Domowe kwiaty i storczyki
Re: Domowe kwiaty i storczyki
Chciałam pokazać jak rozwija się sabotek, oraz 2 ostatnie kwiatki Dendrobium.Natomiast pierwiosnek ciągle kwitnie tylko z powodu braku słoneczka trochę zmienia kolor i robi się jaśniejszy.
dzisiaj
dzisiaj
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu, sabotek prześliczny! Bardzo mi się podobają te storczyki, a nie mam ani jednego!
Dendrobium pięknie kwitnie, widać wiosnę już u Ciebie, choćby za sprawą pomarańczowej primulki
Dendrobium pięknie kwitnie, widać wiosnę już u Ciebie, choćby za sprawą pomarańczowej primulki
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
Oj Danusiu-zaraziłaś mnie sabotkiem
Kamilo Dendrobium kwitnie ciągle na tych starych pędach bo te nowe są same harmonijki
chociaż dolne listki zaczynają się prostować.
Alu jeśli Cię zaraziłam sabotkiem to myślę że nie jest trudny w hodowaniu.Kupiłam go w zeszłym roku w maju kwitł i znowu kwitnie.Mało to sadzonka bardzo ładnie urosła.Patrząc na inne moje storczyki uważam że jest najmniej skomplikowany.
Kamilo i Alu dla Was wczorajsze i dzisiejsze zdjęcie sabotka jest coraz piękniejszy.Na pewno jak tylko zobaczę gdzieś kwitnącego sabotka na pewno go kupię.Już sprawia mi to radość.
wczoraj dziś
chociaż dolne listki zaczynają się prostować.
Alu jeśli Cię zaraziłam sabotkiem to myślę że nie jest trudny w hodowaniu.Kupiłam go w zeszłym roku w maju kwitł i znowu kwitnie.Mało to sadzonka bardzo ładnie urosła.Patrząc na inne moje storczyki uważam że jest najmniej skomplikowany.
Kamilo i Alu dla Was wczorajsze i dzisiejsze zdjęcie sabotka jest coraz piękniejszy.Na pewno jak tylko zobaczę gdzieś kwitnącego sabotka na pewno go kupię.Już sprawia mi to radość.
wczoraj dziś
- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50
O, jak pięknie się rozwija
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- Baryczka
Danusiu, prostują się te listki? To super
Sabotek pięknie się rozwija Możliwe, że wiosną dostanę sabotka, już się nie mogę doczekać Musze sprawdzić czy u mnie będzie mu dobrze. Na razie wiem, że niezbyt układa mi się współpraca z kambriami
Sabotek pięknie się rozwija Możliwe, że wiosną dostanę sabotka, już się nie mogę doczekać Musze sprawdzić czy u mnie będzie mu dobrze. Na razie wiem, że niezbyt układa mi się współpraca z kambriami
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
pingu on nie tylko teraz sie pięknie rozwija bo dosyć długo stał w miejscu ale też jest śliczny.
Kamilo mój sabotek ma 2 małe przyrosty jak trochę podrosną to mogę Ci jednego przesłać ale jeszcze są za małe do rozsady.
Kamilo mój sabotek ma 2 małe przyrosty jak trochę podrosną to mogę Ci jednego przesłać ale jeszcze są za małe do rozsady.
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Danusiu cudowne paphiopedilum
Widzę, że hippeastra szykują się na kwitnienie?
Czekam niecierpliwie na zdjęcia
Widzę, że hippeastra szykują się na kwitnienie?
Czekam niecierpliwie na zdjęcia
- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
Witaj Danusiu-bardzo dziękuję cudny!!!
Jeśli możesz zrób zdjęcie całego kwiatuszka
Jeśli możesz zrób zdjęcie całego kwiatuszka
- Baryczka
Danusiu, rzeczywiście coś fotosik namieszał. Mniejsza o to
Twój sabotek wygląda prześlicznie, taki dostojny i elegancki. Piękne ma liście!
Danusiu, b. by mnie ucieszyła rozetka Paph., proszę Cię tylko przejrzyj moje wątki i wynajdź sobie coś na wymianę. Ewentualnie napisz co by Cię interesowało, a postaram się to zdobyć W wątkach nie wszystkie rośliny mam pokazane, zawsze brakuje mi na to czasu
Twój sabotek wygląda prześlicznie, taki dostojny i elegancki. Piękne ma liście!
Danusiu, b. by mnie ucieszyła rozetka Paph., proszę Cię tylko przejrzyj moje wątki i wynajdź sobie coś na wymianę. Ewentualnie napisz co by Cię interesowało, a postaram się to zdobyć W wątkach nie wszystkie rośliny mam pokazane, zawsze brakuje mi na to czasu
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
OOOOOOOOOOOOOO jakie cudo , nawet liście ma ozdobne piękny
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu co to za cudeńko.
Na inne Twoje kwiatki się napatrzyłam i poszłam dalej ale tego maluszka to jeszcze gdzieś bym zmieściła.