Szaleństwo ogrodowe Agusi
- agusia2410
- 500p
- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi
Iwonko - oj tam śmiga od wiosny mam zaczętą czapę, i nie mam weny aby skończyć
"Wiechcie" się przyjęły i puszczają świeże listki "nie " dziękuję A moje rosną?
A jak tam zdrówko? Już lepiej?
"Wiechcie" się przyjęły i puszczają świeże listki "nie " dziękuję A moje rosną?
A jak tam zdrówko? Już lepiej?
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agusia Wyślij adres na Pw .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
aguś - no w zasadzie to nie wiem, patrzyłam tak z 4-5 dni po posadzeniu, nie uschły, może coś z nich będzie. Ale że u naspada co i rusz i nie ma jak iść sprawdzić, to Ci nie powiem dokładnie. BYłam po prawdzie na ogrodzie kilka razy, ale wpadałam jak po ogień i nie zerknęłam.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Floksy kwitną powtórnie? A ja obrywam przekwitłe,pewnie zle robie.
- agusia2410
- 500p
Kwitną, ale pojedyńcze krzaczki i kwiatków też jest dużo mniej niż wiosnąmalgocha1960 pisze:Floksy kwitną powtórnie? A ja obrywam przekwitłe,pewnie zle robie.
Iwonko - jak pada to dobrze, sadzonki mają bieżące podlewanie i powinny się przyjąć
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agusiu z cebulka sie nie spieszy ale podam dane na PW.
Do porównania nie mam żadnej bo po tamtej tylko fetorek został jak kopałam grządkę po zejściu wody...
Słyszałam,że można ja sądzić na zimę i wtedy bardzo szybko mamy pierwszy szczypiorek - czy coś wiesz na ten temat ?
Popatrzyłam,że powiększasz rabatę wiec w wolnej chwili przejrzyj moja działkę i jesienią lub wiosną możemy sie umówić w Iławie przy okazji Twych zakupów a ja wyjazdu do córki - pomyśl i daj znać.
Zdjęcia roslin są w albumie Picassa pogrupowane w folderach z ub roku a te obecne to na wątku.
Pozdrawiam
Do porównania nie mam żadnej bo po tamtej tylko fetorek został jak kopałam grządkę po zejściu wody...
Słyszałam,że można ja sądzić na zimę i wtedy bardzo szybko mamy pierwszy szczypiorek - czy coś wiesz na ten temat ?
Popatrzyłam,że powiększasz rabatę wiec w wolnej chwili przejrzyj moja działkę i jesienią lub wiosną możemy sie umówić w Iławie przy okazji Twych zakupów a ja wyjazdu do córki - pomyśl i daj znać.
Zdjęcia roslin są w albumie Picassa pogrupowane w folderach z ub roku a te obecne to na wątku.
Pozdrawiam
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Agusiu skąd Ty bierzesz na to wszystko czas.Bardzo mi się podoba.Najlepiej smakuje to ,co się samemu zrobi.Wiadomo wtedy,co się je.
- agusia2410
- 500p
Krysiu - jeśli chodzi o cebulkę to nigdy nie zimowałam jej w gruncie, ale Ewamaj raz zapomniała ją wykopać i przezimowała jej bez problemu, teraz część wykopuje, a część zostawia na zimę
Ja mam posiany rządek szczypiorku zwykłego, też zimuje bez problemu, i wczesną wiosną mam świeży szczypiorek, a mam go na obecnym miejscu ok. 4 lata, więc nie muszę zostawiać cebulki na zimę
A co do spotkania w Iławie, jestem jak najbardziej za Jak będę miała chwilę czasu zerknę na roślinki
Gosiu - oj z czasem nie jest tak źle Jak to mówią, jak się coś lubi to zawsze znajdzie się na to czas
Ja mam posiany rządek szczypiorku zwykłego, też zimuje bez problemu, i wczesną wiosną mam świeży szczypiorek, a mam go na obecnym miejscu ok. 4 lata, więc nie muszę zostawiać cebulki na zimę
A co do spotkania w Iławie, jestem jak najbardziej za Jak będę miała chwilę czasu zerknę na roślinki
Gosiu - oj z czasem nie jest tak źle Jak to mówią, jak się coś lubi to zawsze znajdzie się na to czas
- agusia2410
- 500p
Dzisiaj dostałam paczuszkę od TerDob , mała z wierzchu ale pojemna w środku
Gałązki powojnika górskiego montana, glicynii, krzewuszki o kolorowych liściach, i sadzonki tawułki Andersa białej i dzwonki, prawdopodobnie skupionego - jak się mylę to popraw mnie Tereniu
