Wszystko o... pomidorach. - 3cz.(20.01.09-29.05.09)
-
- 200p
- Od: 14 lis 2007, o 14:21
Kiedy z wierzchołka zacznie wypuszczać zdrowe liście i przyrost będzie naturalny, czyli jak u zdrowej sadzonki. Zapewne będziesz miał porównanie z innymi pomidoramiSmolkus1993 pisze:jak poznać czy jest z nimi lepiej ?
Przechłodzony pomidor (łodyga fioletowa i liście od dołu) bywa, że i po miesiącu dopiero "dochodzi do siebie" a tak to "stęka" cały czas.
pozdrawiam
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
-
- 200p
- Od: 14 lis 2007, o 14:21
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej
Kurde z tego co widzę, to moim też sie dostało - fioletowe łodygi. Mam nadzieje, że tak jak napisała gienia1230 dostały tylko "katarku" wiosennego i się jakoś pozbierają. Jednak noce jeszcze stosunkowo chłodne, będę musiał chować je do domku.
A jeżeli to jest efekt niedokarmienia? Hmmm to pytanie zostawiam do ekspertów - czy istnieje taka możliwość??
Kurde z tego co widzę, to moim też sie dostało - fioletowe łodygi. Mam nadzieje, że tak jak napisała gienia1230 dostały tylko "katarku" wiosennego i się jakoś pozbierają. Jednak noce jeszcze stosunkowo chłodne, będę musiał chować je do domku.
A jeżeli to jest efekt niedokarmienia? Hmmm to pytanie zostawiam do ekspertów - czy istnieje taka możliwość??
Ogrodnik za dyche!
-
- 50p
- Od: 27 maja 2007, o 18:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przykrywanie pomidorów plastikowymi butelkami ma je chronić przed zimnymi nocami a po ustabilizowaniu się pogody są zdejmowane. Chociaż w ubiegłym roku po ,, zimnych ogrodnikach,, nawet i butelki nie uchroniły przed zmarznięciem. Pomidory rosną więc po krótkim czasie nie zmieszczą się w butelkach - a zatem ta metoda nie wchodzi w rachubę zamiast tunelu.Miszka007 pisze:Witajcie.
Nie mogę znaleźć tego sposobu, więc pytam Was:
Otóż dziś widziałem jak na jednej z okolicznych działek pomidory są przykryte dolną częścią plastikowych, podziurkowanych butelek. Co myślicie o tej metodzie zamiast tunelu?
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23