parapetowce Ani
- Ka_trinka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 lis 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: parapetowce Ani
Witam serdecznie,jestem nową osobą na Forum,ale wcześniej często odwiedzałam tą stronę.Sama zaczęłam stosować uprawę storczykow w keremazycie i jestem bardzo zadowolona.Ja swoje kwiatuchy mam w plastikowych osłonkach,nie mam szklanych wazonów.Mam pytanie,czy cambrie można zreanimować tą metodą? :-?
Gratuluję wspaniałości niech się dobrze rosną i szybko zakwitną
Moje Wątki
zapraszam
zapraszam
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu wspaniałe znalazłaś domki dla twoich nowych mieszkańców.Myślę że odwdzięczą się ci pięknym kwitnieniem za taką opiekę.Ja moje cambrie i dendrobium traktuję trochę po macoszemu,jak mają zakwitać to wystawiam je w najbardziej widoczne miejsce w domu,a po, lądują w chłodnej jasnej piwnicy odwiedzane w chwili przypomnienia.Natomiast lato spędzają na dworzu osłonięte od deszczu.Życzę powodzenia w uprawie!
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zdjęć ciąg dalszy:
Zacznę od kolorów ;) Kiedy kwiaty opadną, wszystkie zbieram i trzymam w szklanym wazonie ;)
Prostokątny wazon dla nowego Dendrobium raz jeszcze
Moje stare Dendrobium, które przeszło w swoim życiu wiele, np.: przędziorki kilkukrotnie, puszcza młode przyrosty na potęgę. Na tych trzech pozornie suchych badylach obecnie jest pięć przyrostów. Jeden z nich był już na tyle ukorzeniony, że wylądował samodzielnie w wazonie.
Zbliżenie na drugie keiki z tylko jednym korzeniem.
Samodzielne keiki w swoim wazonie przebywa w takim towarzystwie.
Widok na kawałek mojego okna i okolic ;)
Zacznę od kolorów ;) Kiedy kwiaty opadną, wszystkie zbieram i trzymam w szklanym wazonie ;)
Prostokątny wazon dla nowego Dendrobium raz jeszcze
Moje stare Dendrobium, które przeszło w swoim życiu wiele, np.: przędziorki kilkukrotnie, puszcza młode przyrosty na potęgę. Na tych trzech pozornie suchych badylach obecnie jest pięć przyrostów. Jeden z nich był już na tyle ukorzeniony, że wylądował samodzielnie w wazonie.
Zbliżenie na drugie keiki z tylko jednym korzeniem.
Samodzielne keiki w swoim wazonie przebywa w takim towarzystwie.
Widok na kawałek mojego okna i okolic ;)
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
wszystko cudnie się u Ciebie prezentuje!
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
- dorotka_kk
- 50p
- Od: 22 wrz 2011, o 18:39
Okno i okolice godne pozazdroszczenia!
Świetny pomysł z przekwitniętymi kwiatkami Muszę sama o tym pomyśleć
Świetny pomysł z przekwitniętymi kwiatkami Muszę sama o tym pomyśleć
Pozdrawiam Dorota
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
- Od: 21 paź 2011, o 09:35
wydaje mi się, że przez to, że wazoniki mają różną wysokość, to więcej mieści ci się na parapet. Też wprowadzę jakąś zmianę poziomów na moim parapecie
Pozdrawiam Edyta
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
- andzia0801
- 200p
Witam,
Już dawno nie pokazywałam pąków i kwiatów, więc dziś seria zdjęć kolorowych, wieczornych i dziennych
Już dawno nie pokazywałam pąków i kwiatów, więc dziś seria zdjęć kolorowych, wieczornych i dziennych
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- andzia0801
- 200p
Witam,
Trochę smutno, że nikt nie odpisał na mój wpis ostatni w wątku, więc muszę teraz kolejne zdjęcia wkleić zaraz pod swoim stary wpisem.
Zacząć chciałam od pokazania, jakie Miltoniopsis ma fajne korzenie Mimo, że wyglądają na martwe, puszczają odnogi. Nie przypuszczałam, że te cienkie korzenie, też są w stanie się rozgałęziać (bo, że falenopsis tak potrafi, to dowiedziałam, się dzięki moim szklanym wazonom )
Kochane biedne Dendrobium, są już cztery przyrosty przy matce i jeden już samodzielnie rośnie. A wydawałoby się, że takie suche kikuty już nic nie sa w stanie wypuścić.
Dendrobium i Miltoniopsis razem.
Dziś był dzień podlewania i wycierania liści oraz ogólny przegląd roślin ;) Moje biurko (nie wszystkie ;))
Oraz kwitnienia z bliska.
Trochę smutno, że nikt nie odpisał na mój wpis ostatni w wątku, więc muszę teraz kolejne zdjęcia wkleić zaraz pod swoim stary wpisem.
Zacząć chciałam od pokazania, jakie Miltoniopsis ma fajne korzenie Mimo, że wyglądają na martwe, puszczają odnogi. Nie przypuszczałam, że te cienkie korzenie, też są w stanie się rozgałęziać (bo, że falenopsis tak potrafi, to dowiedziałam, się dzięki moim szklanym wazonom )
Kochane biedne Dendrobium, są już cztery przyrosty przy matce i jeden już samodzielnie rośnie. A wydawałoby się, że takie suche kikuty już nic nie sa w stanie wypuścić.
Dendrobium i Miltoniopsis razem.
Dziś był dzień podlewania i wycierania liści oraz ogólny przegląd roślin ;) Moje biurko (nie wszystkie ;))
Oraz kwitnienia z bliska.
Ale ładne korzonki wystają z wazonow Zazdroszcze ręki do denrdrobium. Mi coś z nimi nie wychodzi :/
-
- 10p - Początkujący
- Od: 2 sie 2011, o 20:00
super Aniu, widzę że się dzieje sporo u Twoich podopiecznych
Dzięki Twojemu sposobowi uprawy moje dwa falki puszczają pędziki i nie
długo zobacze te piękneee kwiatki
Dzięki Twojemu sposobowi uprawy moje dwa falki puszczają pędziki i nie
długo zobacze te piękneee kwiatki
-
- 100p
- Od: 30 lis 2011, o 00:40
Właśnie dotarłem do końca wątku, trochę się tego nazbierało Nie obraź się ale ukradnę chyba Twój pomysł do Paphiopedilum i może do Miltonii. Wszystko wygląda genialnie, miałaś jakieś zejścia w czasie hodowli w keramzycie?
Pozdrawiam, Adam
Carnivorous Plant - moja przygodna z owadożerami
Carnivorous Plant - moja przygodna z owadożerami
- Karolina__
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
Witaj Aniu Masz cudowne storczyki a ten jest moim ulubionym: http://images43.fotosik.pl/1124/1267de353e0be00b.jpg Ale jak się tak jemu przyglądam, to ciekawi mnie czy on jest żółty czy jednak tak w tym jesiennym wygląda?