Storczyki Joasi

Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Joasi

Post »

Joasiu, jak ja lubię oglądać Twoje piękne storczyki ;:180
Emocje podgrzane, jestem ciekawa co tam jeszcze ukrywasz ? ;:65
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

przecudne kwitnienia:)
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Asiu pięknie kwitną Twoje storczyki a nowość bardzo mi się podoba ,no szkoda że miejsca niema bo pewnie bym się na takie piękności skusiła
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu bardzo ładnie i kolorowo kwitną Tobie hybrydki phalaenopsis,szczególnie podoba mi się zmutowany peloric jest taki inny w swym pięknie.
Czekamy na resztę zdjęć.
_Ewcik_
200p
200p
Od: 8 sie 2011, o 15:08

Post »

Asiu :wit przeczytałam Twój wątek od "deski do deski"- cudne masz rośliny, ach ach ach... ;:180 strasznie podoba mi się to, ze większość ma tak dosyć nisko te pędziki, bosko to wygląda ;:108
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Moniko, Justynko, Lucynko, Adamie witaj :wit , Patrycjo, Kasiu, Marku, Ewo witaj :wit dziękuję Wam bardzo ;:196
Po dwóch miesiącach nieobecności strasznie trudno nadrobić zaległości, staram się każdy wątek od ostatniego pobytu czytać bardzo dokładnie i nie wiem czy nadążę z pisaniem ;:224 Niektóre Wasze wątki rozwijają się piorunem ;:63

Storczyki ciągle mnie zadziwiają, za co chyba tak bardzo je ;:167
Pebble Beach zaraz po zakupie dokładnie rok temu miał 5 kwiatuszków i jeden pęd, który jest do dziś bo zżółkł do pewnego momentu, a w II i III 2011 wypuścił dwa nowe, które rozgałęziły się dodatkowo i powstał taki oto piękny widoczek (18 kwiatów):

Obrazek

Obrazek

Black princess po przekwitnięciu przesadziłam i zaraz wypuścił nowy pęd, obecnie kwitnie nadal trzema kwiatuszkami, niestety trzy pąki opadły, a wczoraj pojawił się kolejny pędzik :heja

Obrazek

Obrazek

Jeszcze ponudzę Piccolo Red, który już nie kwitnie

Obrazek

Dobra to wklejam kolejne dwie nowości :D

Żółta miniaturka zakupiona u forumowej Kasi(Kasiunieczka_32) ;:196 Jest przesłodka i bardzo podobna do jakiejś odmiany, której nazwy nie mogę sobie przypomnieć :oops: Nadal kwitnie, przesadziłam ją do tej samej doniczki i usunęłam część spagnum, od razu zaczęły rosnąć korzonki :D

Obrazek

Obrazek zdjęcie zaraz po otrzymaniu

I malusieńka sadzoneczka Guadelupe pineda również od Kasieńki, która obecnie mieszka sobie w spagnum i w słoiku, nie wiem czy podołam :( Muszę pstryknąć nowe foteczki jak to wygląda.

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Wszystkie, które pokazałaś bardzo urokliwe,trudno wybrać tego naj. :D Za Guadelupe pineda trzymam kciuki by Ci się udało.
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

Witaj Joasiu! :wit Przejrzałam twój wątek z zapartym tchem, masz bardzo ładne, ciekawe, świetne, kolorowe i niesamowite storczyki, a na dodatek bosko się prezentują na twojej komodzie na tle intensywnego koloru ściany. ;:108
Masz też kilka prawdziwych perełek w kolekcji (mówię o tym czerwono ?woskowym ;:167 ). A na dodatek mieszkasz stosunkowo nie daleko mnie ;:224
Powiedz gdzie zazwyczaj kupujesz takie cudeńka, bo ja czas od czasu jestem w Białym w LM, ale takich okazów tam niestety jeszcze nie widziałam.
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
_Ewcik_
200p
200p
Od: 8 sie 2011, o 15:08

