Ja rok temu kupiłam takie kłącza i u mnie niestety nie kwitły. Wypuściły liście i na tym koniec. Kupiłam malwę czarną, a drugą taką zwykłą czerwoną. Szczerze mówiąc, to miałam nadzieję, że malwa z kłącza zakwitnie - no bo skoro od nasionka do kwitnienia trzeba czekać aż 2 lata - to od kłącza do kwitnienia powinna być krótsza droga. No niestety. Mam nadzieję, że w tym roku zakwitną, ale już w razie czego wysiałam sobie kilka malw z nasion w czerwcu - to spodziewam się, że któraś z szanownych malw zrobi mi przyjemność i zakwitnieTomek-Warszawa pisze:Ja widziałem w sklepie do kupienia kłącza malw i mam pytanie: Czy takie malwy kupione z kłączami będą w tym roku kwitły?
Malwa (Alcea rosea)- dyskusje ogólne
Re: Malwy
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja siałam malwy to tego samego roku mi wzeszły ale rosły na pełnym słonku,co prawda nie wszystkie ale kilka tak Przynajmniej w tym roku znowu będzie kolorowo, ostatnio widziałam nawet zasuszone nasiona bo na jesień nie ścinałam
- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kiedy można wsadzić w ziemie malwy kupione z kłączami?
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
- Tomek-Warszawa
Ja w połowie kwietnia wsadziłem malwę taką w doniczce z liśćmi to zakwitła wprawdzie mało miała kwiatów ale miała. W tym roku pewnie będzie mieć sporo.
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Zainteresowanych informuję, że kłącza malw pełnych są w Biedronce
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- Tomek-Warszawa
W mojej Biedronce nie ma ale widziałem w Auchan. Jak się zrobi cieplej to kupie je i wsadzę do ziemi.
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Na pewno będziesz ale z tych nasionek kwiaty będziesz miała w przyszłym roku.Malwy sieje się maj-czerwiec,we wrześniu wysadza na miejsce stałe,zakwitną na następny rok.bozena76 pisze:Piękne kwiaty . Ja też będę posiadaczką malw kwiatów, na wiosnę nasionka wysieję dopiero.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Witam .Miałam kiedyś malwę przez 1 sezon, strasznie chorowała, potem już jej nie widziałam w moim ogrodzie i się odkochałam. W tym roku zakochałam się na nowo, chcę posiać te piekne kwiaty, ale obawiam się , czy nie będą chorowały. Czytałam że "lubią" choroby grzybowe. Czy Wam chorują?