Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Post »

Ewelino...jeśli Ty tego nie wiesz, to co dopiero ja :-)

No właśnie nie mam pojęcia, zachwyciła mnie zdjęciem na etykietce, niestety, bez nazwy...znalazłam dwie podobne odmiany - Move, i Silver Slipper, ale dla mojego laickiego oka niczym specjalnym sie nie róznią, więc chyba nie tak łatwo będzie tę moją zidentyfikować...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Jakie to wszystko nie-mokre :shock:
Przynajmniej na zdjęciach... bo w realu już chyba mniej kolorowo...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Stokrociu, znowu mnie sto lat nie było. Całus urodzinowy ślę ;:196 z opóźnieniem ale z serca całego. W Rozczochranym już się nie wiośni, już się mai. Tak mi tu dobrze i miło. Cudnie ścieżynka pachnąca się udała :D Azalie kojarzą mi cię z cygańskimi spódnicami- nie wiem czemu. Ech, muszę i ja zawirować taką kiecką.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

100krotka pisze:Ewelino...jeśli Ty tego nie wiesz, to co dopiero ja :-)

No właśnie nie mam pojęcia, zachwyciła mnie zdjęciem na etykietce, niestety, bez nazwy...znalazłam dwie podobne odmiany - Move, i Silver Slipper, ale dla mojego laickiego oka niczym specjalnym sie nie róznią, więc chyba nie tak łatwo będzie tę moją zidentyfikować...
No, a mam podejrzenie ,że to AZALIA WIELKOKWIATOWA "Toucan". Ale nie mam 100% pewności. W każdym razie ma bardzo ciekawa barwę kwiatów.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Widzisz, twój brak planu sprawdza się świetnie :uszy Ja swój plan zmieniam na bieżąco - w zależności od tego, co mi akurat przyjdzie do głowy :;230 I właśnie widzę, że muszę się rozejrzeć za azaliami (do tej pory żyłam w przekonaniu, że one niesłychanie trudne w uprawie - nie wiem, skąd mi się to wzięło :oops: ) - a mogłam mieć już spore, gęste krzaki :roll:

Róża się postarała, a jak powojniki? Czy powojniki nie będą się buntować ze względu na tak dużą ilość wody? :roll:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A wiesz Ewelinko, że i mnie ten Toucan wpadł kiedyś w oko - doszłąm jednak do wniosku, że jest bardziej żółty, niż u mnie...a moze to był błąd...? Raczej na pewno nie jestem w stanie samodzielnie jej zidentyfikować, to są niuanse dostrzegalne dla prawdziwych pasjonatów :-)

Domiś, ja sądzę po zawartości okolicznych ogródków, że nie jest tak źle z tymi azaliami. O tej porze roku taki maniak jak ja jadąc do pracy podziwia cudownie kwitnące od wielu lat azalie...a te kolory, i czerwień, i biel, i róż, i pomarańcz, i żółć...

Powojniki pewnie nie lubią tej wilgoci, mam nadzieję, że nie ucierpią... chyba bardziej róże...

Pada u nas bardzo :-( Bulwary nad Wisłokiem już zalane, tam są też ogródki działkowe - i niestety, szeregówki...podejrzewam, że i tam już są poważne problemy. A okoliczne miejscowości...tak bardzo mi szkoda tych ludzi, co roku się dzieją podobne rzeczy...

Chyba net mi padnie - chciałam wkleić zdjęcie żeleźniaka, który się zdecydował zakwitnąć... co jest niewątpliwie maleńkim promyczkiem w tej wszechogarniającej beznadziei...

EDIT: Oto i on. Moja dzisiejsza malutka ucieszka ;:3

Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Chyba muszę się przyjrzeć mojemu :roll:
A te azalie wszędzie... kiedyś ich nie zauważałam... cieszą oczy...
Wielka woda straszna... groźna :(
Ech... przyroda...
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witaj 100krotko! Dawno u Ciebie nie byłam, a tu takie piękności. U mnie też kwitnie czosnek ozdobny ale w tym roku jest wysoki a kwiat ma mały. Szkoda. :(
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Rany Aga .. aż musiałam sprawdzić co to żeleźniak ..:)
fajne to :)

Ty masz jakieś pomidorki?
z uśmiechami Iza
u liski
magdala
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2009, o 23:59

Post »

100krotko :wit
Gratulacje dla Żeleźniaka !
Widziałam dzisiaj zdjęcia Rzeszowa , innych miast też -coś okropnego...
Podziwiam tych ludzi ,którzy w sumie rok w rok żyją obawą ,że mogą wszystko stracić.

U nas dopiero teraz troszkę zaczęło padać ,ale to "kapuśniaczek" w porównaniu z Waszymi opadami.

Oby to już się skończyło -słońca nam potrzeba!!
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzieńdoberek :-)

Siedzę w domu, wzięłam urlop na żądanie - z sufitu mi cieknie i boję się zostawiać dom na tyle godzin...pada bez przerwy już kilkanaście godzin, właściwie słowo "pada" nie jest tu adekwatne, znam lepsze, ale nie chcę sobie popsuć wizerunku :;230

Liska, jak fajne, to Ci wykopię na jesieni. Cztery mam, blisko siebie posadzone, to trochę za dużo...Mam jakieś pomidorki, nie wiem, jaki ich los...jak trochę sie przejaśni, pójdę zobaczyć, na razie mam depresję...

Gorzatko, Stasiu, Madziu, trzymajmy się i pomóżmy w miarę możliwości ludziom pokrzywdzonym przez wodę...
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Cześć Aga, czytam, że jak nie dołem, to górą woda się wlewa :(
Ja już wczoraj nawet nie miałam siły otworzyć neta. U nas jest ok, ale dom moich rodziców oblany jest z wszystkich stron. Od wczoraj niestety suchą nogą się nie dojdzie (nawet w kaloszach). Oby się poprawiło, bo jak by tak jeszcze pół metra przyszło, to już będzie masakra.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agusia. Widzę , że depresyjnych jest nas więcej. Ja też już nie mogę patrzeć za okno. Szkoda wychodzić do ogrodu, bo człowieka serce boli. Dziś muszę iść reanimować moją fortegille, bo mi umiera przez te deszcze.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”