Post »

o rany, miniaturka mnie oczarowała, uwielbiam je, choć nigdzie nie mogę ich dostać ;:223
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Joasiu, zacznę od sadzonki, nie mam najmniejszych wątpliwości, że podołasz ;:196
Nie pamiętam gdzie najpierw widziałam tą miniaturkę co masz od Kasi, ale wiem jedno, z mojej strony była to miłość od pierwszego wejrzenia ;:167
Ciekawe, czy mój czerwony woskowiec, którego dostałam jako gratis do Vand, puści basal keiki i czy się przekonam, że to też Picollo Red, którego podziwiam u Ciebie ;:138
Ten ciemny Phalaenopsis jest bardzo oryginalny, a nakrapiany zachwyca obfitością ;:180
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Joasiu to teraz wiem kto mi sprzątnął z przed nosa to maleńkie cudo :wink: :;230 Jest cudna i niech pięknie Ci rośnie .Phal. wszystkie śliczne ale mnie urzekł ten ciemno bordowy :shock: Z maluchem dasz radę ,zobaczysz
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Asiu, ale piękne salonowce pokazałaś ;:224 ;:224 - jestem troszkę opóźniona, ale to z powodu wyjazdu :oops:
Nowość o kolorze biskupiego- różu z małymi kwiatkami na ;:77
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Grażynko dziękuję :D i za trzymanie kciuków również, na pewno się przyda, bo trzęsę się jak galareta nad tą sadzonką...

Sylwio dziękuję bardzo :D

Wiktorio witaj u mnie. Dziękuję za odwiedziny i komplementy ;:196
victorys pisze: Powiedz gdzie zazwyczaj kupujesz takie cudeńka, bo ja czas od czasu jestem w Białym w LM, ale takich okazów tam niestety jeszcze nie widziałam.
Większość na All, w supermarketach raczej trudno znaleźć coś ciekawszego, chyba że się trafi na dostawę.

Witaj Ewo :D dziękuję za odwiedziny, miniaturki są coraz częściej dostępne, więc trzymam kciuki, że w końcu ustrzelisz jakąś ślicznotkę.

Lucynko dziękuję ;:196
lucynaf pisze:iekawe, czy mój czerwony woskowiec, którego dostałam jako gratis do Vand, puści basal keiki i czy się przekonam, że to też Picollo Red, którego podziwiam u Ciebie ;:138
Ten ciemny Phalaenopsis jest bardzo oryginalny, a nakrapiany zachwyca obfitością ;:180
Trzymam kciuki, żeby gratisik puścił basal keiki i okazał się prawdziwą pięknością :D
Black princess jest oryginalna i śliczna, na żywo wygląda dużo ładniej. A Pebble beach czyli kropek zaskoczył mnie niesamowicie.
katarzynka575 pisze:Joasiu to teraz wiem kto mi sprzątnął z przed nosa to maleńkie cudo :wink: :;230
Kasiu dziękuję :D i naprawdę ja nie chciałam. Jakoś tak kliknęłam kup i już kupiłam, sama nie wiem ;:79

Julitko dziękuję ;:196 , ja to dopiero jestem opóźniona, prawie dwa miesiące nic nie pisałam, tak tylko zaglądałam ukradkiem, a teraz tyle zaległości się narobiło i nowych osób przybyło.

Obecnie jestem na etapie trenowania swojej cierpliwości wobec sabotka, ostatnio zbrązowiała mu stara rozeta, więc ją usunęłam. Została jedna większa, która jeszcze nie kwitła i dwie nowe malutkie, które dopiero rosną. Ostatnio podkusiło mnie coś, aby zajrzeć w korzonki, a tam zaledwie kilka małych i do tego dwa zupełnie puste w środku. Chyba trochę przesuszyłam. Muszę wobec tego skomponować nowe lepsze podłoże, bo to przypuszczalnie było zbyt suche ;:24 Niestety nie mam nowych zdjęć tego delikwenta, ale w piątek może uda mi się coś pstryknąć. Taka jestem zła na siebie. Miałam nadzieję, że w tym roku zakwitnie, ale, że stoi na balkonie to troszkę o nim zapomniałam...

Stan storczykowy na dziś to- sama się przeraziłam 47 sztuk wszystkich razem, kiedy to się uzbierało :;230 Nawet zaczęłam się zastanawiać nad selekcją kolekcji, bo niestety czas mi nie pozwala tyle czasu zajmować się kwiatuszkami ile bym potrzebowała i nie chcę przedkładać ilości kwiatów nad opieką nad nimi. Już mi ciężko podlewać tę moją gromadkę, szczególnie latem, bo podłoże szybko przesycha. Wielkie ukłony i brawa tym wszystkim, którzy mają potężne kolekcje i tak wspaniale się nimi opiekują.
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”