja kupując storczyka ani bym nie zwróciła uwagi na przyrosty...teraz w razie kupna tylko na to będę zwracać uwagę. :shock: :shock:
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Zeniu
Zależy jaki storczyk chcesz rozmnożyc. Storczyki wypuszczają kieiki , które gdy mają już spore korzonki można oderwac od storczyka i posadzic do oddzielnej doniczki . Napisz jakiego masz storczyki - zamieśc zdjęcie to dokładniej Ci napiszę .
Pozdrawiam
Bogumiła
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu.......ale mnie zażyłaś. Aż mi wstyd.......ale co tam. Nie mam żadnego.Zawsze się ich bałam tz czy potrafię je hodować. Podobają mi się bardzo..jedne z piękniejszych kwiatów. Dlatego na razie zbieram informację na ich temat..jak już trochę o nich będę wiedziała to może zdecyduję się na zakup. Są dość drogie i zawsze boję się że wydam pieniądze i zaraz go zmarnuję. Jak długo potrafi kwitnąć taki storczyk?...i czy może stać na stole czy raczej blisko okna?. Pozdrawiam. :?: :?:
kwiato_maniaczka
1000p
1000p

Post »

musi stać raczej blisko okna ja mam storczyka i kwitnie mi juz od poczatku czerwca:) i nie zanosi się aby miał przekwitnąć:)
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Zeniu
storczyki można kupic dosyc tanio w OBI gdy zaczynają przekwitac . Ja kupiłam kiedyś za 10,- zł jeszcze kwitnącego phalenopsisa . Nieraz można kupic nawet za 30% ceny , tak kupiłam za 7,- zł też w OBI storczyki .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś ty.Niestety u nas nie ma Obi.NaJtańszy jaki widziałam....nie kwitnący...z oklapniętymi liśćmi kosztował 10zł. Nie wiem czy by coś z tego było. Dla mnie choć się na nich nie znam...to wyglądało na masakrę. :twisted: :twisted:
kwiato_maniaczka
1000p
1000p

Post »

Roślinki od marzeny63 Dzięki marzenko!!
Obrazek Obrazek Obrazek

I wilczomlecz lśniacy, opadły mu listki, mam nadzieję ze odżyje, na spód dałam żwirek i pomieszałam z ziemia uniwersalną:
Obrazek
3wa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2007, o 11:40

Post »

To pierwsze to kawa? Śliczny ma kolorek ta szczepka taki soczysty.
Zapraszam do moich roślinek
Pozdrawiam Ewa
kwiato_maniaczka
1000p
1000p

Post »

tak to kawa:) piękna prawda? To dzięki marzence która ma wspaniałą ręke do kwiatów;)
3wa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2007, o 11:40

Post »

Tak jest przepiękna :D
A wilczomlecz na jaki kolorek będzie kwitł ? Przypomniało mi się ,że dziewczyny go tu od wariatów wyzywają ha ha :wink:
Zapraszam do moich roślinek
Pozdrawiam Ewa
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”