(NIE) DZIĘKUJĘ Tereniu - roślinki całe i zdrowe , gałązki już z ukorzeniaczem w doniczkach, tawułka w ziemi dzwonek muszę przygotować mniejsce, bo dostałam dzisiaj też zamówioną paczuszkę od Misii, więc muszę wykopać troche trawnika
Tereniu - ale sie rozszalałaś, a ja wysłałam Ci tylko jednego liliowca to się nazywa dobre serducho i jeszcze pisała że chciała wysłać więcej
Gałązki powojnika górskiego montana, glicynii, krzewuszki o kolorowych liściach, i sadzonki tawułki Andersa białej i dzwonki, prawdopodobnie skupionego - jak się mylę to popraw mnie Tereniu
(NIE) DZIĘKUJĘ Tereniu - roślinki całe i zdrowe , gałązki już z ukorzeniaczem w doniczkach, tawułka w ziemi dzwonek muszę przygotować mniejsce, bo dostałam dzisiaj też zamówioną paczuszkę od Misii, więc muszę wykopać troche trawnika
Tereniu - ale sie rozszalałaś, a ja wysłałam Ci tylko jednego liliowca to się nazywa dobre serducho i jeszcze pisała że chciała wysłać więcej
- TerDob
Agusia Cieszę się że doszło i Ci się podoba - ta sadzonka tawułki białej - nie było co za bardzo dzielić i dlatego mi głupio niech Ci ładnie rosną .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- agusia2410
- 500p
Tereniu - ale mówiłam, że skoro dopiero ją kupiłaś to poczekam do przyszłego roku na nią, przecież dzieląc takie maleństwo mogłaś zniszczyć swoją, więc niech Ci nie będzie głupio, bo teraz to mi jest głupio, że dostałam od Ciebie tyle prezentów
To teraz pochwalę sie dzisiejszą pracą, tak wyglądało jak zaczęłam usuwać trawnik
tak jak skończyłam
a tak po posadzeniu
w środku pustawo, bo posadzone korzenie, czyli floks biały i czerwony, kuklik pomarańczowy, pysznogłówka czerwona, irys miniaturowy, cristata i niski, odętka variegata, dzwonki od Tereni, siewki przegorzanu i orlików, i lilie św. Józefa a obrzeże z żurawek, miodunek zwykłych i o wąskich liściach
rosły już orliki pełne, dyptam, i lilie,
Mam pytanie dotyczące lilii św. Józefa, mam sporo cebul, na dotychczasowym miejscu w tym roku nie kwitły, ale wyczytałam, że trzeba je przesadzać co 3-4 lata, bo inaczej nie kwitną, no i się zgadza, ale kilka cebul przesadzałam w zeszłym roku i w tym roku też nie kwitły. Przyczyną mogło być że posadziłam je dosyć głęboko? Ale znajoma dostała w zeszłym roku trochę cebul, i u niej też nie kwitły, a sadziła płytko, czy może za późno przesadzałyśmy, bo miały już rozety liściowe
Zapomniałabym , posadziłam w półcieniste miejsce tawułkę od Tereni, tawułkę chińską, tarczownicę i zawilca japońskiego w jeszcze inne miejsce
To teraz pochwalę sie dzisiejszą pracą, tak wyglądało jak zaczęłam usuwać trawnik
tak jak skończyłam
a tak po posadzeniu
w środku pustawo, bo posadzone korzenie, czyli floks biały i czerwony, kuklik pomarańczowy, pysznogłówka czerwona, irys miniaturowy, cristata i niski, odętka variegata, dzwonki od Tereni, siewki przegorzanu i orlików, i lilie św. Józefa a obrzeże z żurawek, miodunek zwykłych i o wąskich liściach
rosły już orliki pełne, dyptam, i lilie,
Mam pytanie dotyczące lilii św. Józefa, mam sporo cebul, na dotychczasowym miejscu w tym roku nie kwitły, ale wyczytałam, że trzeba je przesadzać co 3-4 lata, bo inaczej nie kwitną, no i się zgadza, ale kilka cebul przesadzałam w zeszłym roku i w tym roku też nie kwitły. Przyczyną mogło być że posadziłam je dosyć głęboko? Ale znajoma dostała w zeszłym roku trochę cebul, i u niej też nie kwitły, a sadziła płytko, czy może za późno przesadzałyśmy, bo miały już rozety liściowe
Zapomniałabym , posadziłam w półcieniste miejsce tawułkę od Tereni, tawułkę chińską, tarczownicę i zawilca japońskiego w jeszcze inne miejsce
- TerDob
Aguś Śliczna rabatka - niech no się to wszystko rozrośnie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- agusia2410
- 500p
To znowu wytnę trawnikaTerDob pisze:Aguś Śliczna rabatka - niech no się to wszystko rozrośnie
Pozdrawiam