Datura,dyskusje,prezentacje kwitnień cz.II (03-11.2008)

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Darlo - piekna jest Twoja burgmansja ale....
możesz mieć problem z jej kwitnieniem w następnym letnim sezonie jeśli nadal pozwolisz jej sie tak eksploatować.
Znowu zakwitnie Ci nie w tym czasie w jakim ,w naszych warunkach powinna czyli latem.
Sugeruję Ci drastyczne przerwanie jej[ /b] "szczytowej formy" byś mogła cieszyć sie jej kwiatami w sezonie letnim.

Lucy - masz juz oznaki przyjęcia sie badylków?
Trzymasz w wodzie czy bezpośrednio w ziemi?
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Na razie jeszcze czekam na badylki.A te które dostałam sa w wodzie i nie wiem co z nich będzie bo przebyły ciężką drogę. :?
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzisz KaRo z daturami dopiero zaczynam.Mam je dopiero pół roku-taki sobie zażyczyłm prezent na urodziny :wink:
Za tydzień już będzie po kwiatach,a ja nie mogę się na nia napatrzyć i nawąchać :wink: już nie mówiąc o swojej euforii,gdy rozkwitł pierwszy pączek-chyba każdy,kto ma datury i nie tylko- przeżywał to samo :P
Myślę,że tak późne kwitnienie było spowodowane radykalnym cięciem poprzedniego właściciela(do pół metra,teraz ma 2 m) i wcześniej szła w rozrost a nie kwitnienie.Przytnę ją nad Y i nawóz tylko do surfinii-mam nadzieję,że przyśpieszy to jej kwitnienie w przyszłym roku,jeśli nie to z ciężkim sercem za rok ciachnę ją wcześniej.
Cóż...człowiek uczy się na błędach :roll:
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59

Post »

iwika to specjalnie dla Ciebie: Mobisu i pomarańczowo-złota . Podpowiedz mi proszę czy p-z zostawić na parapecie czy może do piwnicy? Niedługo okna zabraknie :wink: Mobisu podzieliła się na Y :D Obrazek Obrazek
A to moje daturowe przedszkole : Brugmansia sanguinea Obrazek
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Zagadka dla znawców-jaki to kolor?
I jeszcze małe pytanie-jak długo utrzymywał sie u was kwiat?U łososiowej na podwórku-około tygodnia i więdł,a tu-już półtora i wciąż świeże :roll: Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Agii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 20:59

Post »

Datura będzie żółta, u mnie też tak się intensywnie przebarwiły. :wink: Kwiatami cieszyłam się niecały tydzień a potem przerwałam ich żywot :wink: Wszystkie już śpią i czekają do wiosny.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”